10 lucruri pe care le înveți după ce scrii o carte autobiografică

De în Cariera 27 sep 2019

Cine zice că marii scriitori sunt doar cei de care a auzit toată lumea? În tine se poate ascunde următoarea J. K. Rowling.

Când scrii o carte din suflet, nu doar pentru bani, este imposibil să nu te cunoști pe tine mai bine și să nu descoperi lucruri noi despre dorințele tale.

1. Dacă niciodată nu te-ai așteptat că vei scrie o carte ce va fi publicată

Această experiență te va copleși și vei retrăi amintiri din copilărie, printre care unele mai puțin plăcute decât altele. Îți vei aduce aminte de vorbele părinților, ale vecinilor și ale profesorilor care îți voiau binele, vorbe pe care tu însă, copil fiind, le ignorai.

2. Îți vei vedea propria evoluție

Să-ți scrii toate gândurile pe câteva coli de hârtie va fi greu și te vei simți de multe ori singură, dar la sfârșit te vei simți eliberată. Va fi o experiență în adevăratul sens al cuvântului, în care îți vei reciti propriile cuvinte și nu-ți va vine să crezi că tu ai trecut prin așa ceva, ai reacționat într-un anume fel la o întâmplare sau ai spus anumite cuvinte. Te ve simți adesea ca un observator extern și imparțial.

3. Ai prieteni pe care nu i-ai întâlnit niciodată

Oamenii care-ți vor citi opera vor fi interesați de istorisirea ta și chiar dacă nu te cunosc personal se vor regăsi în anumite pasaje și vor dori să te susțină.

4. Vei descoperi că aveai într-adevăr ceva de împărtășit

În viață nu ești de fapt niciodată singură și experiențele tale îi pot ajuta pe alții, care trec prin aceleași lucruri ca și tine. Tu îți vei lua o piatră de pe inimă, dar restul lumii va găsi în cartea ta un refugiu și cineva care le înțelege problemele.

5. Experiențele tale, bune și rele, sunt cele care te-au format ca om

Toate te-au făcut să fii mai puternică. Chiar dacă înainte erai retrasă și temătoare, acum ești o femeie mult mai stăpână pe sine. În ciuda faptului că n-ai vrut niciodată să fii în centrul atenției, acum tu ești cea care pune întrebări, ești curioasă și ceva mai comunicativă.

6. Scrierea unei cărți te învață că tu trebuie să fii cea care spune lucrurilor pe nume

După ce vei termina de scris cartea vei știi că nu mai trebuie să aștepți ca schimbarea să vină din altă parte, dacă vrei să se schimbe ceva, trebuie să începi cu tine. În plus, cei din jur nu-ți pot citi gândurile și nici nu sunt responsabili pentru transmiterea mai departe a ideilor și dorințelor tale, deci vocea ta este cea care trebuie să se facă auzită.

7. Devii mai diplomată

Nu-i mai judeci atât de repede pe cei din jur și nu mai crezi imediat tot ce auzi sau citești. Nu te lași atacată de oricine și orice, pentru că ești mai empatică și deși îți spui părerea deschis, știi cum s-o exprimi astfel încât să nu jignești pe nimeni.

8. Ai mai multă încredere în forțele proprii

Nu te mai lași intimidată de vorbele oricui și înțelegi că tu ești pe primul plan. Nu le mai permiți altora să-ți spună ce poți face și ce nu, deoarece ai mai multă încredere în tine și asculți ce-ți spune intuiția.

9. Încă nu ești obișnuită să-i auzi pe alții cum te laudă

Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai suferit de anxietate și nu erai obișnuită nici înainte să fii la înălțimea așteptărilor. Faptul că ți-ai pus sufletul pe tavă într-o carte autobiografică a fost un mare pas pentru tine și e foarte important în procesul de creștere a stimei de sine.

10. Încerci să-ți depășești limitele

Nu mai ai așteptări de la viață, pentru că ai înțeles că nu trebuie să te bazezi pe alții pentru fericirea ta și iei lucrurile ca atare. Cu toate acestea, chiar dacă explorezi mai mult și ieși din zona ta de confort, încă nu te simți pe deplin stăpână pe viața ta.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 ian