Experții îți recomandă ce stocuri de alimente să îți faci

De în Diete 8 apr 2020

Ceea ce mănânci este foarte important pentru imunitatea ta și sănătate în general, dar când drumurile la magazin sunt rare, să gătești sănătos devine o provocare. Deci dacă te întrebai ce să cumperi, ca să reziste mai mult și să îți ofere toți nutrienții necesari, ai ajuns în locul potrivit.

Lista de mai jos este adaptată după studiul „Food Lifeboat (Mâncarea salvatoare)”, realizat în anul 2007 de către o echipă de specialiști australieni de la Institutul de Nutriție din Australia, care au vrut să construiască o listă cu produse ce pot fi stocate pentru mai mult timp, care să nu necesite neapărat ținute la congelator sau frigider și care să fie relativ ieftine și accesibile. Studiul a inclus și analiza a ceea ce se întâmplă cu organismul uman în lipsa vitaminei C preluată din fructe și legume proaspete și Dr. Flavia Fayet-Moore, conducătoarea echipei, recomandă în acest caz consumul de suplimente alimentare și multivitamine. Cu toate acestea, lista de față presupune totuși să ai acces la o combină frigorifică, deoarece unele produse sunt perisabile, însă acestea sunt listate la început, deci ai grijă să le consumi primele.

Legume:

  • morcovi
  • salată
  • usturoi
  • ceapă
  • broccoli
  • conopidă
  • spanac
  • mazăre
  • amestc de legume congelate
  • roșii
  • roșii uscate
  • supă instant
  • alge
  • suc de morcovi


Fructe:

  • mere
  • fructe congelate, precum fructe de pădure și mango
  • piureuri de fructe, cum ar fi sosul de mere
  • fructe uscate, printre care smochine, prune, caise și stafide
  • suc de portocale


Carbohidrați sănătoși:

  • leguminoase precum cartofii și cartofii dulci
  • făină integrală
  • cereale integrale, cum ar fi Cheerios și Weetbix
  • popcorn
  • paste
  • orez brun, quinoa, ovăz
  • piure instant și fulgi de cartofi deshidratați
  • tortillas
  • biscuiți
  • porumb


Proteine:

  • piept de pui congelat, pulpe de pui congelate, pește, creveți, carne slabă congelată
  • ouă
  • lapte UHT și lapte de soia
  • conserve de pește
  • pastramă
  • legume uscate, la conservă sau borcan, precum, fasole, năut și linte
  • păstăi de fasole îmbuteliate
  • amestec de fasole la borcan sau conservă
  • fasole gătită în conservă cu sos tomat


Grăsimi sănătoase:

  • avocado înghețat
  • ulei de măsline extravirgin sau ulei de rapiță
  • nuci și semințe, printre care migdale, nuci, semințe de in, muguri de pin și chia


Extra:

  • sosurile preferate, ca de exemplu, sweet chilly, sos de soia, ketchup sau muștar dijon
  • condimente uscate, incluzând pudră de usturoi, oregano și cimbru
  • miere sau sirop de arțar
  • ciocolată
  • ceai
  • cafea


În această perioadă, scopurile tale alimentare trebuie să fie aceleași: 3 mese pe zi, plus 2 gustări, fiecare masă luată la ore fixe și farfuriile să fie colorate, pentru a beneficia de cât mai mulți nutrienți, cât mai puține alimente procesate și multă apă.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 oct