O nutriţionistă dezvăluie TRUCUL care o ajută să se menţină slabă

De în Diete 19 noi 2015

Fie că vrei să ai o alimentaţie sănătoasă, fie că vrei să îţi menţii greutatea, astăzi îţi prezentăm trucul pe care îl foloseşte o nutriţionistă pentru a avea grijă de silueta ei.

nutritionista

Astăzi îţi prezentăm conceptul de supă sau fiertură. Americanii au termenul "broth", care este un preparat ideal pentru a înlocui o masă, o gustare sau o băutură cu această fiertură de oase, astfel încât tu să o poţi savura pentru a te menţine tânără, sănătoasă şi pentru a avea o talie subţire.

Supa aceasta este o modalitate fantastică de a slăbi, de a şterge ridurile de pe chip şi de a calma corpul. Iată mai jos câteva informaţii utile, precum şi reţeta pentru această supă.

Fiertură sau supă din oase de curcan

* folosim termenul fiertură pentru a descrie apa în care carnea, peştele sau legumele au fost fierte, este o supă subţire, limpede, în care se pot adăuga şi alte ingrediente.

Timp de pregătire: 15 minute

Timpul efectiv de gătire: 6-8 ore

Ingrediente

  • 1 carcasă sau diverse oase de curcan
  • 6-8 picioare de pui sau 1 picior de porc (opţional)
  • 1 sfert până la 1 jumătate de cană de oţet din mere, în funcţie de dimensiunile oalei în care fierbi totul
  • Apă purificată pentru a acoperi oasele şi carnea în oală
  • 2-4 morcov, curăţaţi şi tocaţi
  • 3-4 tulpini de ţelină bio, inclusiv partea cu frunze, tocată
  • 1 ceapă tăiată în bucăţi mari
  • 1 roşie, tăiată în felii (opţional)
  • 1-2 cuişoare întregi
  • 2 linguriţe de boabe de piper negru

Mod de preparare

Pune toate oasele şi carnea într-o oală mare. Adaugă oţetul din mere şi suficientă apă pentru a acoperi totul bine. Acoperă oala şi fierbe la foc mic spre foc mediu. Foloseşte o lingură de mică adâncime pentru a amesteca cu atenţie pelicula de deasupra fierturii.

Adaugă morcovii, ţelina, ceapa, roşiile (dacă foloseşti), cuişoarele, piperul şi redu focul (aragazul trebuie să fie la foc mic). Este de dorit ca supa să fiarbă încet. Amestecă ocazional în timpul primelor 2 ore. Găteşte totul preţ de cel puţin 6 ore sau chiar e indicat să fierbi oasele până la 8 ore, adăugând apă dacă este nevoie, pentru a te asigura că oasele sunt acoperite suficient cu apă.

Atunci când supa ta este gata, închide aragazul sau ia oala de pe foc. Folosind o lingură mare, scoate toate oasele şi carnea din lichidul acesta. Toarnă fiertura printr-o sită fină şi aruncă părţile solide. Răceşte supa şi pune-o la frigider.

Apelează la această supă atunci când simţi nevoia să lupţi cu tentaţiile culinare

Ştii şi tu că mâncărurile tentante sunt peste tot. Dacă vrei să rezişti în faţa lor, ai nevoie de o armă secretă, iar această supă este exact ceea ce ai nevoie.

Atunci când bei dintr-o cană această supă de oase, preparatul îţi umple stomacul şi te încălzeşte din cap până în picioare. Mai mult, îţi taie toate poftele de mâncare, permiţându-ţi astfel să refuzi plăcinta, prăjituril şi chips-urile care te tentau până de curând, scrie Dr. Kellyann Petrucci, medic nutriţionist, citată de mindbodygreen.com.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 sep