Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»

In iubire trebuie sa indraznesti

Ador femeile care se pricep sa dea sfaturi despre barbati, avand atitudinea atotcunoscatoarei, in aceeasi masura in care ma incanta barbatii care isi dau cu parerea despre procesul nasterii (daca e mai bine sa nasti natural sau nu; daca nu ati avut ghinionul unei asemenea dialog nici sa nu fiti curioase de el- este ca si cum un orb ar incerca sa iti explice culoarea cerului).

Ambele categorii mentionate vorbesc din auzite, nesimtite si imaginate, pentru ca anatomic nu au cum sa fie sigure pe afirmatiile lor, deci de unde atata certitudine in tonalitatea vocii?!

Cand le aud pe distinsele „luminate” pronuntand fraza: „ei au nevoie mereu de provocari, de ceea ce nu pot avea”, ma apuca instantaneu durerea de cap! Cucoana, de parca eu imi doresc sa trezesc intr-un barbat dorinta de a-si face ambitie cu intervalul de timp in care pune mana pe mine, ca dupa aceea sa treaca la urmatoarea „victima”; ori de parca noua, femeilor, ne plac aceia care, dupa doua fluturari de gene, cad la picioarele noastre. Este, oarecum normal, si natural sa existe o serie de jocuri, partide de vanatoare, dar aceasta nu trebuie sa devina o stare naturala si sa-l tii doar in flituri si dusuri reci. La un moment dat ii doare fundul de la atatea suturi primite si nici nu o sa ii incante riscul de pneumonie (cauzata de raceala gesturilor tale) si sa vezi ce or sa te trimita ei la origini cu tot cu inaccesibilitatile tale.

Remarca de argint este, bineinteles, aceea conform careia ele au descoperit faptul ca: „barbatii, in ziua de astazi, nu mai vor relatii, ci doar sex” . I-auzi, ei nu or avea nevoie dimineata sa se trezeasca in bratele cuiva si sa se simta iubiti si apreciati, sa aiba alaturi pe cineva care sa ii inteleaga, o femeie pe care sa poata conta etc.?! Casatoriile si cuplurile or fi formate doar dintr-un singur partener- femeia-, mai nou, si oi fi ramas eu in urma cu evolutia lumii. Este adevarat ca nu isi fac filme despre locatia nuntii dupa prima intalnire si ca au nevoie de ceva mai mult timp pentru a se implica si suflet, nu doar trup, dar acest lucru in niciun caz nu este un indiciu ca nu au intentii serioase, vreodata. Cate dintre noi nu ne-am speriat cand am vazut ca, inca de la primele intalniri, ei deja faceau planuri pentru vacanta pe care o vom petrece peste un an si planuiau week-end-ul impreuna la parintii lor, cand abia daca stiam sigur ce nume de familie au ei.

Genialitatea suprema, in materie de certitudini „femeiesti”, mi se pare, insa, ca este, de departe: „ei doar se distreaza cu femeile usoare, de nevasta le iau pe cele cuminti” (eu daca o mai aud de multe ori le iau si la bataie). Mda, cred ca este suficient sa ne uitam putin in jur, la cuplurile casatorite sau aflate intr-o relatie de lunga durata, si sa ne dam seama ca, totusi, ei cauta o femeie compatibila personalitatii lor si ca fetele cuminti tind sa ramana pe dinafara, deoarece fac o mare confuzie intre a fi cuminte si a fi excesiv de timide sau de figurante, fie sa fie cele mai inselate, ulterior. Plus ca, noi, dragelor, nu tin minte sa cautam vreun Sfant, eventual virgin, pe care sa il imaginam ulterior ca tata al copiilor nostri. Cate dintre noi rezista tentatiei de a nu fi ele cele care „imblanzesc” Zburatorul? Cate dintre noi nu ne-am plictisit extraordinar de repede de cel ce ne punea la picioare luna, stelele, pentru ca noi, de fapt, ne doream doar o scanteie? Degeaba ii oferi apa celui care crede ca setea i-o pot domoli doar pietrele. Nu trebuie sa ne aflam in nicio extrema, ci trebuie, pur si simplu, sa ne dam seama ca alte lucruri vor cantari greu in ceea ce priveste longevitatea povestii. Fiecare sac are petecul sau. Acest lucru inseamna ca este bine sa nu fii totusi prea zdrentuit, ca o sa para mai profitabil sa iei un sac nou, decat sa il carpesti pe cel vechi, si nici sa fii prea nou, pentru ca atunci n-ai nevoie de petece-deci devine inutil deranjul.

Nici in barbati nu m-as increde prea mult cand se avanta in a ne da sfaturi, pentru ca fiecare este construit altfel si isi doreste, automat, altceva. Suntem individualitati in pluralitatea situatiilor si a lumii in care traim, ne asemanam in linii mari, dar detaliile fac diferenta. In orice caz, intre sfatul unei femei, eventual al uneia cu veleitati de Perfectiunea-Intruchipata-Eu-Nu-Gresesc-Niciodata, si cel al unui barbat, il prefer pe cel din urma. Si, daca imi vine greu sa imi trag de manecuta amicii purtatori de cromozomi XY, apelez la o femeie care a incercat, a indurat si a cunoscut, pentru ca experienta vorbeste mai bine decat orice spectatoare filosoafa.

Nu exista reteta perfecta atunci cand vine vorba despre relatii. Pur si simplu trebuie sa faci ceea ce simti, sa te porti putin egoist si sa te gandesti la nevoile tale si sa indraznesti sa actionezi. Poate ca vei avea noroc, sau poate ca nu... dar macar vei regreta ceva ce ai facut si nu ceva ce nu ai avut curajul sa incerci (atunci cand ai avut ocazia). Si, daca esti suficient de norocoasa, poate ca vei avea parte de romanul vietii tale, ori macar de o povestioara despre care vei vorbi si iti vei aminti cu drag ori de cate ori vei avea ocazia.

Permanent cutezatoare, a voastra,
MSZ


P.S:
Am avut o discutie cu un suflet drag mie, legat de calitatile necesare pentru a avea o relatie de succes. Si am analizat la rece, pe exemple: frumusete, bani, faima, cariera, inteligenta si promovarea ca fiind desirabila in toate mediille. Adica, serios ce barbat nu si-ar dori o femeie care sa le aiba pe toate cele enumerate mai sus, sa aiba el femeia pe care toti o viseaza etc.?

Si apoi am inceput sa aplicam in realitate: Shakira- relatie de foarte lunga durata cu fiul presedintelui Argentinei neconcretizata in vreun fel sau altul, pana la urma dupa ani de zile a avut noroc si a facut un copil cu un tip cu 10 ani mai tanar etc., Rihanna-desfigurata, se intoarce tot in bratele agresorului, Britney Spears- 2 copii facuti cu un mare ratat, divortata, despartita, parasita, deprimata etc., Cheryl Cole- superba si totusi inselata, Kim Kardashian - divortata dupa cateva luni, chin si agitatie, Sharon Stone, Reese Witherspoon, Madonna, Katty Perry etc. (la barbati la fel, dar noi, ca fetele, ne-am concentrat pe ceea ce ne-a interesat).

Cand vine vorba de a iubi sau a fi iubit toti suntem tratati la fel si faptul ca ne uitam mereu in gradinile altora, spunand in gand 'poate ca daca aveam banii, frumusetea, faima ei as fi fost mai rasfatata de soarta in ceea ce priveste fericirea sentimentala', nu este directia buna inspre care privim.

Deci, rezulta ca secretul este ca nu exista niciun secret: incerci, speri si daca ai noroc te fericesti pe viata. Insa, daca nu incerci, nu ai voie sa te plangi.

Si totusi ce faci atunci cand obosesti si te saturi sa o iei iar si iar de la capat?!
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 11

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Sarra (04.01.2014, 12:12)
Cand obosesti si te saturi...adopti statutul Momentan iau o pauza, te odihnesti, te ocupi de tine, apoi o iei de la capat sau te calugaresti. Nu vad alta optiune.
Răspunde-i
cornelia muntean (05.03.2013, 14:16)
FELICITARI Marina Simona Zamfir , in sfarsit am putut citi cu placere un articol , fara ca sa ajung sa ma revolt dupa primul paragraf sau urmatoarele.Multumesc pentru ca mi-ai oferit aceasta ocazie.

PS
Atunci cand te saturi sa o iei iar si iar de la capat.......O IEI DE LA CAPAT.Nu trebuie sa te dai batut .Viata e una singura , nu ti se ofera a doua sansa.
Răspunde-i
paulacri (17.02.2013, 18:05)
P.S..Am uitat>cel mai bine e sa vezi partea buna a lucrurilor,frumosul din orce relatie ca sa treaci mai usor peste orice!
.
Răspunde-i
paulacri (17.02.2013, 17:56)
Eu cred ca nu i ceva general valabil pt. ca fiecare e unic si diferit. nu s doi oameni la fel.depinde de cel pe care tu l alegi sa fie langa tine si de compromisurile pe care le faci.SPERANTA e totul,moare ultima!Zicem mereu ca va fi maine mai bine ca azi!
Răspunde-i
paulacri (17.02.2013, 17:56)
Eu cred ca nu i ceva general valabil pt. ca fiecare e unic si diferit. nu s doi oameni la fel.depinde de cel pe care tu l alegi sa fie langa tine si de compromisurile pe care le faci.SPERANTA e totul,moare ultima!Zicem mereu ca va fi maine mai bine ca azi!
Răspunde-i
Marina Simona Zanfir (17.02.2013, 10:15)
Va multumesc si va imbratisez!

Mirela, imi spunea mie un prieten -mai in gluma, mai in serios- ca barbatii sunt ca pepenii: nu ii iei pana nu ii incerci, asadar ca sa extrapolam sa zicem ca intre a ramane singura pana la adanci batraneti, doar pentru ca te-ai saturat si ai obosit, si a fi cutezatoare si a nu te da batuta cu usurinta, cred ca e mai preferabila a doua varianta. Incerci si incerci si incerci, oricum ce ai de pierdut?!

Societatea in care traim a complicat relatiile despre care am auzit noi de la parinti/bunici, ori am citit in carti, asadar trebuie sa ne adaptam si trebuie sa urmam noul curs... se pare ca devine din ce in ce mai profitabil sa inlocuim, ci nu sa reparam (ssuntem consumeristi si pe plan emotional) si atunci este normal sa se nasca haos.
Răspunde-i
claudia musoaie (17.02.2013, 08:15)
Mirela, cred ca te retragi, te aduni , evaluezi unde ai gresit tu ( intotdeauna gresesti si tu) si pe urma cand simti ca e timpul o iei din nou de la capat.
Reusit articol !! Felicitari !
Răspunde-i
mirela radoi (16.02.2013, 20:32)
Da, foarte frumos articolul si relevant...pe mine ma chinuie insa intrebarea de la final....!!!!!!!
Răspunde-i
(15.02.2013, 18:05)
Cind te-ai saturat esti deja...matura ! Rau ! ;-)) Reusita expunere !
Răspunde-i
Carmen (14.02.2013, 18:05)
Super! Felicitari!
Răspunde-i
Claudia Maria Turcu (14.02.2013, 16:37)
A fost o placere sa citesc aceasta parere! :)
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Vis la marginea luminii
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr