Horoscop 2020 - Un an EXCELENT pentru LEI, SĂGETĂTORI şi...

Citeste mai mult»

Câte calorii au, de fapt, nucile

Citeste mai mult»

Lipsa acestor vitamine îți dă dureri de cap

Citeste mai mult»

Legătură surprinzătoare între CAFEA, diabet şi obezitate

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Cele mai bune 6 melodii de Crăciun din 2019

Citeste mai mult»

Cum să realizezi bilanțul de sfârșit de an

Citeste mai mult»

3 idei pentru a trece cu bine peste sărbători

Citeste mai mult»

20 de filme marca Hallmark, speciale pentru perioada...

Citeste mai mult»

Dietă eficientă: A slăbit 49 de kilograme, deşi era...

Citeste mai mult»

Descoperirea mayașă care a cutremurat lumea

Citeste mai mult»

Gest controversat - De ce dau indienii din cap tot timpul

Citeste mai mult»

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de...

Citeste mai mult»

Cei care fac asta regulat au salarii mai mari şi posturi...

Citeste mai mult»

Zodiile şi incompetenţa - Vărsătorii sunt cei mai...

Citeste mai mult»

Slăbeşti DUBLU, fără efort, dacă bei asta zilnic

Citeste mai mult»

Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să...

Citeste mai mult»

Astrologul confirmă: ACESTE 4 zodii au toate şansele de a...

Citeste mai mult»

Află din următoarele rânduri ce se întâmplă cu Pământul

Citeste mai mult»

Reguli pe care să nu le uiţi când iubeşti

Citeste mai mult»

Ce îi intimidează pe bărbaţi la tine, în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Cercetătorii dezvăluie cum să-ţi controlezi visele

Citeste mai mult»

Horoscop: Când ÎNCETEAZĂ fiecare zodie să iubească

Citeste mai mult»

Vezi unde poți găsi cea mai bună sare din lume

Citeste mai mult»

Menstruaţie mai scurtă cu ajutorul unui truc simplu şi...

Citeste mai mult»

8 adevăruri pe care orice cuplu ar trebui să le știe ca...

Citeste mai mult»

9 tipuri de dureri care te induc în eroare

Citeste mai mult»

6 remedii naturale pentru a-ți curăța și dezinfecta limba

Citeste mai mult»

Ia o gustare delicioasa, mai buna cu lapte!

În Sport 12 mar 2014
Reteta de biscuitii Canestrelli este una speciala. Aceste mici delicii italiene fragede sunt ideale pentru gustarea de dupa-amiaza, bineinteles alaturi de o cana cu lapte indulcit cu putina miere si parfumat cu scortisoara.

In reteta originala, biscuitii italieni canestrelli se servesc ca atare, fara sa fie umpluti cu gem sau crema, insa Laura Adamache ne propune o umplutura cu putin gem de macese ceea ce ii face sa fie si mai deliciosi.

In plus, ne recomanda sa ii servim alaturi de o cana cu lapte, pentru ca biscuitii fragezi sunt intotdeauna mai buni cu lapte

„Laptele ne ofera momente de relaxare alaturi de familie si prieteni. Fara el, retetele noastre nu ar mai fi la fel de delicioase. Inchipuiti-va ce gust ar avea crema de zahar ars sau laptele de pasare, doua deserturi foarte cunoscute si iubite de noi, daca nu ar exista laptele? Si de cate ori ati renuntat sa faceti o reteta din cauza lipsei lui? In plus, este unul dintre cele mai folosite ingrediente in preparatele pe care mama le pregateste cu dragoste pentru copilul ei, fiind astfel un aliment complet atat din punct de vedere nutritional, cat si emotional”, ne poveste Laura Adamache. 

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru 40 de bucati: 

120 g faina 

90 g amidon de porumb

120  g unt 

4 galbenusuri fierte tari de ou (cca 50 g)  

80 g zahar alb fin 

2-3 linguri gem de macese/alt gem la alegere 

1 plic zahar vanilat/ semintele unei pastai de vanilie 

1 varf cutit sare

Mod de preparare 

Punem in robot untul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam galbunusurile de ou fierte tari si reci si mixam pana la omogenizare.

Amestecam faina si amidonul si le cerne. Adaugam treptat amestecul obtinut, compozitiei de unt si mixam pana cand obtinem un aluat omogen cu o consistenta moale. 

Mutam aluatul pe palnul de lucuru, foarte putin pudrat cu faina, si ii am o forma rotunda. 

Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru o ora.

Dupa repaus, eliminam folia de plastic si framantam putin aluatul. Il intindem cu facaletul intr-o foaie groasa de cca 4-5 mm. 

Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde cu marginile dantelate (forma clasica a biscuitilor). 

Punem 20 de biscuiti in tava, iar celorlalti 20 de biscuiti ramasi, le decupam cu o forma mica rotunda, centrul. 

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12-13 minute. Atentie! Biscuitii nu trebuie sa se coloreze absolut deloc la suprafata. 

Dupa ce se racesc, lipim biscuitii (cate o jumatate plina si una cu centrul decupat) cu putin gem de macese si ii pudram cu zahar pudra vanilat. 

Campania “Da, lapte!” ne reaminteste tuturor de importanta acestui aliment complet in viata noastra.  Laptele este important pentru noi nu doar datorita beneficiilor pentru sanatate, ci si pentru ca fara el momente pretioase si retete delicioase nu ar fi la fel.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 ian