armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

10 modalitati de a scapa de propriile obsesii. Sau cum sa ti-l scoti din minte si din suflet pe fostul iubit.

De în Tu si El. 6 noi 2008
Indiferent cum am intrerupt o relatie, cine a plecat primul din ea, raman suficiente amintiri care nu ne dau pace. Cu atat mai mult cu cat el este cel care ne-a parasit! Faptul ca nu noi am fost cele care am hotarat despartirea, ca am fost cumva cancelate de ei, ne pune pe ganduri, ne face sa ne simtim insuficient de fumoase, de tinere, de bune, de potrivite, de...

Daca la mijloc a fost o a treia persoana, adica el a plecat la o alta, atunci doare si mai tare. Iar cand lucrul asta s-a petrecut intr-un mod brutal, complet neasteptat, fara niste indicii preliminare din care sa ne dam seama ca ceva nu e in regula, atunci ne simtim cumva in aer, confuze, dezamagite si deziluzionate.

Si asa incepe “lupta” pentru a-l recastiga, pentru a-l aduce inapoi pe El. Fireste, este vorba de o lupta imaginara. Cu el, cu cealalta si cu noi insine. Femeile mai curajoase incep prin a-si schimba coafura, stilul vestimentar, prietenii, locurile de unde isi fac cumparaturile s.a.m.d. Asta ajuta numai in cazul in care apar imediat potentiali inlocuitori, care sa le curteze, sa le revalideze si sa le faca sa se simta frumoase, interesante, atragatoare. Dar chiar si asa, daca relatia a fost ceva mai lunga sau foarte intensa, sentimentele sunt bine ascunse acolo, sub aceasta mantie noua si stralucitoare. Si nu ne dau pace; nu vor sa dispara la fel de repede cat ne-am dori sau le comandam noi.

Imaginatia si memoria ne fac si ele destule feste. Mai intai vedem pe strada, prin reviste, la televizor, tot felul de barbati care seamana cu el, poarta acelasi after-shave, au cam aceeasi frizura, statura, merg cam la fel etc. Si inima continua sa ne tresare, in primele clipe ca atunci cand ne facea curte sau eram impreuna cu ei si ne bucuram de fiecare intalnire sau clipa petrecuta impreuna. Dupa ce trece roseala din obraji, ameteala si caldura care ne-a cuprins brusc tot trupul, incercam sa ne revenim la realitate, sa ne reamintim ca lucrurile stau cu totul altfel acum. Si la urma intervine logica si bunul simt, realizam ca el nu putea fi in acel loc atunci, la ora aceea, in acea parte a orasului si ca ne-am lasat degeaba luate de val. Iar dupa ce trec toate aceste stari, ne este ciuda pe noi insene, pentru ca nu reusim sa ne detasam de ei, de ce au reprezentat pentru noi, de legatura aceasta care pare sa continue si in lipsa lor.

Iata cateva idei pentru a ni-l putea scoate din minte pe fostul:

1. Ganditi-va la cateva insulte binemeritate (sau nu!) si imaginati-va ca i le serviti drept in fata, intr-un moment in care v-a jignit cu ceva, aveti sa ii reprosati mai multe sau tace pur si simplu, stand nevinovat pe fotoliu, in fata voastra.

2. Ganditi-va la partile neplacute ale relatiei pe care tocmai ati avut-o, la momentele in care el se prezenta in modul cel mai putin dezirabil: doar in desuuri; abia trezit din somn, nebarbierit, cu parul in toate directiile, asudat si respingator; in momente in care a dat dovada de foarte putina maturitate si inteligenta; in situatii nepotrivite, in care s-a luat la harta din vina lui si a mai iesit si proaspat “ciufulit” de “adeversar”...

3. Ori de cate ori va revine in minte imaginea lui si simtiti cum va acapareaza, incercati sa o opriti spunandu-va un NU hotarat. Eventual faceti asta cu voce tare, chiar daca va aflati la serviciu, oriunde altundeva in public. Probabil ca o sa ii cam speriati pe cei din jur, sau o sa va intrebe la ce anume va referiti, insa va veni ca un dus rece, ca si cum gandurile va sunt la vedere si mai mult ca sigur nu vreti sa se intample asta.

4. Tineti la indemana un carnetel si notati in el ori de cate ori gandul va zboara la el si la clipele petrecute impreuna (ziua, data, ora); astfel veti realiza cat de mult timp va fura aceste ganduri din viata de zi cu zi, clipe pe care le-ati putea folosi foarte bine intr-un mod mult mai constructiv si util pentru voi.

5. Treceti si in extrema cealalta, in care sa incercati a va controla aceste ganduri adresate lui, comandandu-va sa faceti asta, de cateva ori pe zi, la intervale de timp regulate, chiar daca simtiti asta sau nu. Puteti face asta pe langa momentele care vin de la sine, in care mintea va fuge la el, la ce face al acum, la ce ar gandi sau ar spune.

6. Confectionati o “pusculita” provizorie in care sa introduceti o suma decenta (spre exemplu, 5 sau 10 lei), ori de cate ori va revine in minte persoana lui. La finele unei saptamani donati acei bani unor persoane fata de care simtiti o aversiune puternica.

7. Uitati-va la prima poza facuta impreuna si apoi la ultima. Analizati-l atent! Observati ceva schimbat la persoana in cauza? E la fel de frumos, interesant, atragator, pe cat l-ati simtit la inceput?

8. Chiar daca ati fost casatoriti sau nu, daca ati pastrat numele lui in urma divortului, luati o foaie de hartie, impartiti-o in doua si pe prima coloana scrieti-va numele intreg (inclusiv numele de fata!), iar pe cea de a doua, numele lui. Asta v-ar putea ajuta sa intelegeti ca sunteti doua persoane diferite care doar au ales sa isi traiasca viata impreuna pentru o anumita perioada de timp care, din nefericire, a luat sfarsit.

9. Mai faceti o lista, tot asa, pe o pagina impartita in doua; in stanga treceti lucruri, feluri de mancare, carti si autori, filme, hobby-uri ale voastre iar in dreapta ce ii placea lui. La final, incercati sa vedeti cate puncte aveati in comun, la cate din aceste categorii corespundeati cu adevarat.

10.  Si o ultima incercare! Pe baza experientei avute alaturi de acest barbat, a planurilor de viitor pe care apucaseti (sau nu) sa le faceti impreuna, incearca sa te gandesti cum v-ar fi fost daca nu v-ati fi despartit; unde ati fi peste 10 sau 20 de ani? Ce idealuri a reusit fiecare din voi sa isi indeplineasca si cu ce costuri? Cat de multumiti ati fi impreuna si daca ati mai avea despre ce discuta daca ati fi singuri in casa, cu televizorul, computerul si telefoanele inchise.

Este foarte posibil sa gasiti aceste repere ca fiind utile, sa va fie de ajutor si sa va scoata din impas pentru clipa de fata. Sa va ajute sa va detasati de el, de persoana lui, de imaginea pe care v-ati zugravit-o singure despre el, din nevoia voastra de a fi iubite si fericite. Undeva intre realitatea lui, realitatea voastra si realitatea cuplului au existat niste discrepante, unele inadvertente care au dus la destramarea cuplului. Faptul fiind consumat, mai ramane sa va raspundeti la intrebarea: Cat de fericita am fost cu adevarat alaturi de acest om?
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 7

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

p iulian (28.09.2015, 17:49)
Eu sint barbat.si vreau sa va spun ca barbat,ca am aceeasi problema ca voi,adica mi-e greu sa uit o fosta,e inca proaspata amintirea,doar cateva luni,dar e foarte greu,cand ti-ai dori macar sa ai acea discutie ,acele lamuriri si tot ce ai pe suflet sa zici,nu,a fost ceva foarte brusc,si fara explicatii,returnat toate lucrurile inclusiv cadouri(chiar si cele oferite de parinti).e clar ca am si eu o vina,dar vroiam sa va zic ca nu sint doar femeile victime aici,si nu toti barbatii sint porci si altele,si eu suspectez aceeasi chestie,ca pe langa problemele poate normale care au aparut in cuplu de fapt vroia o relatie cu acea a 3-a peresoana cu care tinea legatura,deci si la mine a fost si mai dureros sa deduc asta,ulterior vazandu-i impreuna.deci la fel si barbati,parasiti pentru altii.totul e in ambele sensuri si eu sincer cred ca voi femeile sinteti mai rezistente la suferinta ca barbatii,sau cel putin stiti sa suferiti in tacere,barbatii nu prea,eu cel putin nu stiu sa o ascund.Si la fel vreau sa merg mai departe,vreau sa cunosc altele,dar cand ai imaginea in minte, poti s-o dai in bara cu alte cunostiinte,sau pur si simplu te face sa te inchizi in tine,si sa nu-ti mai doresti pe nimeni.e greu.si ma intreb cu adevarat care e solutia?inapoi?sint ignorat total,respins,nu pot sa comunic cu fosta,cu atat mai mult cu cat e cu acel.e logic pe undeva.deci care e solutia,la voi oricare,cum a fost,cum ati reusit sa treceti mai departe?pentru ca fiecare persoana e unica,si exista acel risc,ca iti doresti acele unice carqacteristici ale fostei(fostului),si daca nu le regasesti,iar tinzi sa zici ca fosta(fostul) era mai bun,si sint constient ca sint si alte persoane la fel de bune,sau si mai bune,dar toata chestia e sa le gasesti,si sa fie ceva reciproc.deci care e solutia?care a fost solutia la voi?
Răspunde-i
Cristina Marioglou (22.11.2008, 23:32)
Violeta, viata merge inainte. incearca si tu sa mergi odata cu ea; nu te opri in acel moment in care el a plecat in mod neasteptat de langa tine, pentru totdeauna. toti trecem prin experiente dureroase; probabil ca avem ceva de invatat din ele si, stii cum se zice, ce nu te doboara, te intareste. cu timpul o sa reusesti sa vindeci aceasta durere a ta. ai rabdare cu tine, si intelegere. incearca sa te ancorezi mai mult in prezent si viitor, nu lasa trecutul sa te opreasca in loc.
Răspunde-i
violeta nina achim (20.11.2008, 12:02)
dar cum as putea sa/mi scot din minte pe iubitul meu care a murit langa mine in accident de masina si cu care am avut o relatie f buna?as dorii sa nu mai sufar...si nu stiu cum sa/mi dirijez gandurile.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (13.11.2008, 23:19)
fetelor, cred ca noi suntem oricum si cu si fara ei. cred ca e bine sa constientizam asta inainte de a ne implica intr-o relatie si a deveni dependente de cineva.

in definitiv, nimeni nu ne poate "taia aripile", opri sa fim sau sa facem ceea ce vrem. depinde numai de noi. si daca dam vina pe ei nu rezolvam nimic. am vazut multe cazuri de femei "parasite", care s-au "reconstruit", si-au refacut viata si in cele din urma si-au dat seama ca cel dependent din relatie era mai mult el; si tot el a avut de pierdut in urma ruperii relatiei.
Răspunde-i
andrada (13.11.2008, 15:26)
defapt.. ei nu merita atata timp si atatia nervi.. putem fi mai puternice,la fel de frumoase si la fel de istete si farra ei !
Răspunde-i
amalia (08.11.2008, 09:24)
foarte adevarat!fara el realizam mult mai multe,am 11 ani pierduti in van........
Răspunde-i
Stefania Arsene (06.11.2008, 22:34)
super! cred ca mi-as fi luat deja masina :))
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr