armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Experiment: de la "urasc sportul" la jogging aproape zilnic! Pasi de succes!

De în Sport 21 iun 2010
Trecerea de la ura fata de orice fel de miscare pana la dependenta totala de sport poate fi extrem de simpla. Usor de spus, nu-i asa? Insa eu sunt imaginea clara a ideii ca "se poate" si o sa va demonstrez ca, folosind cateva trucuri simple, am ajuns o impatimita a stilului de viata sanatos. Urmatoarea poveste poti fi chiar tu! Adera la miscare si la o viata mai sanatoasa adorand ceea ce faci!

Nici eu nu ma sustrag tabloului general in care se incadreaza femeia anului 2010: putin timp liber, munca multa, treburi casnice inevitabile, familie, prieteni, mai putin copil! Timpul ti se toaca incet, dar sigur pe aceste activitati, iar cand vrei sa te relaxezi douas ecunde constati ca e ora 23:00-24:00 si ca e timpul pentru somn. Asa ca, inevitabil m-am scuzat in fata sportului cu texte de genul: "nu am timp"; "nu prea imi place sportul"; "urasc sa transpir", "sala nici atat nu ma atrage", etc. Dar nu m-am lasat pagubasa, complacandu-ma intr-o situatie care numara din ce in ce mai multe kilograme in plus, si am luat atitudine:

Am testat canapeaua pentru a ma mentine in forma si am profitat si de dimineata pentru ceva miscare! Dar nu era suficient -  vroiam mai mult!

Am demonstrat ca poti fi "In forma... chiar si pe canapea", dupa cum puteti afla dand click aici, si am reusit sa introduc cateva miscari printre activitatile de dimineata - fara a-mi modifica intr-un fel rutina zilnica -  prin  experimentul "Sport fara pierdere de timp chiar si dimineata", dand click aici.

Dar nu m-am multumit, pentru ca aceste trucuri si-au facut datoria: m-au mentinut in forma atat incat sa nu acumulez si alte kilograme, dar, ca de obicei vara, cand sezonul estival se apropie, femeile cad in "depresia" kilogramelor in plus si isi fac automat timp pentru a se ocupa de ele. Eu de ce as face diferenta? Asa ca a trebuit sa gasesc cea mai buna solutie sa scap atat de vreo 3-4, poate chiar 5 kilograme, dar si de celulita ce a inceput deja sa-si faca cuib pe picioarele mele, in principal.

Inceputul e cel mai greu?! Oare?

Stateam intr-o seara pe balcon meditand tocmai la cea mai buna solutie pentru a integra sportul printre preocuparile mele. La orizont, fina mea de 20 de ani dadea ture de alergare unui parculet care masoara sa spunem 150, poate 200 de metri. O opresc cateva secunde si o intreb de cand alearga pe langa casa? Mi-a spus ca de ceva timp bun (ea oricum jucase handbal si facuse si aerobic de performanta)...o masor din cap pana in picioare si constat ca se oglindisera efectele in trupul ei. Nu vreau sa va descriu abdomenul, pentru ca o sa vi se faca ciuda! Atunci m-am gandit un pic "e chiar in fata blocului, practic nu pierd timp pe drum, e o metoda care lucreaza tot corpul, si o pot face oricand cand sunt acasa". Atunci am zis "vreau si eu!" Ea mi-a zis sa ne vedem a doua zi, seara pe la orele 22:00, pe racoare! Eram atat de decisa, incat nu ma putea oprea nimeni: mai simplu si mai practic decat sa alergi in fata blocului, sa urci in casa si sa te speli rapid fara a mai pierde timpul pe la dusurile salilor de sport si apoi pe drum, nu exista!

Primul contact - primul efect!

M-am echipat a doua seara si am purces la treaba: am alergat usor doua ture (aproximativ 400 de metri, pentru a ne incalzi, apoi am facut cateva exercitii simple de incalzire - fandari, rotire de trunchi, etc. - si abia apoi a inceput adevarata aventura - si unu, si doi, si 3 si patru... Cred ca am alergat mai mult de 10 ture atunci, un pic cam mult pentru prima oara, dar eram atat de hotarata incat am cedat abia cand nu mai puteam respira. Fina mea mi-a sugerat aspirina pentru a combate efectele unei inevitabile febre musculare. Zis si facut! A doua zi eram ca fresh... nu am avut niciun pic de febra, asa ca am putut sa o iau de la capat, aproape in fiecare seara, cu exceptia zilelor caniculare care ne-au vizitat acum cateva zile. Si chiar am suferit ca nu am putut iesi!

De la o zi la alta, ma simt excelent, am un alt tonus si chiar daca remodelarea corporala se lasa usor asteptata, efectele sunt extrem de sesizabile...apropo, astazi am adaugat inca o gaura la cureaua mea preferata! Nu vreau sa ma amagesc ca am slabit neaparat, desi sper sa fie asta motivul, dar e o dovada ca am sanse bune sa reusesc, nu? Plus o alimentatie usoara, de vara si corpul este gata sa se  modeleze conform preferintelor mele. Sunt sigura ca sunt spre drumul cel bun

Ce m-a tinut "in priza" pana azi si de acum incolo?

Aici ar cam fi loc de cateva trucuri fara de care nu m-as fi apucat niciodata de asa ceva:

- in primul rand fina mea Gabi - acesta este numele ei -, careia ii multumesc profund si ii raman datoare a facut totul posibil pentru ca a avut initiativa de a alerga atat de aproape de casa
- la mine functioneaza sportul in doi, la modul ca singura nu ma tenteaza sa fac miscare, decat intre cei 4 pereti ai casei - si atunci foarte putin - dar nu cred ca mi-ar placea sa ies singura si nu cred ca m-as impulsiona sa o fac in atari conditii;
- impulsionarea si motivatia au venit tot de la ea, care de fiecare data cand simteam ca cedez sau "nu prea aveam chef sa ies" a fost cea care a reusit sa ma ademeneasca spunandu-mi mereu: "hai, macar cateva ture si gata"...si intotdeauna ajungeam sa fac ceva mai mult de cateva ture, desi ma duceam cu gandul sa alerg 2-3 ture doar ca sa nu ratez seara de alergat...
- de asemenea, a fost stalpul meu de sustinere in timpul antrenamentelor, folosind cel mai bun stimulent: o rochie pe care trebuie sa o imbrac la o nunta, care vine destul de cambrata pe corp - asa ca, de cate ori eram pe punctul de a renunta in timpul alergatului, pur si simplu statea cu gura pe mine: "hai Dana, imagineaza-ti cum iti va cadea rochia pe trup, atunci cand vei fi tonifiata", "inca o tura si atat" (si tura aceea insemna pe putin inca alte 2-3); si daca rochia nu era suficient mai imi aducea aminte si de costumul de baie si imaginea de ansamblu asupra lui "before and after"...si reusea!
- un partener de sport este ideal, mai ales ca se creeaza o competitie productiv din punct de vedere al rezultatelor, in care tu nu poti fi mai prejos decat cel de langa tine si faci tot posibilul sa nu fie asa - stimuleaza!

A fost dragut si faptul ca am reusit sa atragem in activitatea noastra copii ce se jucau in interiorul parcului pe care noi il incercuiam de zor. Ba chiar ne-au pus intrebari variate legate de ceea ce facem si de ce facem acest lucru...chiar ma gandeam ca ar fi frumos sa insuflam sanatatea prin sport unor pusti de 7-12 ani! Oricum ar fi, abia astept sa ies diseara la alergat, chiar daca nu este usor deloc! Fiecare efort, fiecare muschi pe care-l simt lucrat dupa o sesiune de alergat merita a doua zi un efort mai mare!

P.S:
Stati pe fir...foarte curand va aparea un experiment cu adevarat interesant: cum am ajuns la sala de gym si daca a reusit ea sa ma tina prin preajma ei suficient, avand in vedere ca urasc salile de sport mai ceva ca efortul de a face sport in genere! Parca o asociez cu mersul la medic, atunci cand doar ma gandesc sa ma duc la ea! Sa fi avut eu curaj sa intru in sala?! Intr-un experiment viitor...
Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Viorica Badescu (26.06.2010, 23:51)
Un experiment reusit! Conteaza foarte mult sa ai pe cineva care sa te mobilizeze, mai ales atunci cand iti vine sa lasi totul balta sau pe a doua zi, invocand diverse scuze. O motivatie puternica (asa cum ai gasit in purtarea acelei rochii pentru nunta)contribuie si ea la succesul actiunii. Trebuie sa-mi gasesc si eu o prietena care sa ma impinga de la spate si sa nu ma lase sa renunt usor. Stiu deja cine e persoana potrivita... Am mai descoperit ceva interesant in acest articol: aspirina face sa dispara mai repede febra musculara. Multumesc!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr