Iată cum te ajută gătitul să scapi de stres

De în Dezvoltare personala 30 sep 2019

Viața cotidiană este acum mai aglomerată decât oricând, de aceea trebuie să găsești soluții prin care să te destresezi, printre acestea numărându-se și gătitul sau făcutul prăjiturilor.

Preia și tu exemplul celor cu vârste cuprinse între 16-34 ani, care au făcut din „bucătărit” un hobby ce-i ajută să fie mai creativi și să se simtă mai liberi.

1. Creativitatea în bucătărie îți solicită toată atenția

Ca să urmezi întocmai pașii unei rețete trebuie să te concentrezi pe ceea ce faci și să-i permiți astfel mintii tale să se distanțeze de restul grijilor, iar coacerea prăjiturilor este activitatea perfectă, care la sfârșitul zilei sau al săptămânii te ajută să te relaxezi.

2. Este o activitate ritmică

Gătitul este o experiență terapeutică, deoarece acțiunile repetitive și ritmul impus când trebuie să mixezi ceva îți eliberează mintea, proces similar cu cel de la tehnicile de respirație, când trebuie să te concentrezi pe inspirare și expirare într-un anumit tempo.

3. Un festin pentru simțuri

Ingredientele îți oferă ceva ce poți mirosi, pipăi și gusta, ceea ce te face să te gândești la aceste noi experiențe, nu la ceea ce te deranjează în rest. Când casa îți este invadată de toate aromele ce vin dinspre bucătărie, simți că ești într-un mediu primitor și confortabil, unde te poți defășura în voie.

4. Eliberarea de electronice

Deși cu toții ne bucurăm zi de zi de noile tehnologii, foarte multă lume devine conștientă de cât timp acaparează de fapt acestea și o detoxifiere ocazională de tot ce înseamnă digital este binevenită. Când te murdărești pe mâini de făină și șorțul îți este stropit de sos, creezi o barieră în spatele căreia poți trece de la mail-uri și mesaje stresante pe social media, la manifestarea creativității și a propriei personalități într-un spațiu în care te simți în siguranță.

5. Gătitul îți oferă o recompensă

Gătitul este o activitate solicitantă uneori, dar care are rezultate vizibile imediat, ceea ce-ți oferă sentimentul de împlinire și control asupra propriei vieți. În haosul lumii moderne, găsirea unei sarcini care să te facă să simți că ai controlul asupra a ceea ce se întâmplă și că faci singură ceva de la zero, este exact ceea ce-ți trebuie pentru a-ți putea păstra integritatea psihică, în plus mâncarea este ceva ce aduce familia și prietenii mai aproape.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 oct