În mintea unei femei care crede că nu este suficient de bună

De în Dezvoltare personala 10 iun 2019

Toată lumea are câteodată probleme cu încrederea în sine, dar aceste nesiguranțe nu trebuie să te copleșească și să te împiedice să-ți trăiești viața la maxim.

Femeile care trăiesc permanent cu această stare de inferioritate nu cerșesc simpatia altora, dar o curajoasă a decis să împărtășească cu toată lumea ceea ce simte, ca să-și ia o povară de pe umeri și să le ajute și pe alte femei.

În mine, în fiecare zi se duce o bătălie ca în filmele Star Wars, mintea mea este supusă unui stres continuu. Pe de-o parte știu că ceea ce-mi spune vocea din capul meu nu este adevărat, dar pe de altă parte nici nu pot evada. Vorbele sale mi se întipăresc adânc în minte și în inimă, ceea ce mă tulbură, îmi acaparează conștiința și se instalează confortabil în locul ei. E ca și când puterile ei controlează ceea ce văd și simt.

Când mă trezesc și mă uit în oglindă, uneori nu este chiar atât de rău, poate am impresia că par un pic obosită, dar nimic ce nu se poate îndrepta cu un pic de machiaj. Însă în zilele în care vocea hotărăște să iasă la suprafață, în loc să mă văd pentru ceea ce sunt, orice nesiguranță, oricât de mică, iese la suprafață și intr-o dată, acele cearcăne observate cu o zi înainte devin ceva ce nu va trece niciodată. Când văd pe diverse rețele de socializare hashtag-uri precum #NoFilter, simt dintr-o dată că nu voi fi niciodată suficient de bună.

Dacă văd vreo reclamă la yoga să zicem, mintea îmi transmite să uit de ea, deoarece nu sunt suficient de slabă, talentată, frumoasă sau nu am condiția fizică necesară. Dacă tipul de care îmi place și cu care am făcut schimb de numere de telefon nu m-a sunat încă, alter-ego-ul meu îmi șoptește că a avut dreptate și că el de fapt oricum nu mă place. Cât despre diametrul taliei mele, acea mărime magică este mai importantă decât bunătatea și iubirea pe care le port în suflet. Vergeturile de pe coapse, arată brusc mai urât, precum răni dezgustătoare, iar ochii nu mai văd nimic în afară de ele. Nu am nici o șansă să scap de aceste gânduri.

Să simți tot timpul că nu ești suficient de bună pentru nimeni și nimic este cel mai dureros lucru prin care poți trece, deoarece spre deosebire de acțiunile altor oameni, pe care știi că în mod normal nu le prea poți controla, aceste gânduri se presupune că sunt ale tale, doar că este mult prea dificil să scapi de ele. Nu i-aș dori nici celui mai mare dușman al meu să treacă prin așa ceva... poate doar chiar acestei voci răutăcioase din capul meu.

În fiecare zi încerc să privesc partea plină a paharului și în loc să cedez în fața greutăților, după care să mă simt rușinată sau să nu fiu mulțumită de cum arăt în rochia pe care abia mi-am cumpărat-o și să-mi acopăr brațele pentru că mi se par prea groase, încerc totuși să mă văd pe mine așa cum știu că pot fi, adică o persoană plină de viață. Doar pentru că nasul meu nu este micuț și drăguț sau am celulită nu înseamnă că sunt o femeie urâtă, ba chiar aceste particularități mă pun în valoare și îmi aduc aminte doar că sunt și eu om.

Mă descurc din ce în ce mai bine să trec prin aceste probleme, doar că în unele zile mi-e mai greu decât în altele. La fel precum un dependent de droguri sau un fumător care încearcă să se lase, am suișuri și coborâșuri când revin la vechile obiceiuri, dar este o problemă pe care nu voi încerca niciodată să o depășesc.

Așadar, data viitoare când vrei să critici pe cineva, gândește-te că nu știi exact prin ce trece și probabil că deja și-a spus singur sau singură lucruri mai grave decât ceea ce ai vrea tu să-i zici. În loc să ataci o persoană, încearcă s-o ajuți! Astfel ai putea salva viața cuiva.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 noi