Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Intalnirea cu noi insine

Luna Plina pe axa          Taur – Scorpion


Luna Plina de astazi, 17 mai, se petrece pe axa Taur – Scorpion,  la 26 gr 13. Surpriza este yodul pe care Luna din Scorpion il activeaza. Yodul este o configuratie complicata, uneori asociata cu misticul, alteori dovedindu-se de o virulenta iesita din comun, dar indiferent cum este, el semnifica faptul ca nu ne putem sustrage evenimentelor pe care le genereaza – vezi moartea Madalinei Manole, castigarea alegerilor in Polonia de catre sindicatul Solidaritatea, revolta din piata Tian-Nan-Men s.a. Aspectul este format din 2 inconjunctii (quincunx), la un cap Nodul Sud, la celalalt Jupiter. Si cum inconjunctia este un aspect de continuitate karmica, iar Jupiter are in subordine sistemul juridic este posibil sa asistam obiectivarea justitiei pentru a rezolva unele dificultati. Luna va aduce la suprafata emotii sporite, dar si sperante in mai bine datorita influxurilor neptuniene.

Mercur (2 gr 02 Berbec) conjunct cu Venus (1 gr 52 Berbec) sugereaza nasterea ca ceva frumos, sentimental vorbind, la care se adauga sextilul cu Neptun – se poate naste o idila frumoasa.

Cea de-a doua surpriza este conjunctia Soarelui cu steaua fixa Algol, stea fixa extrem de rea. De fapt, in fiecare an are loc acest eveniment, ce nu se petrece in fiecare an este fenomenul de Luna Plina in pozitia respectiva. Am putea asista la inlaturarea unui sef de stat sau a unui leader religios, posibil sa asistam la abandonarea unor dogme religioase sau la abolirea unor legi care nu se mai obiectiveaza. In plan personal, poate semnifica trierea propriilor convingeri si valori vis-a-vis de religie si justitie. Cred ca Algol ar putea semnifica inlocuirea unui sistem de convingeri cu un altul, ca atunci cand paganismul a fost anatemizat pentru a se face loc crestinismului. Se poate naste un basm modern pe aceasta Luna Plina, speranta este ultima cursa atunci cand lucrurile ameninta sa scape de sub control. Dar cum Jupiter influenteaza aceasta Luna Plina vom fi plini de speranta, poate sperantele multora sunt exagerate dar asta se datoreaza sextilului Venus – Neptun.

Scorpionul, ca experienta, este asociat cu intensitatea in exprimare, si, de asemenea, de comportamente extreme. Este un semn prea complex ca sa il expediem in cateva cuvinte. Stapanul modern al Scorpionului este Pluto recunoscut pentru felul transant in care actioneaza. Cand Luna este in Scorpion, se amplifica starea afectiva interioara, devinim mai patimasi, mai pasionali si prin urmare avem tendinta sa reactionam mai intens. Din pacate izbucnirile nu ne sunt intotdeauna benefice si daca nu ne stapanim, Luna scorpionica ne face numai deservicii. Gelozia si posesivitatea sunt, doua probleme cu care multi dintre noi se vor lupta in urmatoarele zile.

Pe de alta parte, sa nu uitam ca Scorpionul este semnul zodiacal care stapaneste subconstientul colectiv, dar si intimitatea si sexul... dar unde este Luna? In Scorpion. Ce stapaneste Scorpionul? Sexualitatea prin excelenta. Cine este Dominique Strauss-Khan? Capul FMI. Putem considera Fondul Monetar International un stat de factura financiara? Da. Vedeti legatura? Eu, da. Exact, decapitarea FMI. Uite, o posibila legatura.

Prin polaritate cu Taurul, posesiunile si banii, resursele materiale, conturile bancare comune, adica tot ce se ascunde in spatele usilor inchise. Din moment ce Scorpionul stapaneste moartea sau dizolvarea ca forma, si renasterea, poate fi conectat atunci si cu probleme care tin de asigurari si de imobiliare. Tot el este cel care reglementeaza normele de impozitare, dar si tehnicile de vindecare regenerative si tehnicile chirurgicale. Scorpionul mai este legat de dezvoltarea psihica, lumea spiritelor si de problemele metafizice, in general. Abordarea sa intrinseca este intotdeauna de a "merge mai adanc" si de a medita la mistere oriunde ar fi. Ce mai, cu Luna Plina in Scorpion, unul sau mai multe din domeniile amintite pot fi mai active acum. De asemenea, suntem constienti parca mai mult de profunzimea trairilor noastre, ca dorintele noastre sunt mai navalnice ca alta data sau ca trairile noastre intime devin mai arzatoare.

Unii pot avea probleme cu unele umbre din Trecutul lor care brusc, ameninta sa iasa la suprafata ori se confruntam cu realitatea sau adevarul lucrurilor pe care le-au evitat pana acum. Pot avea comportamente exagerate si pot deveni chiar insistenti, sau pot sa nu se recunoasca in felul in care reactioneaza in varii momente. Luna Plina in Scorpion poate marca, de asemenea, tranzitia, incheierea unor lururi ori puncte de cotitura in existenta lor. Luna face si un patrat cu Neptun in Pesti, care poate provoca deziluzii, dezorientare, neliniste. Inconjunctia cu Jupiter ne poate face excesivi, laudarosi, impulsivi, mai ales pe cei care poarta uniforma de stat, cum spun eu si este un avertisment serios sa fim atenti, nu cumva sa sarim calul.

Datorita lui Neptun creste si doza de naivitate din fiecare, de aceea este intelept sa nu ne aventuram in tranzactii sau achizitii, care, pe moment, ne fura privirea pentru ca acestea pot ascunde vicii de procedura si pot masca adevarate excrocherii.

Dar cum spuneam undeva mai sus, nota pozitiva a acestei Luni Pline o aduce conjunctia Mercur – mentalul si Venus – frumusetea, iubirea alaturate in blandul Taur, un semn foarte creativ si atat de armonios legat de Neptun care ii da un plus de compasiune si imaginatie. Este singurul moment excelent pentru a achizitiona obiecte de arta, dar si obiecte care tin de fashion – pantofi, bijuterii, posete, haine. Cum Luna in Scorpion vine si cu o infuzie de tinerete este momentul ideal pentru cei care sfideaza varsta sa apeleze la tratamente cosmetice de intinerire si infrumusetare. Neptun, raspunde si el, printre altele, de produsele cosmetice.
Uranus si Luna Neagra raman inca impreuna pentru a ne ghida imbunatatirea acelor domenii ale vietii care au fost nedrepte cu noi sau partinitoare. Cu patratul dintre Luna Neagra si Pluto inca in joc, responsabilizarea se face acum nu prin schimbare ci prin ajustare.

Pe urma Luna este conjuncta cu mai multi asteroizi. Trebuie amintita conjunctia cu Honoria. Legenda ne spune ca Honoria a fost o printesa ambitioasa care nu si-a acceptat conditia de femeie si a vrut neaparat sa urce pe tron, asa ca a complotat moartea fratelui, impreuna cu seducatoarea Chamberlain. Dar ca orice complot si al lor a fost descoperit si Honoria inchisa intr-o manastire. Numai ca Honoria a continuat sa puna la cale tot felul de intrigi, una l-a avut drept tinta pe Atilla si din care a scapat cu viata ca prin urechile cului si atunci familia, furioasa ca este facuta de ras, a obligat-o sa se casatoreasca cu un bogat senator roman. Ei bine, se pare ca energia acestui asteroid indreptateste pe fiecare sa-si poarte coroana. Avem de a face cu Arhetipul Soarelui cu Monarhul, cu mandria leonina de a face lucrurile cum trebuie si ambitia de a pune capat oricaror intrigi si comploturi, deci in urmatoarele doua saptamani s-ar putea sa ne confruntam frecvent cu grija pentru propria independenta, propria afirmare.

Apoi, conjunctia cu Latona (639) sau Leto cum o gasim in mitologia greaca, mama gemenilor Apollo si Diana. Curtata si urmarita cu asiduitate de Zeus/Jupiter, aceasta va sfarsi prin a-i cadea in brate numai bine sa afle Hera/Junona si de aici incepe povestea. Hera/Junona leaga Pamantul printr-o vraja ca Leto, insarcinata sa nu poata naste niciunde. La rugamintea lui Zeus/Jupiter, Neptun aduce la lumina insula Delos, care nu era legata in niciun fel de pamant si astfel Leto sa-si nasca pruncii. Regasim aici numeroase emotii, ne putem confrunta cu invidia celorlalti sau sa ne simtim confruntati cu o nevoie imperioasa de a ne izola ca sa ne putem gandi actiunile. Putem privi aceasta nevoie de recluziune interioara ca pe o idee care prinde sa se materializeze in momentul in care gaseste o modalitatea de exprimare.

O alta conjunctie se face cu 69 Hesperia, una din nimfele care aveau in grija gradina cu merele de aur, care asigurau zeilor nemurirea. Cunoscuta si ca Luceafarul de Noapte sau fiica zeitei noptii Nyx, Hesperia este Zeita Amurgului. Asa cum Eos, Zeul Zorilor, semnifica dragostea de tinerete si vestea noile inceputuri, Hesperia semnifica sfarsitul zilei. Suntem incurajati sa ne exprimam gandurile si emotiile intr-un loc unde nu exista tensiuni, nu exista ardoare si intensitate in manifestare. In Intuneric, Zeita noptii Nyx, in opozitie cu Uranus, arata tentativa subconstientului de a calatori spre Inceputuri. Noile atitudini, noile abordari si noile dorinte vor rodi cu conditia sa le dam timp.

Qvintilul dintre Luna si Pluto este marcat de conjunctia cu asteroizii  Psiche 16 si 88 Thisbe, doi asteroizi care poarta numele zeitelor care semnifica influentele feminine care fac totul pentru dragostea lor.  Mitologic, Psyche, marea dragoste a lui Eros, zeul care venea sub acoperirea intunericului sa-si vada iubita, vezi asemanarile tulburatoare cu Mitul Zburatorului din folclorul romanesc, iar aceasta exasperata de interdictia de a-i vedea chipul, calca interdictia. Eros se vede nevoit sa plece iar Psyche, hotarata sa regaseasca dragostea pierduta,  va porni in cautarea ei. Folosindu-se de inteligenta si stiinta vasta pentru acea vreme pe care o poseda, reuseste sa surmonteze toate obstacolele pe care i le ridica in cale Afrodita/Venus mama lui Eros. Nu recunoasteti conflictul soacra – nora? In cele din urma Zeus/Jupiter  ii va reuni si au ramas sa traiasca fericiti in Olimp.

Pentru Thisbe, se pare ca nu a fost de ajuns dragostea pe care i-o purta vecinului sau Priam. Dragostea lor fiind una interzisa, tinerii se vedeau si vorbeau printr-o gaura facuta in zidul care imprejumuia casa lui Thisbe. Descoperiti de familii, tinerii decid sa fuga impreuna si-si dau intalnire la copacul secular din marginea satului, numai ca ajungand mai repede, Thisbe da nas in nas cu un Leu si o ia la fuga, moment in care isi pierde esarfa. Cand Priamus ajunge la locul de intalnire gaseste esarfa murdara si sfasiata si convins ca Thisbe a fost devorata isi ia viata cu sabia. Revenind la copac, Thisbe il gaseste pe Priamus mort si devastata isi ia, la randul ei, viata. Cum asteroidul Priamus este conjunct cu Ceres exista posibilitatea ca familia sau diferentele culturale dintre doi oameni care se plac sa fie tocmai liantul de care aveau nevoie, dar poate reprezenta si aspiratiile in cariera.

Pluto influenteaza si asteroidul 273 Atropos, Zeul soartei si a destinului, care este retrograd. Initial, rolul lui Atropos era de a reteza firul vietii cuiva. Mai tarziu sub domnia lui Zeus, rolul sau se extinde primid ti atributele finalizarii lucrurilor de orice fel. Nu este vorba de energie karmica aici ci faptul ca aceasta conjunctie repune pe tapet lectii din trecut. Este imperativ sa conttientizam ca totul este in mainile noastre, ca totul este asa cum e destinat sa fie. Deci rezultatele karmice nu sunt pedepse ci propriul drum.

[gallery:1242]

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Brindusa Aluculesei (21.05.2011, 18:14)
Interesant si captivant acest articol!multumesc.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Putin cate putin din astrologie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr