chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Gadgeturi de bucatarie care te mentin in forma

De în Sport 6 iul 2011
Pentru a te mentine in forma stii ca sunt anumite alimente pe care trebuie sa le eviti, in timp ce altele dimpotriva, iti sunt benefice. Insa te-ai gandit ca aparatele pe care le folosesti in bucatarie iti pot fi chiar de ajutor si iti pot usura sarcina? Astfel anumite aparate chiar te pot ajuta sa te mentii in forma.

Iata cateva aparate de bucatarie care iti dau un real ajutor cand vine vorba de reducerea caloriilor.

Blender

Este un aparat util pe care datorita formei alungite il poti tine cu usurinta cu o singura mana. Mai mult, forma sa il face usor de utilizat fie ca vrei sa iti prepari un suc de fructe, si il poti pregati chiar in pahar, sau fie ca vrei sa faci piure direct in bol. Acest aparat nu ar trebui sa lipseasca din bucataria niciunei persone care tine la silueta sa si are in permanenta grija de cat mananca. Poti pregati cu usurinta shake-uri de proteine pe care le poti savura chiar inainte de masa. Este un truc usor de aplicat atunci cand tii cont si de cele mai mici calorii pentru ca in timpul mesei vei manca mai putin.

Steamer / dispozitiv pentru gatit la aburi

Prepararea la aburi este una dintre cele mai sanatoase metode de a gati spre deosebire de prajit spre exemplu, si totodata este o metoda eficienta pentru a reduce aportul de calorii. Daca vrei sa slabesti o regula de aur este sa eviti grasimile. Iar in acest scop poti folosi cu success steamer-ul, care mentine aportul de nutrienti din legumele pe care le gatesti dar te si ajuta sa slabesti ajutandu-te sa eviti grasimile pe care le-ai folosi pentru preparare. Poti gati legume, peste si chiar carne fara sa adaugi ulei, astfel pastrezi un aport ridicat al nutrientilor, care in mod normal prin gatirea in ulei la tigaie s-ar pierde intr-o cantitate ridicata.

Cu un cos pentru aburi sarcina ta este una usoara, trebuie doar sa ­­­­­­­­­­­­­­­pregatesti alimentele pe care vrei sa le gatesti, sa fierbi apa si doar sa adaugi in cos alimentele. De aici aparatul isi face singur datoria.

Dispozitiv de ulei

Atunci cand gatesti poti cu usurinta sa depasesti cantitatea de ulei pe care ar trebui sa o folosesti, lucru care nu poate decat sa iti dauneze tie si siluetei tale. Un aparat de mare ajutor in acest sens este acest dispozitiv de ulei care poate reduce cantitatea de ulei consumata cu pana la 80%. Ceea ce il face a fi benefic este metoda in care poate fi utilizat, nu mai trebuie sa adaugi uleiul in tava, cu acest aparat trebuie doar sa pulverizezi tigaia sau poti pulveriza direct alimentele. Lucru benefic, mai ales ca unele uleiuri, precum cel de masline, pot contine un aport ridicat de calorii. Astfel doar o lingura de ulei de masline iti poate adauga pana la 120 de calorii, asa ca te poate ajuta sa reduci un aport signifiant de calorii.

In prezent poti gasi pe piata sprayuri speciale, pulverizatoare de ulei pe care le poti folosi in locul uleiului propriu zis. Dar acest dispozitiv de ulei difera de sprayurile pulverizatoare pentru ca iti poti pregati chiar tu compozitia. Functioneaza pe acelasi mecanism, prin pulverizare dar in acest aparat poti pune ierburi proaspete cu care poti asezona preparatele pentru un gust deosebit.

Feliator de fructe

Este o inventie ingenioasa si ieftina pentru a felia marul printr-o singura miscare. Este o ustensila care nu ar trebui sa iti lipseasca din bucatarie pentru ca te poate ajuta sa iti pregatesti rapid o gustare pe care o poti lua la serviciu. Astfel cand vei simti nevoia de a manca o gustare intre mese, poti savura cateva felii de mar.

Razatoare

Razatoarea este instrumentul perfect pentru adaugarea unei arome deosebite preparatelor. Poti rade lamai si portocale pentru a conferi un gust aparte manaarurilor si in acelasi timp sa reduci consumul de ulei, sare si alte condimente pe care le utilizezi pentru un gust mai bun, dar in acelasi timp iti dauneaza greutatii corporale. Este o metoda usoara de a pregati o masa delicioasa si de a reduce caloriile in acelasi timp. Iar razatoarea este un truc in sine pentru a pacali caloriile, pentru ca sfarsesti prin a manca mult mai putin. Daca vrei sa adaugi branza sau cascaval, rade-l si vei consuma mult mai putin decat daca ai fi taiat felii.

Ustensile de bucatarie

Tocator de legume

Iti usureaza munca atunci cand nu ai timpul necesar sau pur si simplu nu vrei sa iti pierzi timpul tocand legumele si fructele. Te ajuta sa iti asiguri aportul zilnic necesar de legume. Poti toca morcovi, ardei,castraveti, telina si chiar nuci. In doar cateva minute, timp in care tu poti savura cafeaua, tocatorul isi face singur treaba si toaca alimentele pentru tine. Astfel nu te mai poti scuza ca nu ai timpul necesar de a sta si a toca legume si fructe, motiv pentru care optezi pentru un preparat usor de pregatit dar bogat in calorii.

Vesela de dimensiuni reduse

Iata o metoda eficienta pentru o portionare corespunzatoare. In prezent vesela pe care o folosim atunci cand mancam si-a modificat dimensiunile de la 20 cm la aproximativ 30 cm. Ceea ce arata clar ca si apetitul nostru s-a shimbat si mancam tot mai mult. Incearca sa iti inlocuiesti vesela pe care o foloseai frecvent si sa optezi pentru farfurii de dimensiuni reduse. Astfel la ora cinei vei fii nevoita sa iti pui mai putin in farfurie si automat sa mananci o cantitate mai mica decat de obicei. Nu trisa si nu iti alimenta farfuria si a doua oara.

Caserole si pungi de plastic

Daca te-ai plictist de sendvisurile de la pranz poti apela la caserolele si pungi de plastic pentru a-ti lua la serviciu chiar preparatul preferat. Poti sa iti iei salate proaspete sau fructe taiate, poti acorda o atentie alimentatiei si sa iti usurezi sarcina daca vrei sa mananci sanatos, pentru ca tu iti pregatesti ceea ce mananci. Mai mult, mancarea pusa in caserole sau pungi o poti congela si poti sa mananci in alte zile, astfel economisesti timp, nu mai stai in fiecare zi sa gatesti dar totodata te asiguri ca mananci corespunzator.

Tocator de ierburi

Spre deosebire de traditionala rasnita, cu tocatorul de legume poti taia si ierburi proaspete cu care poti asezona preparatele, pentru o flavoare deosebita si in acelasi timp pentru a evita excesul de sare, care duce la balonare.

Vase de masura

Persoanele care vor sa slabeasca uita faptul ca dimensiunile portiilor joaca un rol imporatnt si in functie de cat mananci depinde daca reusesti sau nu sa scapi de acele kilograme in plus. De aceea, precum vesela, o alta metoda de a – ti controla portiile sunt masurile. Opteaza pentru aceste intrumente de masurat cand vine vorba de cereale, dressingul pentru salate sau uleiul de masline, deoarece in cazul acestora tindem de multe ori sa le subestimam aportul caloric si ajungem sa consumam mult mai mult.

Ustensile de bucatarie

Tag-uri: ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar