Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»

Incaleca pe o sa si spune-ne povestea ta 12

De în Jurnal de cititoare 13 apr 2011

Pe adresa [email protected] au fost trimise urmatoarele povesti la concursul organizat de Feminis.ro si Veloteca. Trimite-ne si tu povestea ta despre biciclete!

Pentru concursul: Incaleca pe o sa si spune-ne povestea ta

Catalin Popovici - Bicicleta copilariei si adolescentei mele!

Bicicleta mea era un amestec de piese adunate de la mai multe biciclete tip "Pegas".  Devenise un hobby pentru mine sa mesteresc aproape zilnic la acea bicicleta care insemna foarte mult pentru mine, baiat mai sarman venit din Moldova in Ardeal. Deseori, trebuia sa schimb lantul sau sa mesteresc la o aripa sau ghidonul nu era drept si cate si mai cate neajunsuri cotidiene. Insa, chiar acest fapt imi placea cu adevarat!  Ma implicam total si fara limite!

In perioada copilariei si adolescentei, practicam sportul de performanta si tot imi mai gaseam timp sa fac plimbari pana sus pe coma dealurilor din apropiere sau mult mai departe in statiuni montane cunoscute din judetul unde locuiam. Plecam in excursii care ma relaxau, doar eu si bicicleta mea magica. Era chiar o forma suplimentara de antrenament fizic deoarece nu era chiar simplu  sa urci muntele cu o bicicleta modesta ca a mea!

Odata cu trecerea timpului, am plecat la Bucuresti, iar "prietena mea, bicicleta" a ramas singura si abandonata in balconul dormitorului meu, mult timp dupa ce eu devenisem un adult in toata regula! Cu parere de rau, intr-o zi, mama m-a anuntat ca a trebuit sa o dea la fiare vechi, deoarece ruginise si nu se mai putea face nimic pentru a o readuce la "viata". Cu strangere de inima, am primit vestea si o multime de amintiri m-au napadit atunci! Nostalgia vremurilor copilariei si adolescentei mele ma coplesea cu amintiri minunate de neuitat! Acum, chiar imi doresc o bicicleta noua! Cu siguranta ma va face sa ma simt din nou copil!

Nu o voi uita niciodata pe "prietena mea - bicicleta magica"!

Popa Cornelia Crina - Istoria se repeta!

M-am nascut in anul 1968, in controversata generatie a "ceauseilor " si pot spune cu mana pe inima ca nu regret niciodata ca mi-am petrecut copilaria in acea perioada, din mai multe motive. Am crescut la bloc, avand o groaza de prieteni cam de aceeasi varsta, facandu-ne veacul pe nelipsita alee, speriind comunitatea din zona cu galagia si sotiile noastre. Psihologia grupurilor mari este aceea ca, atunci cand "se poarta ceva", toata lumea trebuie sa il aiba. Avantajul vremurilor a fost acela ca mofturile noastre de copii nu faceau ditamai gaurile in bugetul familiei !

In acele frumoase zile ale copilariei erau la moda doua chestii: toti taticii isi cumparau Dacii (se lansase Dacia cu motor frantuzesc!) si toti copiii aveau biciclete. Ca toate lucrurile de succes si cumparatul bicicletelor a luat amploarea unei epidemii. Tin minte ca toti ne-am pricopsit cu "bitoacle" cam in acelasi timp. Parca il vad si acum pe tatal meu care, intr-o zi torida de vara, mi-a montat bicicleta in parcarea de langa bloc, chiar langa celebra Dacie, inchizand astfel cercul celor mai fierbinti deziderate ale familiei. Tot el a alergat in spatele meu doua zile, pana am invatat sa imi tin echilibrul chiar si atunci cand intorceam capul sa ma asigur ca nu vin masini.

Fericirea mea era completa! O data pentru ca, in sfarsit ma aliniasem statutului "gastii" din care faceam parte si, in al doilea rand, datorita neasteptatei senzatii de libertate pe care mi-o dadea vehiculul pe doua roti. Sa ne fi vazut atunci pe toti, baieti si fete, iesind seara la plimbare in sir indian, roata la roata, facand meandre pe strazile din cartier, mandri de viteza pe care o prindeau bolizii nostri!Era un adevarat spectacol, iar vecinii rasuflau usurati ca, cel putin pentru o seara, erau scutiti de nazbatiile noastre.

Bicicletele erau bineinteles aceeasi marca, la fel ca si masinile parintilor, diferentiate doar pe sexe, cu coarne mai inalte pentru noi, fetele si mai compacte pentru baieti.  Uniformitatea era cuvantul de ordine in acele vremuri, dar cine mai statea sa tina socoteala cand satisfactia era garantata? Chiar si faptul ca trebuia sa ne caram velocipedele cate trei sau patru etaje, pe scara blocului, de cateva ori pe zi, nu era suficient ca sa ne starpeasca entuziasmul. Bucuria ne facea mai buni. Eram napaditi de generozitate caci imprumutam bicicleta "pentru o tura" si celor care nu aveau sau fusesera prea lenesi sa o scoata din casa! 

O buna bucata de timp aceasta a fost distractia de capetenie a tuturor. Nu stiu cand si cum s-a terminat totul, ce s-a intamplat cu prima mea bicicleta, daca, in cele din urma, s-a stricat sau daca parintii mei au dat-o sa bucure alt copil! Pur si simplu reprezinta un reper al acelei varste si cred ca toti adultii care au fost posesori de bicicleta in copilarie, simt acest lucru.

De atunci au trecut ceva ani, cam multi as zice eu, n-am mai avut ocazia sa reiterez aceasta experienta dar, stiti cum se zice, mersul pe bicicleta, odata invatat nu se uita niciodata!

Baiatul meu are bicicleta de vreo doi ani. A inceput, ca orice pusti, cu o tricicleta de plastic, visand la ziua cand avea sa intre in posesia unei biciclete adevarate, ceea ce s-a si intamplat, fireste! Astazi se apropie de importanta varsta de 6 ani si e tare fudul de cand a scapat de rotitele ajutatoare. In sfarsit e in rand cu restul lumii! Acum, ca iarna a trecut, a inceput din nou sa iasa la plimbare. Viseaza sa isi "tuneze" monstrul pe doua roti cu abtibilduri hot road, un far si un claxon mai cool! Zdranganelele de tot felul completeaza cu brio imaginea de "macho man" pe care incearca sa si-o construiasca de ceva timp. La fel ca toti baietii de-o seama cu el, aspira intens sa fie tratat ca un barbat si este evident ca bicicleta ii tine moralul la cote ridicate.

Spre satisfactia noastra isi pastreaza interesul pentru aceasta activitate sanatoasa. Din cand in cand ma intreaba daca observ ce muschi "tari" a facut la picioare  (e slab ca un tar si iute ca un tantar), iar eu  ii declar admirativ ca, in mod sigur, asta se trage de la plimbarile pe bicicleta! 

Cand ma uit la el cum pedaleaza furios, aplecat in fata, nemultumit ca nu atinge viteza dorita, parca retraiesc senzatiile din copilarie: ca lumea e mai mica si mai usor de traversat (la propriu si la figurat!), iar timpul este mai usor de controlat. Totul ambalat intr-un sentiment inegalabil de independenta.

[gallery:1159]

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Jurnal de cititoare
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr