Un desert cu adevărat delicios, care se prepară cu struguri sau stafide. Puteți folosi imaginația și adăuga în aluat migdale, nuci sau alte fructe uscate. Timp de preparare - 30 minute, dificultate- scăzută, potrivit DcNews.ro.
Ingrediente necesare:
- 200 grame de făină,
- 500 grame de struguri (albi sau negri),
- 3 ouă,
- 100 grame de unt,
- 120 grame de zahăr,
- 1 plic de drojdie,
- 1 pahar de lichior.
Mod de preparare:
Spălați strugurii, rupeți bobițele și tăiați-le în jumătate. Scoateți semințele și înmuiați jumătățile de bobițe în lichior.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Într-un castron, bateți ouăle cu zahărul. Adăugați apoi untul moale, tăiat în bucăți, făina și drojdia. Amestecați ingredientele până obțineți un aluat moale și omogen.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați jumătate din aluat. Deasupra, adăugați un strat din boabele de struguri și acoperiți-le cu restul de aluat.
Suprafața tartei se decorează cu bobițele rămase. Tarta se coace la 180° timp de 30 de minute. Se presară cu zahăr pudră și se servește pe masă. Poftă bună!
Cum prepari supă cremă din dovleac și cartofi, aromată cu ghimbir
Cum faci cel mai bun chec cu mere și cu nuci





















