Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

New Girls in town

De în Tu si El. 30 apr 2009
Se pare ca in cele din urma puterea catharsisului isi intra in drepturi si se face din ce in ce mai cunoscuta si utilizabila. Iata niste femei care au curajul sa se destainuie lumii intregi, sa isi povesteasca aventurile, trairile, sentimentele, gandurile, cu o usurinta debordanta si, poate chiar de invidiat.

Si ce daca numele sub care s-au semnat nu e autentic?!? Nu asta conteaza. Conteaza ca ne-au luat pe noi, pe cititoarele acestui site, drept confidente. Una e sa faci “emotional dumping over you”, alta e doar sa simti nevoia de a face partase, chiar si niste necunoscute, la ce se intampla in viata ta. Sa ne simtim flatate? Sa le invidiem? Sa fim alaturi de ele? Fiecare va hotari pentru sine ce atitudine sa ia. In definitiv, mai toate stateam cu sufletul la gura sa apara un nou episod din Sex and the City; sa aflam ce se mai intampla cu acele femei moderne, sexy, controversate, interesante…Putem foarte bine sa ne uitam si in “curtea noastra” si sa descoperim astfel de evenimente. In definitiv, vorbim aceeasi limba, traim in aceeasi epoca, avem vieti foarte asemanatoare.

Cred ca putine dintre femeile care vor citi randurile Lilianei   (http://www.feminis.ro/girls-on-the-city/liliana/fara-categorie/emotii-de-primavara-5) si sunt si mame si-ar dori sa aiba un astfel de drak de fata. Dar ce sa faci?!? Fiecare isi traieste viata cum crede de cuviinta. Mie mi se pare o fata destul de sincera, dezinvolta, curajoasa si, normal pentru varsta ei, nesabuita. Pentru ca da, este nevoie de foarte mult curaj sa iti asumi feminitatea si sexualitatea incepand cu o varsta atat de frageda. Indiferent care ii sunt motivele de a fi inceput sa traiasca viata din plin atat de devreme, cert e ca asta implica si o mare responsabilitate. Responsabilitate pe care ea, in mod vadit nu o constientizeaza. Sper ca nu o sa sara nimeni in capul ei cu sfaturi de genul - ce sa trebuie faca si ce nu. Asta nu ar face decat sa o inversuneze si mai mult in directia pe care a apucat-o. Pana la urma, toate am vrut sa dam cu capul de pragul de sus, chiar daca parintii n-i aratau si pe cel de jos. Oricum, Liliana pare suficient de preocupata de a-si atrage cat mai multi admiratori si a se fali cu asta, asa ca nu cred ca o sa puna prea tare la suflet criticile sau eventualele sfaturi, si nici nu o sa le ia in serios. Oricum, mi se pare prea devreme inca sa o intrebam daca isi da seama de ce a ales acest stil de viata. Transpare acolo o deificienta afectiva, poate din partea parintilor. Se poate ca ea sa perceapa ca nu e suficient de iubita si de luata in seama de ei, dar realitatea sa fie alta. Cert e ca, important pentru ea e sa isi acopere acel gol din suflet, cu ce are la indemana. Fiecare se descurca in viata cum stie mai bine.

Hmmm! Daca am putea luat toate viata atat de usor cum o face Mady (http://www.feminis.ro/girls-on-the-city/madalina/fara-categorie/last-fling-6)! Sa o vedem mereu ca pe o perpetua petrecere…Sau sa facem din ea o continua petrecere. Ce bine ar fi! Putine femei reusesc performanta asta. Cred ca e nevoie sa fii plamadita intr-un anume fel, pentru a putea sa treci cu atata usurinta peste greutatile vietii, peste ce TREBUIE sa faci si, in cele din urma, sa iti rezervi ce e mai bun de la viata. E si asta un sport: a te mentine mereu in forma, fericita, cu zambetul pe buze si gata sa ii tragi un chef, oriunde, cu orice fel de prieteni. Tineretea asta…

Da, Adela (http://www.feminis.ro/girls-on-the-city/adela/fara-categorie/dilema-3) are dreptate! Te poti indragosti iar si iar, la orice varsta. Si asa cum barbatii simt nevoia sa curteze in permanenta, sa cucereasca femeile, la fel le place si lor sa flirteze, sa fie apreciate pentru frumusetea si gratia lor. Desigur ca lucrurile pot sa se si complice, dar daca ne-am rezuma la rutina zilei ne-am plictisi cu totii de moarte, nu-i asa?!? Fireste, ramane intrebarea: cat de fericita si de multumita e ea cu familia ei, cu sotul ei, daca isi scapa de sub control atat de usor mare parte din hormoni. Nu vreau sa ii gasesc o scuza, dar ca si barbatii, si femeile se pot simti atrase de mai multi barbati in acelasi timp, chiar daca sufletul le ramane doar la unul dintre ei si nu ajung neaparat sa puna in act ceea ce simt sau gandesc sa faca cu ceilalti. Abia astept sa vad “pe unde o sa scoata camasa”…sau cine o sa faca asta pentru ea.

Bianca (http://www.feminis.ro/girls-on-the-city/bianca/fara-categorie/eu-sau-el-4) e modelul femeii moderne, pe care o intalnim destul de des in ultima vreme chiar si la noi. Nu renunta la feminitatea ei si nici nu o pune pe ultimul plan. Atata doar ca pretentiile si criteriile ei se bazeaza pe un sistem de valori diferit de marea majoritate. Are puterea sa renunte la ideea de familie, asa cum e ea inteleasa de catre cele mai multe cupluri (chiar si azi) si sa considere ca viata ei incepe cu ea. Poate parea ca e o fuga de sine, de esec, de o dragoste adevarata care da, implica si dezamagiri sau are suisuri si coborasuri. Atata timp cat ii e indeajuns sa se bucure singura de reusitele ei…Pentru ca, unul din rolurile familiei este de a impartasi cu ea bune si rele. Iar cand nu ai pe nimeni alaturi, nu are nici cine sa te sprijine, nici cine sa se bucure impreuna cu tine, nici cine sa iti fie aproape in momentele mai dificile ale vietii.

Femeie frumoasa…femeie urata…Dupa criteriile cui? Marta ( http://www.feminis.ro/girls-on-the-city/marta/fara-categorie/atractia-de-dimineata-7) nu se considera suficient de frumoasa sau atragatoare, insa isi permite totusi sa se gandeasca la o posibila relatie. Cred ca daca o femeie e capabila sa se uite dupa un barbat, sa vrea sa il atraga si chiar sa fie cu el, inseamna ca exista totusi un dram de speranta si incredere. Intre semnele ei de intrebare, temerile si emotiile unei astfel de perspective, se intrezareste un suflet tanar si curat. Sa vedem daca in cele din urma va avea curaj sa faca ea primul pas…

Nu stiu de ce Roxana (http://www.feminis.ro/girls-on-the-city/roxana/fara-categorie/rochia-alba-de-dantela-8) ma duce cu gandul la Charlotte. Genul acela de femeie tanara care vrea sa iti controleze viata in asa fel incat totul sa iasa perfect. Suficient de precauta incat sa nu se lase atinsa sau ranita de un barbat prea “brutal”, care face totul in functie de reguli, bun simt, valori si norme sociale…Am cunoscut si eu o astfel de femeie. In pofida faptului ca isi alesese o profesie destul de solicitanta si care nu parea sa concorde neaparat cu astfel de principii de viata, visa in acelasi mod, la o viata fara de cusur. Cavalerul pe cal alb, care sa ii ofere o viata de vis, in culori minunate si fara de cusur. Daca e sa fac o parelela intre o astfel de optica si realitatea de zi cu zi, mi se face teama de un eventual moment de neplacere sau dezamagire pentru ea. Oare ar fi in stare sa suporte asa ceva?!? Pentru ca pare sa faca eforturi sustinute sa se tina departe de trairi prea intense, de tot ce e urat sau neplacut in viata. Din nefericire, vrem sau nu vrem, ne izbim uneori si de asa ceva. Poti sa te protejezi si sa te feresti. Dar cat timp? Pana cand?!?

Vom vedea pe parcurs, ce secrete sau noutati au sa ne mai destainuie.
Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar