Pericolele alimentației vegane la copii

De în Familie 15 mai 2017

Estimările arată că unul din 40 de adulți este vegan. Asta înseamnă că folosesc diete vegane pentru toată familia, ceea ce a făcut ca în ultimii ani numărul de adepți ai acestui regim de viață să crească, însă numărul de copii care sunt crescuți doar cu alimente vegane este necunoscut. 

Există oameni de știință care nu sunt foarte încântați de abordarea unei diete exclusiv vegane la copii. Într-un articol din 2016, Melinda Wenner Moyer punea problema dacă un copil își poate lua toți nutrienții numai din alimente vegetale. Ea era îngrijorată în special de nivelul vitaminei B12, care dacă până la vârsta de șase ani nu este la un nivel bun, poate duce la pierderi de memorie în timpul adolescenței. A mai precizat că cei crescuți pe dieta vegană sunt mai scunzi, din cauza lipsei de fier, care poate duce chiar la handicap pe termen lung. De asemenea, s-a pus problema că din alimentația vegană se extrag foarte multe fibre, dar prea puține grăsimi, ceea ce explică de ce copii vegani au de cele mai multe ori nivelul de calciu minim, din cauza plantelor care inhibă absorbția de calciu. Un alt lucru deranjant a fost descoperirea că alimentația bazată excusiv pe plante aduce mult mai puțini amino-acizi esențiali decât cea bazată pe produse animale.

Totuși, aceste cercetări care pun la îndoială sănătatea copiilor din familiile vegane au fost începute în anii 1980, iar Dr. Reed Mangels dietetician și unul dintre cei mai mari experți când vine vorba despre creșterea copiilor printr-o dietă vegană a scris nenumărate articole despre cum să-ți crești în siguranță bebelușul dacă tu ești vegan. De asemenea, dr. Neal Barnard, președintele organizației Physicians Committee for Responsible Medicine a dus o amplă campanie în Statele Unite prin care milita pentru un prânz mai sănătos în școli și susținea introducerea mai multor fructe și legume neprocesate în alimentația copiilor.

Motivele pentru care din ce în ce mai mulți aleg să fie vegani sunt variate: unii aleg asta din motive de sănătate, în timp ce alții considră că metodele moderne de creștere a animalelor au un impact negativ asupra mediului. Chiar dacă motivele veganilor sunt să reducă amprenta de carbon cauzată de consumul cărnii, principalul argument pentru o astfel de dietă rămâne un stil de viață mai sănătos, pentru a reduce obezitatea, hipertensiunea, diabetul și cancerul.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 aug