Cum să prepari popcorn sănătos

De în Diete 14 apr 2020

Popcornul poate fi preparat cu ulei, apă sau doar cu aer cald și are mai multe arome, printre care naturală, cu unt, caramel, ciocolată și altele.

Popcornul a fost folosit mai întâi pe post de ornament de păr, dar acum, multă lumea adoră să-l devoreze la film. Află în continuare câte ceva despre istoria acestui aliment, beneficiile lui și cum îl poți prepara astfel încât să-ți îmbunătățească memoria și să țină la distanță depresia, fără a-ți afecta silueta.

Cum a fost descoperit

Porumbul era cultivat de civilizații antice din Mexic, Guatemala, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile și Argentina, iar Incașii și Aztecii îl preparau inițial punând un știulete întreg pe foc, gătind boabele pe cărbuni sau direct în cuptor. Cercetările au arătat că popcornul s-a aflat chiar la baza civilizației aztece, unde era oferită ca ofradă zeului porumbului, Centéotl.

Cât de sănătos este popcornul

De-a lungul timpului, modul în care oamenii pregătesc popcornul s-a schimbat foarte mult și conform experților, el are mulți nutrienți ce îmbunătățesc funcționarea organismului.

  • Complexul de vitamine B întărește imunitatea, îmbunătățește funcționarea ficatului și reduce retenția de fluide.
  • Manganul contribuie la formarea de enzime ce ajută la îmbunătățirea memoriei.
  • Magneziul favorizează producția de serotonină (care inhibă depresia) și controlează glicemia.
  • Fibrele îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv.
  • Dacă este preparat cum trebuie, popcornul are relativ puține calorii.


Cel mai bun mod de a-l prepara

Experții sugerează ca popcornul să fie pregătit fără ulei și cu foarte puțină sare, deoarece alte metode îl fac să-și piardă nutrienții. Iată o rețetă simplă și rapidă:

  • Pune 4-5 linguri porumb special pentru popcorn într-un recipient din sticlă.
  • Adaugă 4-5 linguri apă.
  • Presară 1 lingură sare.
  • Acoperă cu o folie strech în care să faci mai multe găuri cu ajutorul unei scobitori.
  • Pune recipientul în cuptorul cu microunde timp de 4 minute (timpul poate varia, în funcție de puterea cuptorului).


Pentru a adăuga mai multe arome, este indicat să pui în apă rozmarin, oregano sau cimbru și să ții întotdeauna cont de faptul că popcornul făcut cu prea mult ulei sau prea multă sare contribuie la acumularea kilogramelor și este contraindicat celor care au probleme cu colesterolul. În plus, ai grijă la cel care vine la pachet cu mult unt și dacă folosești un aparat special, alege unul care funcționează doar cu aer sau cel mult apă.

Cum să incluzi popcornul în alimentație

Popcornul poate fi consumat în fiecare zi, pe post de gustare sau poate înlocui chiar și o cină, dacă este făcut cum trebuie, chiar dacă are destul de puține proteine. Însă dacă de-a lungul zilei ți-ai extras porția zilnică de proteine, poți consuma popcorn, fără a înlocui în fiecare zi restul alimentelor considerate sănătoase.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 noi