Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Ia o gustare delicioasa, mai buna cu lapte!

În Sport 12 mar 2014
Reteta de biscuitii Canestrelli este una speciala. Aceste mici delicii italiene fragede sunt ideale pentru gustarea de dupa-amiaza, bineinteles alaturi de o cana cu lapte indulcit cu putina miere si parfumat cu scortisoara.

In reteta originala, biscuitii italieni canestrelli se servesc ca atare, fara sa fie umpluti cu gem sau crema, insa Laura Adamache ne propune o umplutura cu putin gem de macese ceea ce ii face sa fie si mai deliciosi.

In plus, ne recomanda sa ii servim alaturi de o cana cu lapte, pentru ca biscuitii fragezi sunt intotdeauna mai buni cu lapte

„Laptele ne ofera momente de relaxare alaturi de familie si prieteni. Fara el, retetele noastre nu ar mai fi la fel de delicioase. Inchipuiti-va ce gust ar avea crema de zahar ars sau laptele de pasare, doua deserturi foarte cunoscute si iubite de noi, daca nu ar exista laptele? Si de cate ori ati renuntat sa faceti o reteta din cauza lipsei lui? In plus, este unul dintre cele mai folosite ingrediente in preparatele pe care mama le pregateste cu dragoste pentru copilul ei, fiind astfel un aliment complet atat din punct de vedere nutritional, cat si emotional”, ne poveste Laura Adamache. 

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru 40 de bucati: 

120 g faina 

90 g amidon de porumb

120  g unt 

4 galbenusuri fierte tari de ou (cca 50 g)  

80 g zahar alb fin 

2-3 linguri gem de macese/alt gem la alegere 

1 plic zahar vanilat/ semintele unei pastai de vanilie 

1 varf cutit sare

Mod de preparare 

Punem in robot untul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam galbunusurile de ou fierte tari si reci si mixam pana la omogenizare.

Amestecam faina si amidonul si le cerne. Adaugam treptat amestecul obtinut, compozitiei de unt si mixam pana cand obtinem un aluat omogen cu o consistenta moale. 

Mutam aluatul pe palnul de lucuru, foarte putin pudrat cu faina, si ii am o forma rotunda. 

Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru o ora.

Dupa repaus, eliminam folia de plastic si framantam putin aluatul. Il intindem cu facaletul intr-o foaie groasa de cca 4-5 mm. 

Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde cu marginile dantelate (forma clasica a biscuitilor). 

Punem 20 de biscuiti in tava, iar celorlalti 20 de biscuiti ramasi, le decupam cu o forma mica rotunda, centrul. 

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12-13 minute. Atentie! Biscuitii nu trebuie sa se coloreze absolut deloc la suprafata. 

Dupa ce se racesc, lipim biscuitii (cate o jumatate plina si una cu centrul decupat) cu putin gem de macese si ii pudram cu zahar pudra vanilat. 

Campania “Da, lapte!” ne reaminteste tuturor de importanta acestui aliment complet in viata noastra.  Laptele este important pentru noi nu doar datorita beneficiilor pentru sanatate, ci si pentru ca fara el momente pretioase si retete delicioase nu ar fi la fel.

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr