charlotte

Prinţul William şi Kate au dat publicităţii o fotografie...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Un videoclip viral cu Robert de Niro în care actorul...

Citeste mai mult»
Carli Lloyd

Carli Lloyd, fost star al naţionalei SUA, a anunţat că...

Citeste mai mult»
sport

Câte ore pe zi ar trebui să stai în picioare, să faci...

Citeste mai mult»
Paul Auster

Romancierul american Paul Auster, autorul ''Trilogiei New...

Citeste mai mult»
yumi

Japoneza Yumi Katsura, o renumită creatoare de rochii de...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu a fost eliberat după opt ore de...

Citeste mai mult»
Raluca Turcan

Raluca Turcan, despre cineaşti la gala Premiilor Gopo:...

Citeste mai mult»
Salma Hayek

Salma Hayek s-a alăturat Madonnei pe scena din Mexic,...

Citeste mai mult»
shakira

Blackstone oferă aproape 1,6 miliarde de dolari pentru...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu a fost reţinut de poliţie pentru...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»

Marea iubire nu e una singura

De în Jurnal de cititoare 30 noi 2010

A fost odata ca niciodata...
A fost odata o fata care nu prea stia ce inseamna iubirea. Era desteapta, dragutica, dar purta ochelari deloc "la moda", precum si hainele ei. Asa ca, desi toate fetele jurul ei aveau prieten, pentru ea inca nu surasese norocul. Plus ca era oarecum privita ca o tocilara, desi nu era chiar deloc pentru ca pur si simplu Dumnezeu ii daduse o inteligenta si o memorie peste medie.

Dar iata ca intr-o zi a aparut un pretins "Fat-Frumos" (care chiar era frumos, pe bune, nimeni nu o poate contesta, mai ales ca fata era sa ia bataie de la niste admiratoare mai nebune ale baiatului). Si uite asa s-a infiripat o poveste de iubire care a durat 4 ani.

Cu bune si cu rele, cu impacari si despartiri, care de care mai teatrale (inchipuiti-va ca ultima impacare a fost foarte regizata, cu prieteni si poze cu cei 2, cu o chelnerita care ii aduce fetei trandafiri si ii spune ca este norocoasa si ar vrea sa fie in locul ei) cu fericire dar si suspine, lacrimi si oftica. Insa fata si-a dat in cele din urma seama ca traieste intr-o relatie fara final, refuza cererea in casatorie a baiatului si in cele din urma pune definitiv capat relatiei, fara prea multe explicatii si fara a suferi asa mult cum credea.


O perioada buna de timp o petrece apoi reflectand la cele intamplate, gandeste la rece si se autocondamna ca a stat atata timp intr-o relatie iluzorie. Gelozia lui, pretentiile nejustificate si dorinta lui continua de a o modela devin doar amintiri. Analizand dragostea, constata ca iubirea e mult mai apreciata ca un deziderat, in niciun caz un "must" in viata.


Asa ca hotaraste sa se distreze, sa recupereze cumva acei ani frumosi irositi si in care putea sa se distreze mult mai mult si decide sa nu mai caute iubirea, ci un partener de viata care sa ii ofere incredere si intelegere. Dar asa cum spune si mesajul de intampinare de pe telefonul ei, "nu cauta fericirea, te va gasi ea pe tine cand nu te astepti", fata incearca ceva relatii carora le pune capat rapid deoarece clar nu aveau finalitate. Pana intr-o zi...


Cuminte de fel (mult prea cuminte) si intotdeauna devreme acasa (sau in cazul acesta la camin), e invitata intr-o seara de o prietena venita in vizita in club. Desi ora e foarte tarzie, nu a iesit niciodata in oras la o astfel de ora tarzie, fata este impinsa de la spate (mai mai cu forta) de colegele de casa sa iasa totusi. Si pana la urma convinsa, hotarata sa se distreze, imprumuta o bluza mai decoltata (ca ea era prea cuminte sa aiba asa ceva in garderoba), isi increteste frumosul par lung si carliontat si iese.

Ce-o fi o fi!

Numai ca prietena venita in vizita nu iese singura, ci cu inca doi prieteni, fara nici o intentie. Si uite asa cei patru petrec seara cautand un club unde sa se distreze (ca un facut mai mult au umblat din club in club ca fie erau rezervate fie pustii decat efectiv sa stea in club). In cele din urma gasesc un club cu o atmosfera acceptabila si seara e chiar mai mult decat ok. Unul dintre baieti intra din ce in ce mai mult in vorba cu fata in cauza, pentru ca in cele din urma sa o invite la un concert Holograf ce va avea loc peste cateva zile.

Bineinteles, ca un adevarat gentleman, el se ocupa de procurarea biletelor. Fata accepta, pana la urma a invatat o lectie, ce are de pierdut? Pentru ca prietena venita in vizita pleaca chiar a doua zi, baiatul si fata schimba numere de telefon pentru a tine in continuare legatura.

Si astfel, nerespectand acea regula stupida prin care nu trebuie sa suni imediat, baiatul suna chiar a doua zi, ca mai e pana la concert, si o invita pe fata la plimbare. Dupa ceva kilometri de plaja parcursi intr-o plimbare de cunoastere reciproca, cei doi isi fac in sfarsit curaj si se iau de mana, pentru ca seara sa se incheie cu un sarut.

Se vad in zilele urmatoare zi de zi. Si nu dureaza mult pana se indragostesc. Desi parea a fi de incredere si foarte intelegator, exact ce cauta fata noastra, nu mai avea deloc pretentii la iubire, pana la urma cei doi se indragostesc foarte rapid, totul decurge perfect, iar intre ei se infiripa o iubire adevarata. Fata afla ca si el este dupa o relatie de lunga durata finalizata deoarece ex-a nu a putut sa treaca peste distanta si a preferat sa il inlocuiasca prea repede cu primul care i-a spus cuvinte frumoase (desi si-a dat seama repede ce a castigat si ce a pierdut si a incercat sa il recucereasca, insa el nu a mai acceptat-o).

Cine ar fi crezut? Ce inseamna o clipa. Daca fata nu ar fi acceptat sa iasa? Prietena nu avea nici o intentie sa-i cupleze, s-a intamplat pur si simplu. Oricum, fata a trait zile la rand cu senzatia unui vis frumos, dar si-a jurat ca si daca se va trezi din vis ii va stii adresa si se va duce la usa lui si pentru prima data in viata ei va invita un baiat in oras, va face orice sa il convinga sa fie impreuna.

Si-au cunoscut reciproc parintii si gasca in timp record, au ajuns imediat nedespartiti si desi nu si-au marturisit-o, amandoi au fost convinsi inca din primele zile ca pot avea un viitor impreuna. S-a confirmat...la cateva luni s-au mutat impreuna si la scurt timp a urmat si nunta ca-n povesti...

Iar calul alb? Pai, in zilele noastre poate fi albastru de exemplu, precum masina care l-a adus prima data la ea. Si fata noastra a asteptat mult sa fie iubita doar pentru sufletul ei, pentru ca in cele din urma sa realizeze, asa cum i-a spus si alesul, ca "trebuie sa treci de ambalaj pentru a ajunge la suflet".

Asa ca fata noastra  a inceput sa fie din ce in mai preocupata de aspectul sau fizic, sa fie mult mai feminina, mai sexy chiar, pentru a-i face lui pe plac. Si astfel a reusit si sa dobandeasca mult mai multa incredere in ea.

Si iata cum viata iti da uneori mai mult decat ceri... In plus, cine a iubit vreodata cu adevarat si totusi s-a terminat, sa nu dispere. In ciuda cartilor si a tot ceea ce se spune, marea iubire in viata nu e unica si numai gandind la rece si privind in trecut ne dam seama de greselile noastre si cat de mult ne-am lasat prada unor sentimente care acum ne par straine. Si da, timpul vindeca orice rana.

Pretuiti ce aveti, nu regretati ce ati pierdut, niciodata nu se stie ce-ti scoate viata in cale.  
Elena

Tag-uri: , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Elena-Oana Salomeia (08.12.2010, 17:13)
Sunteti foarte prompti cu premiile. Felicitari! Astazi am primit premiul, multumesc. Tineti-o tot asa!
Răspunde-i
Nico (01.12.2010, 16:56)
Foarte frumoasa povestire!! Cred ca fiecare persoana se regaseste in ea la un moment-dat :) Foarte bine spus: "nu cauta fericirea, te va gasi ea pe tine cand nu te astepti".
Răspunde-i
sirbu loredana (01.12.2010, 12:48)
Impresionanta povestirea. M-a emotionat.
Morala: sa nu ne pierdem niciodata speranta.
Pe strada fiecaruia iese soarele.
Răspunde-i
delia (01.12.2010, 00:19)
si nu voiam sa se mai termine...este o poveste captivanta si totodata foarte reala-sau cel putin surprinde foarte bine realiatea. uneori ne lasam dusi de sentimente, iar dupa o relatie esuata ne spunem ca nu o sa mai iubim niciodata, ca el/ea a fost marea dragoste...dar nu e asa...iubirile se nasc si mor, noi doar filosofam despre iubire. prea putini dintre noi o si cunosc, iar acei ce o cunosc, nu vorbesc desprea ea, ci o traiesc!!!
sa ai putere sa pastrezi amintirea unei iubiri trecute si sa poti sa o iei de la capat...daruindu-te cu totul, caci adevarata iubire este cand s-a terminat si poti s-o iei de la inceput si....sa iubesti!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Jurnal de cititoare
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 mai