Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Cum faci cei mai buni ardei umpluți cu orez. Trucul la care să apelezi întotdeauna

În Reteta Zilei 26 aug 2021

Ardeii umpluți cu orez sunt, fără doar și poate, un preparat sațios și ușor de gătit, motiv pentru care îți recomandăm să încerci această rețetă simplă.

ardei umpluti cu orez

Ingrediente pentru ardei:

  • 220 ml bulion
  • 15 buc. ardei gras galben sau verde
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru umplutură:

  • 180 ml bulion
  • 700 g carne de vită tocată
  • 300 g orez
  • 1 ceapă mare galbenă
  • 1 pahar apă
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Prima dată speli ardeii, apoi decupezi partea cu codiță şi îndepărtezi seminţele. Poţi să cumperi ardei gras verde, galben sau roşu. Cel mai bun este ardeiul gras roşu, pentru că este cel mai dulce. Totul depinde de preferinţele tale şi de oferta din magazin sau din piaţă. Indiferent ce sortiment ai alege, nu faci nici o greşeală. Opăreşte 2-3 minute ardeii, pentru că apoi să încapă mai multă umplutura în ei şi nici să nu crape. Ocupă-te, după aceea, de compoziţie. Asigură-te, de asemenea, că ai cumpărat carne proaspătă. În caz contrar, pot apărea probleme de sănătate.

Curăţă şi toacă mărunt ceapa. Căleşte uşor în ulei încins. Ia-o de pe foc şi transfer-o într-un lighean. Amestec-o cu boia şi cu orez. Orezul trebuie spălat în prealabil şi pus la umflat timp de câteva minute. Pune ceapa şi orezul înapoi în tigaie, după care adaugă carnea tocată. Cât timp aceasta se prăjeşte uşor, dizolvă bulionul cu apă şi bate bine oul. Pune-le şi pe acestea peste compoziţia din tigaie. Lasă să fiarbă compoziţia, iar dacă mai trebuie, pune apă (în cazul în care compoziţia e prea consistentă).

Acoperă fundul unei oale mai mari cu cotoare de varză murată sau cu crenguţe de vişin, fără frunze. Apoi pune un strat de frunze de viță-de-vie. La ţară, femeile pun pe fundul oalei bucăţi de ciucălăi acoperiţi cu frunze de varză murată. Ideea este că trebuie să pui ceva, pentru ca ardeii să nu intre în contact cu fundul oalei şi să nu se ardă. Pune umplutura în ardei cam pe trei sferturi. În timpul gătirii, orezul se va umfla şi îşi va mări volumul. Pune-i în oală, unul lângă altul şi aşază-le căpăcelele. Toarnă apă în oală cu grijă, cât să-i cuprindă. Lasă-i să fiarbă în jur de 45 de minute. Ai grijă ca focul să fie mic spre foarte mic. Doar astfel fierb bine şi se fac pe îndelete, conform bzi.ro.

Încinge puţin ulei şi presară făină peste el. Amestecă repede, ca să se formeze o pastă, după care stinge totul cu bulion. La final presară piper, sare şi boia. În cazul în care ţi se pare că sosul se îngroaşă prea mult, ia un polonic de apă din oală şi diluează-l. La final serveşte ardeii umpluţi cu acest sos şi cu smântână. Bineînţeles, dacă nu îţi place sau nu vrei, poţi să nu pregăteşti sosul, iar pentru reţeta de ardei umpluţi cu orez să ai numai câteva linguri de smântână.

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Reteta Zilei
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 apr