Ai nevoie de:
- 6 pulpe pui
- 3 căţei usturoi
- 2 fire de ceapă verde
- 2 bucăţi de ghimbir
- 30 ml ulei de măsline
- pătrunjel verde
- coriandru verde sau uscat
- o cutie de lapte de cocos
- 2 linguri mari de mirodenii (praf) care să conţină: chimion, cardamon, cuişoare, turmenic, foi de dafin, fenicul, piper negru, anason.
Spală bine pulpele, crestează-le şi usucă-le cu un prosop de bucătărie. Pune-le într-un bol şi peste ele adaugă: ceapa marunţintă, usturoiul tăiat în bucăţi mari, ghimbirul feliat, verdeaţa mărunţită, uleiul de măsline şi mirodeniile. Lasă la marinat 40 - 60 de minute (poţi să le laşi şi peste noapte dacă doreşti).

Pune pulpele marinate într-o tigaie încinsă şi lasă-le câteva minute la rumenit până capătă culoare. Dă focul puţin mai tare, iar după 5 minute adaugă laptele de cocos şi lasă la fiert aproximativ 15 minute.

Preparatul poate fi consumat cu orez salbatic fiert cu sofran sau simplu.




Cartofi wedges cu brânză
Orez cu pui, porumb şi fasole






















