chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Mariaj de compromis?

De în Tu si El. 5 mai 2009
Ea e tanara, frumoasa si desteapta. Da, mai ales desteapta. A invatat bine si si-a dorit o cariera, a visat sa ajunga cat mai sus. E aproape acolo.

Dar desigur, si-a dorit sa aiba si o familie, asa ca s-a casatorit dupa terminarea facultatii, din dragoste, si a investit tot ce a avut in aceasta relatie: sentimente, suflet, timp, relatii, bani, tot.

Magada: Cand esti tanara, oricum vezi viata mai in roz, esti optimista si crezi ca tie nu ti se poate intampla nimic rau. Vezi alte relatii cum se inchiaga, cum se destrama, vezi cupluri dezamagite in dragoste, dar tu te consideri departe de toate astea, imuna la tot ce e urat si rau.

Si lucrurile merg bine un timp. Relatia de cuplu pare sa fie stabila, partenerii sunt multumiti unul de celalalt, de ce au construit si au impreuna.

Problema apare cand incepi sa treci cu privirea peste micile lui nemultumiri, peste faptul ca nu e intotdeauna acasa, cand incepe sa nu mai raspunda la telefon si nici sa iti spuna exact unde se afla. La inceput nu te arati nemultumita si incerci sa fii intelegatoare, sa nu il sufoci si sa nu il indepartezi cu gelozia si dependenta ta. Incerci sa iti vezi de ale tale, de profesia si cariera ta, care oricum iti ocupa foarte mult timp si iti consuma foarte multa energie.

Si uite asa, incet incet, incepe sa se creeze un spatiu gol intre voi, sa va gasiti fiecare preocupari diferite, prieteni diferiti, sa va petreceti timpul cat mai putin impreuna. Iar tu te lasi coplesita de beneficiile si rasplata activitatii tale profesionale si prin ea incerci sa compensezi prea multele de-acum momente de singuratate, in care el e oriunde altundeva decat acasa, impreuna cu tine.

Dar la un moment instinctul tau de femeie se alerteaza si te pune si pe tine in garda. Da, ceva nu mai merge; numai functioneaza bine relatia voastra. Si atunci devii mai atenta la micile amanunte, la intarzierile lui, la apelurile nepreluate de el, la scuzele mai mult decat ciudate. In cele din urma nu mai ai nici un dubiu. Simti ca are pe altcineva. Si te zbati in continuare, pentru ca nu stii ce sa faci; nu stii cum e mai bine sa procedezi. Sa il confrunti direct, ti se pare lipsit de eleganta si rafinament. Si atunci incerci o atitudine superioara, distanta, prin care ii dai sa inteleaga ca ar fi potrivit sa puna capat acestei aventuri. Pentru ca tu asa o califici, ca pe o simpla aventura.

Dar se pare ca el e de alta parere. Nu poate si nici nu vrea sa se desprinda, sa puna capat. Ceea ce primeste de la cealalta il atrage mai mult decat cercurile tale selecte de prieteni, decat discutiile la nivel inalt, decat standardul ridicat pe care tu il mentii in permanenta, atat la serviciu, cat si acasa.

Si in cele din urma te dovedesti invinsa. Iti dai seama ca nu ai cum sa il mai aduci inapoi. E o lupta pierduta, o casnicie consumata.

Ramai cu casa, cu amintirile, prietenii tai deosebiti, si cu un viitor cu care nu stii exact ce sa faci. Mai intai, contrar chiar asteptarilor tale, iti plangi de mila in fata tuturor, iti declari neputiinta de a-l fi tinut langa tine. Dar asta nu te ajuta si nici nu iti alina sufletul. Toata lumea iti spune ca va trece, te vei vindeca si il vei uita, ca timpul le vindeca pe toate. Dar timpul trece foarte incet, atat de incet ca nu iti inchipui cum ai putea ajunge la liman, cum ai trece peste toate astea.

Si intr-o buna zi apare un alt el. Culmea e ca il cunosteai de multa vreme, dintr-un cerc de prieteni. De cand il stii e singur. Nu e nici pe departe ca ex-ul sau ca un barbat pe care ti l-ai dori langa tine. Nu are nici cine stie ce educatie, nu e cultivat sau deosebit, nu e un barbat atragator. Dar se arata interesat de persoana ta. Incepeti sa iesiti impreuna, sa va apropiati tot mai mult, pana ce il accepti. Il iei asa cum e, cu bune si cu rele. Nu are cine stie ce pretentii sau asteptari de la viata, nu isi doreste sa devina cineva. Vrea doar o viata simpla, o familie si liniste. Incerci sa te obisnuiesti cu ideea asta, sa vezi daca o poti accepta pe termen lung. Ideea si o astfel de viata.

In cele din urma il accepti intru-totul, te casatoresti si faci un copil cu el. Viata capata un cu totul alt sens, alta directie. Sistemul tau de valori se schimba si ajungi sa apreciezi lucrurile simple, linistea casei si a familie tale. El nu te ingradeste sa iti continui cariera, din contra, te sustine si te suplineste cu ce poate.

Iti dai seama ca ai lasat in urma ta toate acele vise si idealuri, toate acele aspiratii si exigente. Tot ce a mai ramas din ele sunt o umbra a ceea ce ai fi putut fi, a ceea ce ai fi putut ajunge. Te incearca gustul amar al unei dezamagiri, al unei infrangeri. Iti dai seama ca ai cedat, ca ai facut un compromis. Un compromis cu tine si cu viata ta. Ai ajungi sa alegi ce mai ramasese, nu ce ti-ai fi dorit cu adevarat pentru tine.

Si pe cand incepeai sa te simti coplesita de toate aceste sentimente contradictorii, ii vezi ca apar, iti vin inainte…baietelul fugind inspre tine cu bratele deschise si strigand: “mami, mami”, iar pe el urmandu-l indeaproape, cu un buchet de lacramioare in mana.

Si te intrebi: Oare unde a ramas compromisul?
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

qwerty323.yahoo (07.05.2009, 23:20)
Da e adevarat ca uneori viata nu e asa cum ar trebui sa fie, ia intorsaturi de cele mai multe ori neprevazute pentru ca nu sintem niciodata multumite cu ceea ce avem, dorim mereu mai mult si toate nu le putem realiza , de aceea sint femei care nu reusesc in dragoste, altele in cariera, dar asta nu trebuie sa descurajeze din contra ,trebuie sa lupte sa treaca peste, sa mearga inainte si chiar daca nu-si va realiza tot ce si-a propus sa se multumeasca cu ce are.In ziua de azi nu vad prea mari perspective doar acelora cu multi bani , acelea pot visa la o cariera , la iesiri in inalta societate,la calatorii in strainatate, la haine de firma si mai stiu eu ce alte fite.Noi trebuie sa ne multumim si cu cit am realizat pina acum cu multa truda, iar copiii nostri ei ne dau energia de care avem nevoie pentru a merge mai departe. Din fericire pentru mine eu am intilnit omul potrivit, avem doi copii si ne iubim la fel de mult ca in prima zi ,pentru ca am stiut mentine vie flacara iubirii, am stiut face compromisuri, sacrificii ,comunicam si ne ajutam unul pe altul in orice imprejurare, lucram la aceeasi firma, venim impreuna de la servici si mergem impreuna, deci ma consider un om norocos si toate acestea le datorez bunului dumnezeu caruia trebuie sa-i multumim in fiecare zi. cu drag qwerty
Răspunde-i
Florentina Chiriac (06.05.2009, 14:34)
Da.Cred ca aproape tot ce s-a scris in articol mi se potriveste.Dar nu neaparat este ca el sa te insele cu o alta, ci pur si simplu apar bariere de comunicare intre parteneri ca urmare a lipsei de afectiune reciproca.Dupa casatorie lucrurile se schimba si odata cu ele si noi.Pacat.Suntem prea tineri cand decidem sa facem acest pas: casatoria.Nimeni nu te educa despre ea sau cand e bine sa o faci.Din pacate parintii nostri erau singurele modele de casnicie,acum avem si de prin media.Iar acum,mai mult ca oricand parintii ar trebui sa te pregatesca si pentru casnicie.Cred eu.Sa nu te restrictioneze sau sa le fie rusine sa spuna ca intr-o casnicie are mare importanta viata sexuala.Sa fii bland si dragostos cu partenerul tau.Sa spui clar ce vrei de la el.Sa nu creezi goluri.Sa nu te minti pe tine ca e bine asa,in casnicia pe care tu ti-ai ales-o.Sa iti fie ,,caldut" si suportabil sa nu vrei sa te desprinzi de el sau ea pentru a-ti trai ceea ce vrea sufletul tau.Eu asa am patit.M-am casatorit fara sa am habar ce este o casnicie.Credeam ca respectul si faptul ca el ma iubeste este suficient.Dar chiar daca ,nu avem cunostinte in domeniu,fiecare simte,in timp, daca acea casnicie este sau nu.Daca realizezi la un moment dat ca nu mai ai nimic in comun,de fapt nu ai avut niciodata,mai bine renunti,pana nu e prea tarziu.Da-ti sansa de a-ti cauta,nu de a-ti gasi,ceea ce sufletul tau vrea,tanjeste.O sa regreti ca nu a-i facut-o.Nici fostul nu era un barbat rau,agresiv sau sa ma ingradeasca.Cel putin nu facea sa vad eu asta.insa nu a avut grija de sufletul meu de femeie.Nu a stiut.Nu a luptat pentru mine.Credea ca o sa gasesca ceva mai bun.Asa cum si eu gandeam.Timpul ne-a aratat ca prin compromis putem lua de la viata ceea ce doresti.Nimic nu e cum vrei tu sa fie.Dar poti sa il faci.Asa a aparut ce mi-am dorit cel mai mult de la viata asta trecatoare: un copil facut din dragoste.Doream sa stiu cum arata,cum este sa ai asa ceva:MINUNAT.Sa nu ratati asa ceva.Copilul facut din dragoste,nu ca e timpul sau e nevoie ...nu....Iar pentru asta as divorta de sute de ori....Acum,pot spune ca sunt implinita.Sunt si femeie,si mama si sotie si prietena sitot ce doream sa fiu in prima casnicie dar nu am reusit.Am luat eu toate asupra mea.Iar el nimic.intr-o casnicie totul se imparte la doi.Atingeti-va tot timpul,mangaiati-va.Socalizati impreuna.Dar mai ales, iubiti-va.Tarziu iti dai seama ce este iubirea...cum se manifesta. Este un compromis.
Răspunde-i
valentina dinu (05.05.2009, 20:39)
ce minunat ar fi daca asa ar arata toate compromisurile...
din pacate, de cele mai multe ori, ne multumim cu mult mai putin pentru acum, sperand ca va veni o zi in care vom primi mai mult....
dar cele curajoase sunt sigura ca vor gasi linistea, fericirea.....chiar daca uneori fericirea are alt chip decat cel imaginat de noi...

mi-a placut mult povestea.... pentru o clipa, m-am regasit in personaj....
dar cum "viata bate filmul", povestea mea e mult mai complicata....
pentru autor: te salut cu mult drag....pastrez cuvintele pe care mi le-ai trimis, si cand imi este greu le recitesc...si incerc sa nu ma pierd...
Răspunde-i
ca_ni (05.05.2009, 19:43)
Impresionant si cutremurator scris!!! Extraordinar!!!
Virtual aplaud frenetic: clap-clap-clap si ovationez exact ca la terminarea unui spectacol de inalta tinuta si clasa artistica: Bravo, Cristina!!! Bravo!!! (clap-clap-clap)

Povestea relatata aici, pe cat de graitoare, pe atat m-a redus la tacere si la o profunda meditatie. M-a amutit!

Cred ca mai mult sau mai putin este povestea fiecareia dintre noi. Reda adevarul vietii pe care o traim.

Da, noi femeile vesnic ambitioase, dar mai ales pretentioase si foarte greu de multumit...care, dupa cum ar spune mama mea: "visam la cai-verzi (feti-frumosi si povesti de dragoste nemuritoare, adica!!!) pe pereti!"...
Insa, cata vreme taticii nostri nu sunt nici presedinti de stat, nici ministri sau ambasadori (sau macar niste amarati~parliti de directori generali pe la nu stiu ce companii renumite si recunoscute international), soarta noastra de femei in societate din punct de vedere profesional este spinoasa, anevoioasa, iar in viata privata cu greu ne gasim multumirea (barbatul potrivit) langa care sa ne simtim pe deplin implinite si fericite.
Standardele noastre sociale si private sunt inalte, caci pulsam deopotriva cu societatea in care traim si care ea insasi ne impune standardele ei greu de atins in cazul unei situatii de pornire modeste.

Da, mariajul despre care se vorbeste aici este un mariaj de compromis, insa in sensul (chiar cel mai) bun al cuvantului. Refleca o alegere inteleapta.
Aici nu e vorba despre acel compromis care sa-ti pateze onoarea si sa-ti stirbeasca integritatea morala. Dimpotriva! E un compromis intelept, care poate aduce implinire si fericire, care in ultima instanta tot de noi depinde daca dorim sau nu sa le primim in starea lor pura si simpla in care ne sunt daruite. Este o alta cale catre aceeasi tinta: implinirea personala.

Eu inca o data felicit cu tot sufletul atat pe autoare pentru calitatea articolului, cat si personajul pentru intelepciunea alegerii.
Amandorura le doresc: Mult succes in continuare!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar