zacusca de fasole

Zacusca de fasole, cea mai simplă rețetă. Ai nevoie de...

Citeste mai mult»
Gina Pistol

Gina Pistol le-a cerut ajutorul fanilor din mediul...

Citeste mai mult»
Cher

Cher, implicată într-un nou scandal. De ce a dat-o în...

Citeste mai mult»
Adele

Adele a lansat single-ul „Easy On Me”. Videoclipul,...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 15 octombrie 2021: Capricornii ar putea fi...

Citeste mai mult»
gogosari

Cum faci cei mai buni gogoșari cu varză roșie

Citeste mai mult»
Gabriela Cristea

Gabriela Cristea are COVID-19. În ce stare se află...

Citeste mai mult»
teste antigen

Testele rapide antigen pentru detectarea COVID-19, mai...

Citeste mai mult»
zodie

Horoscop 14 octombrie 2021: Racii sunt preocupați de...

Citeste mai mult»
prajitura cu budinca

Cum faci cea mai bună prăjitură cu budincă, fără să...

Citeste mai mult»
printesa

La asta nu se aștepta nimeni. Prinţesa moştenitoare a...

Citeste mai mult»
simona halep

Surpriza primită de Simona Halep din partea soțului la...

Citeste mai mult»
teama

Cum să-ți depășești fricile. Sfaturi de care să ții cont...

Citeste mai mult»
zodie pesti

Horoscop 13 octombrie 2021: Taurii ar trebuie să meargă...

Citeste mai mult»
pastila

A fost creată prima pastilă împotriva Covid-19. Ce se...

Citeste mai mult»
Amy

Garderoba cântăreţei Amy Winehouse, estimată între 1 şi 2...

Citeste mai mult»
regina elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a fost văzută în timp ce mergea...

Citeste mai mult»
sistem imunitar

Cum să-ți întărești sistemul imunitar. Rețeta recomandată...

Citeste mai mult»
prajitura cu visine

Prăjitura cu vișine, desertul copilăriei pe care trebuie...

Citeste mai mult»
zodie pesti

Horoscop 12 octombrie 2021: Gemenii își rezolvă...

Citeste mai mult»
femeie singura

Greșelile pe care le poate face o femeie singură. Aceste...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 9 octombrie 2021: Taurii primesc vești bune,...

Citeste mai mult»
dioxid de titan

Acest colorant va fi interzis în curând. Era folosit la...

Citeste mai mult»
cuplu

Cum îți dai seama dacă un bărbat și-a pierdut interesul...

Citeste mai mult»
Adele

Adele, spectaculoasă pe coperta Vogue: ”Trebuie să mă...

Citeste mai mult»
Daliana Raducan

Răzvan Simion și Daliana Răducan s-au mutat împreună: „A...

Citeste mai mult»
salata de boeuf

Cum faci cea mai delicioasă salată de boeuf

Citeste mai mult»
Kylie Minogue

Kylie Minogue se mută înapoi în Australia după ce a trăit...

Citeste mai mult»
Justin Timberlake

Justin Timberlake şi Jessica Biel, decizie drastică. Cei...

Citeste mai mult»
Justin Bieber

Justin Bieber vinde o gamă de produse pe bază de canabis

Citeste mai mult»
colesterol marit

Cum îți dai seama că ai colesterolul mărit

Citeste mai mult»
Marc Pilcher

Un câștigător al Premiului Emmy pentru serialul...

Citeste mai mult»
Catalin-Scarlatescu.jpg

Cătălin Scărlătescu, dat afară pentru un sos Bechamel....

Citeste mai mult»
zodie pesti

Horoscop 6 octombrie 2021: Gemenii ar trebui să se...

Citeste mai mult»
Cabral

Andreea Ibacka a născut. Cabral, reacție inedită: ”E a...

Citeste mai mult»
Britney Spears

Britney Spears, o nouă reacție după ce tatăl ei a fost...

Citeste mai mult»
Adele

Adele va lansa pe 15 octombrie prima piesă în decurs de...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 5 octombrie 2021: Capricornii economisesc bani,...

Citeste mai mult»
Monica Gabor si Mr. Pink

Monica Gabor, prima apariție alături de Mr Pink după...

Citeste mai mult»
salata de vinete

Cum faci cea mai bună salată de vinete

Citeste mai mult»

Cum faci cei mai buni ardei umpluți cu orez. Trucul la care să apelezi întotdeauna

În Reteta Zilei 26 aug 2021

Ardeii umpluți cu orez sunt, fără doar și poate, un preparat sațios și ușor de gătit, motiv pentru care îți recomandăm să încerci această rețetă simplă.

ardei umpluti cu orez

Ingrediente pentru ardei:

  • 220 ml bulion
  • 15 buc. ardei gras galben sau verde
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru umplutură:

  • 180 ml bulion
  • 700 g carne de vită tocată
  • 300 g orez
  • 1 ceapă mare galbenă
  • 1 pahar apă
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Prima dată speli ardeii, apoi decupezi partea cu codiță şi îndepărtezi seminţele. Poţi să cumperi ardei gras verde, galben sau roşu. Cel mai bun este ardeiul gras roşu, pentru că este cel mai dulce. Totul depinde de preferinţele tale şi de oferta din magazin sau din piaţă. Indiferent ce sortiment ai alege, nu faci nici o greşeală. Opăreşte 2-3 minute ardeii, pentru că apoi să încapă mai multă umplutura în ei şi nici să nu crape. Ocupă-te, după aceea, de compoziţie. Asigură-te, de asemenea, că ai cumpărat carne proaspătă. În caz contrar, pot apărea probleme de sănătate.

Curăţă şi toacă mărunt ceapa. Căleşte uşor în ulei încins. Ia-o de pe foc şi transfer-o într-un lighean. Amestec-o cu boia şi cu orez. Orezul trebuie spălat în prealabil şi pus la umflat timp de câteva minute. Pune ceapa şi orezul înapoi în tigaie, după care adaugă carnea tocată. Cât timp aceasta se prăjeşte uşor, dizolvă bulionul cu apă şi bate bine oul. Pune-le şi pe acestea peste compoziţia din tigaie. Lasă să fiarbă compoziţia, iar dacă mai trebuie, pune apă (în cazul în care compoziţia e prea consistentă).

Acoperă fundul unei oale mai mari cu cotoare de varză murată sau cu crenguţe de vişin, fără frunze. Apoi pune un strat de frunze de viță-de-vie. La ţară, femeile pun pe fundul oalei bucăţi de ciucălăi acoperiţi cu frunze de varză murată. Ideea este că trebuie să pui ceva, pentru ca ardeii să nu intre în contact cu fundul oalei şi să nu se ardă. Pune umplutura în ardei cam pe trei sferturi. În timpul gătirii, orezul se va umfla şi îşi va mări volumul. Pune-i în oală, unul lângă altul şi aşază-le căpăcelele. Toarnă apă în oală cu grijă, cât să-i cuprindă. Lasă-i să fiarbă în jur de 45 de minute. Ai grijă ca focul să fie mic spre foarte mic. Doar astfel fierb bine şi se fac pe îndelete, conform bzi.ro.

Încinge puţin ulei şi presară făină peste el. Amestecă repede, ca să se formeze o pastă, după care stinge totul cu bulion. La final presară piper, sare şi boia. În cazul în care ţi se pare că sosul se îngroaşă prea mult, ia un polonic de apă din oală şi diluează-l. La final serveşte ardeii umpluţi cu acest sos şi cu smântână. Bineînţeles, dacă nu îţi place sau nu vrei, poţi să nu pregăteşti sosul, iar pentru reţeta de ardei umpluţi cu orez să ai numai câteva linguri de smântână.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Reteta Zilei
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 oct