Să nu mănânci puiul dacă...

De în Diete 14 aug 2019

Conform „Compassion in World Farming”, dacă te uiți la un piept de pui crud și vezi linii albe pe el, acesta este un semn că puiul respectiv nu a fost crescut în condiții naturale și acea bucată de carne n-ar trebui consumată.

Multă lume alege să consume carne de pui în ideea că este mai sănătoasă decât cea roșie, dar dacă puiul nu a crescut în condiții naturale acest lucru nu este în întregime valabil, pentru că atunci când puii sunt modificați genetic să crească mai repede în ferme, ei au probleme cu dezvoltarea mușchilor, ceea ce poate fi identificat prin prezența liniilor albe pe piept sau a pieptului fad și tare.

Poultry Hub” susține că în ce-a de-a doua condiție rezultă o carne prea țeapănă, din cauza faptului că puiul nu a avut timp să se dezvolte corespunzător și a fost bombardat de hormoni modificați genetic, ceea ce influențează calitatea cărnii consumate de către oameni. În plus, un studiu publicat în „Italian Journal of Animal Science” a socs la iveală faptul că din 285 de pui testați, 96% prezentau dungile albe menționate, iar numărul și gravitatea acestora au crescut în ultimii ani. Aceste dungi reprezintă un semnal de alarmă, cum că puiul conține un procent mare de grăsime și unul mic de proteine, lucru influențat de calitatea vieții puilor.

Un alt studiu susține că: „prezența acestor anomalii influențează nu numai aspectul cărnii ci și calitatea acesteia, fie ea crudă sau marinată, pentru că acestea reduc abilitatea de reținere a fluidelor.” Acest studiu a fost publicat în anul 2013 într-o revistă de specialitate și a arătat că puii care au carne cu linii albe dețin cu 224% mai multă grăsime decât cei crescuți la pământ. În mod normal, grăsimea se găsește pe marginea cărnii și nu în centrul ei, tocmai de aceea liniile albe de grăsime sunt ceva anormal. Aceste anomalii pot fi evitate dacă puii nu sunt modificați genetic și lăsați să crească natural, într-un mediu cu lumină naturală și spațiu suficient.

Oamenii au devenit conștienți de felul în care sunt făcute fermele de pui și a faptului că ele produc carne de pui tare, deschisă la culoare și cu o textură diferită de cea normală, sănătoasă. În mod normal, companiile producătoare au angajați speciali care verifică fiecare bucată de pui, pentru ca produsul finit să fie unul de calitate, de aceea, în general, puiul este considerat mai bun decât alte animale crescute pentru carne, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că are un conținut de grăsime optim.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 noi