smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Experiment: Raspandeste starea Zen in jurul tau!

De în Sanatate 15 apr 2010
Eu Zen?! Tot timpul! Cu mici accente nevrotice si cateva crize de isterie! In rest, numai lapte si miere! Stati linistite, nu am fost dintotdeauna asa, doar ca in timp, mi-am desprins cateva cutume Zen care au dat roade in toate sferele vietii mele: vi le spun pe ale mele, poate va ajuta sa va inspirati, si astept sa fur si de la voi cateva idei despre cum sa fim zen..oriunde, oricand!

"Stresul este in esenta o decuplare de pamant, o uitare a respiratiei. Stresul este o stare de ignoranta. Crede ca totul este o urgenta." - spunea scriitoarea de origine americana Natalie Goldberg. Uneori cu un simplu exercitiu de respiratie, poti indeparta efectul creat de o anumita sursa de stres in organismul tau. Alteori insa, suntem ignoranti la dispozitia pe care ne-o provoaca si credem ca ii putem face fata fara probleme: "ce mare lucru, nu m-a omorat pe mine putin stres pana acum!", ne surprindem gandind de cele mai multe ori. Pe principiul "ce nu ma omoara, ma face mai puternica", am mers si eu intr-un timp: si ce daca ma doare capul, va trece; si ce daca am o stare apatica, doar nu va dura la nesfarsit. Mereu in asteptarea "sfarsitului" starii respective. Insa am avut o problema cu acest principiu: nu ma omoara, ma face mai puternica, dar nu imi place cum sa simt pana sa ajung sa depasesc acea problema. De ce sa astept sa treaca, pentru a sesiza seva de putere pe care mi-o ofera (conform zicalei), cand pot sa starpesc din radacina raul, sau cel putin sa il diminuez. Mi-am gasit mici resurse materiale, dar mai ales abstracte, prin care sa potolesc pornirile stresului in corpul meu. Si tot ce am reusit eu, am incercat sa impartasesc si celorlalti si sa raspandesc si in jurul meu!

Inainte de toate, am facut eu cunostinta cu aceasta stare!


Nu poti sa ii inveti pe ceilalti, daca tu nu ai experimentat ceva pe pielea ta. Asa ca iata cateva resurse anti-stres care la mine functioneaza fara dar si poate. Nu sunt exhaustive, de aceea astept si sugestiile voastre!

Retraiesc povestea de dragoste lecturand scrisorile primite in trecut, sau redescopar povestile amuzante din spatele fotografiilor!

Aceasta metoda o aplic eu adesea, mai ales atunci cand sunt mai trista, suparata pe diverse probleme sau stresata. Pentru a ma detasa de toate problemele, imi scot din dulapior agenda peste care patina timpului a "calcat" fara voie si recitesc sute de mesaje pe care le-am asternut in timp acolo. Tot in aceeasi agenda, am cateva poze cu importanta deosebita pentru mine si cateva "cadouri" simbolice asezate pe hartie de la actualul, dar si de la fosti iubiti. Retraiesc cu placere si zambesc mereu la recitirea unora dintre textele asternute acolo. De, am trecut de epoca scrisorilor traditionale in plic si cu funda rosie, din pacate, dar opinia mea este ca nu conteaza in ce fel si unde o faci, trebuie sa iti manifesti dragostea si sentimentele nestingherit. Asadar, locul hartiei l-au luat mail-ul, sms-ul, sau chiar post-it-ul, ceea ce are mai putina importanta! De o reala importanta este continutul, iar daca la sfarsitul calatoriei in timp, ai zambetul pe buze, ti-ai atins scopul. Eu ma relaxez complet, ba chiar retraiesc vizual anumite momente de parca ar fi atunci si ma simt foarte bine.

Caietul "pedespit" - unde imi vars toate gandurile, de cele mai multe ori cele frustrante

Nu pot sa spun ca este chiar un jurnal, nu are nici forma, si nici continutul conform unei definitii, ba chiar este o veche agenda, deja folosita, pe care am inceput sa imi "mazgalesc" trairile (predomina cele mai putin bune), in sensul ei invers (de la final spre inceputul ei); nu scriu des, ci doar in acele perioade in care ma simt anti-zen sau foarte, foarte bucuroasa. Si cand simt ca dau pe dinafara de suparare, de nervi, pac, iau picul in mana si incep sa insirui tot ce imi trece prin cap vizavi de respectiva suparare. La sfarsit, deja m-am calmat! Scrisul chiar ajuta!

Fa-ti o agenda plina cu lucruri vesele, care sa te lanseze fie intr-un univers emotional, fie intr-unul hilar si vesel. Reintoarcerea cu fata spre trecut se face pentru a mentine o conexiune continua cu momentele placute din trecut, fiind o retraire a fericirii, la care aderi si in astfel de momente tensionate. O metoda buna care da rezultate in general, pentru ca te face sa uiti de ceea traiesti in prezent.

Ma imbrac in culori, desi am o stare mai degraba cenusie

Desi cand ma scol cu fata la cearsaf sau trebuie sa merg undeva seara si nu am niciun chef de nimeni si nimic, sunt plina de nervi si simt ca cedez, imi impun sa ma imbrac invers decat impulsul de moment (adica inchis la culoare, fara forme si fond, sumbru, neinteresant) si aleg ce am eu mai colorat in sifonier. Na, ca sa ii fac in ciuda! Si chiar daca parca ma orbesc acele culori

Mananc!

Hei, dar nu ca "Haplea"! De obicei, acest remediu este usor nociv celor care cad rapid plasa alimentatiei in exces si folosesc mancarea ca un atenuator al depresiei. In cazul meu nu functioneaza astfel; si desi exista multe alimente cu efecte anti-stres, eu imi "tratez" starea cu un rasfat culinar - nu neaparat o prajitura, daca la asta va ganditi, pentru mine rasfat culinar poate insemna o salata de fructe, niste cartofi prajiti, dar si..ceva dulce, evident. Dar nu fac excese niciodata! La mine functioneaza!

Daca tu stii ca esti vulnerabila in aceasta privinta, mai bine te abtii de la rasfaturi culinare si aplici meniuri si alimente cu efect 'zen', inofensive siluetei:

Alimente pentru o stare zen!


7 meniuri zen pentru femei agasate si suprasolicitate


Merg pe jos foarte mult!

Daaaa, cel mai bun remediu - inchid usa dupa mine si o iau alandala, pe unde apuc! Am petrecut o zi superba de Paste astfel, cand dimineata am stat in curtea bunicilor mei, sub bolta de vita de vie si am petrecut clipe frumoasa, iar dupa aceea am fost prin parc la plimbare cu sora mea, pentru ca dupa-amiaza sa merg cu ea si cu doua prietene in alt parc mare al Bucurestiului, strabatand aleile si bucurandu-ne de soare, verdeata si floricele! Cel mai relaxant mod cu putina pentru mine este sa ma plimb!

Daca mai pun si rolele in picioare, atunci sunt fericita! Abia astept urmatoarea iesire cu rolele, alaturid e iubitul meu, care abia si-a luat bicicleta...ce distractie, relaxare si sport!

Cu prietenii - dulcea alinare!


In mod normal, simplul fapt ca petrec timp alaturi de prieteni si ca nu ma izolez ma scoate din orice "incurcatura" mentala. O cafea cu prietena cea mai buna in oras? O minunatie! Si o pastila de relaxare atat de la-ndemana!

Orice iesire alaturi de prieteni si prietene inseamna distrcatie, bunadispozitie, relaxare! Daca nu e asa, schimba prietenii atunci!

La birou


Revista presei sau un blog amuzant - pentru mine, faptul ca imi incep ziua cu o cafeluta cu lapte si o traversare fugitiva a ziarelor cu privirea asupra ultimelor barfe mondene, pe care le comentez cu colegele, de cele mai multe ori amuzandu-ne copios, reprezinta cel mai bun mod de a incepe o zi de munca!

Iar oferta de bloguri este, fara indoiala, dar cel mai des citesc vlogul lui Mircea Badea si al lui Bendeac, unde ma mai detasez in fata unei ode dedicate lui Bote' sau Oanei Zavoranu.. Iata si o sursa de inspiratie pentru tine: 101 bloguri premium pentru femei de top. http://www.feminis.ro/divertisment/top/101-bloguri-premium-pentru-femei-de-top-4372

O minge antistres


Nu strica sa ai la-ndemana cateva accesorii anti-stres pentru a te folosi de ele in clipele de maxima incarcatura de la birou. Ce-i drept, eu nu am una personala, dar o folosesc de cele mai multe ori pe a unei colege.

Dar iata si o sursa de inspiratie: 10 lucruri antistres pe care sa le ai mereu in preajma

Muzica antistres sau...nu neaparat

Nicio zi fara muzica la birou! Castile sunt cel mai util accesoriu de pe biroul meu...si bineinteles ca ascult ceea ce imi place la momentul respectiv (de obicei fac mici obsesii pentru anumite melodii sau pentru artisti, dar trec repede). Ei bine, cand sunt stresata foarte tare, atunci apelez la artileria grea in materie de muzica. Doar accesati articolul
20 de piese instrumentale care ne-au fermecat

Zen acasa


In casa ta trebuie sa gasesti "acel ceva" care te face pe tine sa te simti bine, in siguranta, protejata, pentru a putea fi relaxata!

De exemplu, eu mi-am "mobilat" casa cu cateva obiecte feng-shui rel, si chiar am incredere ca functioneaza, ceea ce ma relaxeaza. cand sunt suparata, stresata, imia duc aminte de ele!

Iata 11 obiecte feng shui care-ti resusciteaza intreaga viata!

Daca sunt acasa si ma simt putin stresata, iau o carte in mana sau o revista si incep sa o citesc, pana termin de citit, ma calmez!

Cand sunt acasa si am o stare proasta, cel mai bun antidot este filmul. Imi aleg un film si ma uit la el; ma captiveaza atat de mult filmele la care ma uit, de parca ma integrez direct in peisaj si observ din interior tot ce se petrece, incat uit ca sunt suparata. Iar filmul trebuie sa fie in mod clar o ...comedie! Ca doar nu o sa ma apuce plansul la vreo drama - mai rau as inrautati lucrurile, mai ales ca lacrimile mele sunt nerebdatoare sa-mi alunece pe obraz.

In familie:

Gateste cu toata familia - ooo da, ador sa gatesc impreuna cu sora mea, sa stam noi in bucatarie si sa facem impreuna diverse preparate delicioase - sarbatorile sunt, din acest punct de vedere, o oaza de relaxare! ne inchidem in bucatarie si dam nastere aromelor care sunt adorate de toti musafirii! Super!

Masa in familie - eu stau cu sora mea doar, dar cand mai se iveste sa luam masa "en famille" cum se spune, nu mai imi vine sa ma ridic de la masa, nu vreau sa se mai termine. E mult prea...bine, un sentiment adorabil!

Si alte activitati funny si relaxante...iesit in oras, plimbat prin parc..eu asta fac! Spune-mi ce faci tu ca sa fii zen si cum raspandesti aceasta stare in jurul tau!

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr