Descoperire ȘOCANTĂ despre obezitate

De în Diete 6 feb 2018

Interacțiunea constantă cu oamenii care au un surplus de greutate duce la creșterea masei corporale.

Profesorii de la University of Southern California susțin că obezitatea este contagioasă și numeroase alte studii arată că ei au dreptate. Ține minte totuși că frumusețea este dată de sufletul tău și nu se definește numai prin aspectul corporal.

Cercetătorii de la University of Southern California au analizat datele provenite dintr-un proiect denumit „M-TEENS”, la care au participat 1111 copii și familiile lor. Rezultatele au fost șocante: 25% dintre adolescenți și 75% dintre adulți au fost diagnosticați cu obezitate. În America, rezultatele variază de la un stat la altul, de exemplu, în Colorado, 21% dintre adolescenți au reieșit ca fiind obezi, dar în Louisiana, numărul a fost de două ori mai mare. Când au fost analizate mediul social, obiceiurile de zi cu zi și alți factori, s-a descoperit că acei copii ai căror părinți lucrau alături de persoane obeze erau mai predispuși la îngrășare mult mai rapidă. Potrivit acestui studiu, principalul motiv din cauza căruia se îngrașă membrii unui grup este modul lor de a relaționa și a-și influența obiceiurile alimentare.

Un alt studiu, mult mai amplu, a fost realizat de către Universitatea din Hawai și cercetătorii de aici au venit cu termenul de „obezitate prin imitație”, care descrie tendința de a imita oamenii ce sunt deja supraponderali. De-a lungul observării a 5000 de adolescenți, s-a descoperit că cei obezi îi ajută pe restul să se îngrașe. Cercetătorii au declarat că: „Dacă e să mănânci cu un prieten care are deja câteva kilograme bune în plus, vei alege, probabil, să mănânci același lucru ca și el, iar acest lucru duce, până la urmă, la acumularea propriilor kilograme în exces.

Oamenii de știință de la Harvard Medical School au făcut cele mai multe progrese în teoria lor conform căreia obezitatea se ia de la o persoană la alta. Ei au analizat un grup de 12000 de persoane timp de 32 de ani și au ajuns la concluzia că dacă un prieten se îngrașă, există șanse de 50% ca și tu să te îngrași.

Specialiștii în acest domeniu consideră că datele provenite din studii științifice vor ajuta în viitor la lupta contra obezității morbide, prin implementarea principiilor sănătoase de hrană în grup.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 sep