Loredana Groza

Loredana Groza a cântat alături de mama ei la petrecerea...

Citeste mai mult»
Aya Nakamura

Cântăreața Aya Nakamura are o statuie din ceară la muzeul...

Citeste mai mult»
Tora Vasilescu

Ce consumă Tora Vasilescu pentru a se menține în formă la...

Citeste mai mult»
 Katy Perry și Orlando Bloom

Relația dintre Katy Perry și Orlando Bloom ar fi ajuns la...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat de agresiune...

Citeste mai mult»
Gabriela Cristea

Gabriela Cristea, probleme în vacanța petrecută în...

Citeste mai mult»
amalia

Prințesa Amalia a Țărilor de Jos a suferit o fractură de...

Citeste mai mult»
justin baldoni si blake lively

Un judecător a respins procesul de 400 de milioane de...

Citeste mai mult»
rochii

Rochii de vară extrasezon – cum să le porți în zilele mai...

Citeste mai mult»
frum

Self-care feminin în era digitală: Cum evoluează...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Obiecte de vestimentație care i-au aparținut prințesei...

Citeste mai mult»
Malia

Malia, fiica lui Michelle şi Barack Obama, renunţă la...

Citeste mai mult»
sejur

Antalya sau Bodrum? Ce destinație ți se potrivește mai bine?

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness

Citeste mai mult»
jane

Prima geantă Hermès concepută în 1984 pentru Jane Birkin...

Citeste mai mult»
David Beckham

David Beckham va primi titlul de cavaler din partea...

Citeste mai mult»
Cătălin Crișan

Cătălin Crișan, acuzat că și-a agresat fizic partenera, a...

Citeste mai mult»
Harry

Prințul Harry a analizat posibilitatea de a-și schimba...

Citeste mai mult»
Rod Stewart

Cântărețul Rod Stewart a anulat două concerte în Las...

Citeste mai mult»
Michael J. Fox

Michael J. Fox lansează un apel pentru găsirea unei...

Citeste mai mult»
Morten Harket

Morten Harket, solistul trupei a-ha, suferă de Parkinson

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle sărbătoreşte ziua de naştere a fiicei sale...

Citeste mai mult»
crbl

De ce își vede rar CRBL fiica: „E complicată toată treaba...

Citeste mai mult»
Nicoleta Luciu

Nicoleta Luciu a slăbit 7 kilograme în trei săptămâni:...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Procesul Kardashian: Sentințele 'bunicilor bandiți' au...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Taylor Swift a recâştigat controlul asupra muzicii sale,...

Citeste mai mult»
Opal Suchata Chuangsri

Opal Suchata Chuangsri din Thailanda este Miss World...

Citeste mai mult»
buchet

Buchete de 101 trandafiri pentru aniversări speciale

Citeste mai mult»
dlllf

Când să te oprești: Semnale că este timpul să iei o pauză...

Citeste mai mult»
Russell Brand

Russell Brand a pledat nevinovat la acuzațiile de viol și...

Citeste mai mult»
Mako a Japoniei

Fosta prințesă Mako a Japoniei a născut primul său copil

Citeste mai mult»
vancea

Cum se menține în formă Roxana Vancea. Fosta asistentă TV...

Citeste mai mult»
Angelina Jolie si Brad Pitt

Brad Pitt, prima reacție după încheierea divorțului de...

Citeste mai mult»
Maria

Maria Grazia Chiuri a demisionat din funcția de director...

Citeste mai mult»
maicu

O sesiune de beatboxing a unor călugăriţe braziliene la o...

Citeste mai mult»
cuplu

Mituri despre dragoste care pot distruge o căsnicie

Citeste mai mult»
cancer

Medicii au descoperit o posibilă cauză a creșterii...

Citeste mai mult»
giulia

Giulia a ajuns de urgență la spital după ce a mâncat...

Citeste mai mult»
Ilona Brezoianu

Ilona Brezoianu este însărcinată: „Suntem mega fericiți!”

Citeste mai mult»
borcea

Pe ce cheltuie Cristi Borcea 500.000 de euro lunar: „E...

Citeste mai mult»

Ia o gustare delicioasa, mai buna cu lapte!

În Sport 12 mar 2014
Reteta de biscuitii Canestrelli este una speciala. Aceste mici delicii italiene fragede sunt ideale pentru gustarea de dupa-amiaza, bineinteles alaturi de o cana cu lapte indulcit cu putina miere si parfumat cu scortisoara.

In reteta originala, biscuitii italieni canestrelli se servesc ca atare, fara sa fie umpluti cu gem sau crema, insa Laura Adamache ne propune o umplutura cu putin gem de macese ceea ce ii face sa fie si mai deliciosi.

In plus, ne recomanda sa ii servim alaturi de o cana cu lapte, pentru ca biscuitii fragezi sunt intotdeauna mai buni cu lapte

„Laptele ne ofera momente de relaxare alaturi de familie si prieteni. Fara el, retetele noastre nu ar mai fi la fel de delicioase. Inchipuiti-va ce gust ar avea crema de zahar ars sau laptele de pasare, doua deserturi foarte cunoscute si iubite de noi, daca nu ar exista laptele? Si de cate ori ati renuntat sa faceti o reteta din cauza lipsei lui? In plus, este unul dintre cele mai folosite ingrediente in preparatele pe care mama le pregateste cu dragoste pentru copilul ei, fiind astfel un aliment complet atat din punct de vedere nutritional, cat si emotional”, ne poveste Laura Adamache. 

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru 40 de bucati: 

120 g faina 

90 g amidon de porumb

120  g unt 

4 galbenusuri fierte tari de ou (cca 50 g)  

80 g zahar alb fin 

2-3 linguri gem de macese/alt gem la alegere 

1 plic zahar vanilat/ semintele unei pastai de vanilie 

1 varf cutit sare

Mod de preparare 

Punem in robot untul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam galbunusurile de ou fierte tari si reci si mixam pana la omogenizare.

Amestecam faina si amidonul si le cerne. Adaugam treptat amestecul obtinut, compozitiei de unt si mixam pana cand obtinem un aluat omogen cu o consistenta moale. 

Mutam aluatul pe palnul de lucuru, foarte putin pudrat cu faina, si ii am o forma rotunda. 

Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru o ora.

Dupa repaus, eliminam folia de plastic si framantam putin aluatul. Il intindem cu facaletul intr-o foaie groasa de cca 4-5 mm. 

Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde cu marginile dantelate (forma clasica a biscuitilor). 

Punem 20 de biscuiti in tava, iar celorlalti 20 de biscuiti ramasi, le decupam cu o forma mica rotunda, centrul. 

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12-13 minute. Atentie! Biscuitii nu trebuie sa se coloreze absolut deloc la suprafata. 

Dupa ce se racesc, lipim biscuitii (cate o jumatate plina si una cu centrul decupat) cu putin gem de macese si ii pudram cu zahar pudra vanilat. 

Campania “Da, lapte!” ne reaminteste tuturor de importanta acestui aliment complet in viata noastra.  Laptele este important pentru noi nu doar datorita beneficiilor pentru sanatate, ci si pentru ca fara el momente pretioase si retete delicioase nu ar fi la fel.

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 iun