Cercetătorii dezvăluie 8 factori care împing pe cineva să înșele

De în Dragoste & Sex 28 mar 2018

Există o grămadă de povești despre infidelitate spuse în filme, cărți sau povestite de vecini băgăreți, dar până nu de mult nu se știa ce anume face pe cineva să se comporte într-un anume fel și cine este de fapt vinovatul, însă psihologii au rezolvat și aceste mistere.

Punctele de vedere sunt împărțite, dar se știe că sunt anumite circumstanțe care cresc riscul de infidelitate și în urma acestui articol o să ai mai puține semne de întrebare.

1. Absența intimității emoționale

Incapacitatea de a avea discuții de suflet cu partenerul și lipsa suportului din partea lui îi împinge atât pe bărbați cât și pe femei să înșele. Există un stereotip conform căruia principalul motiv pentru bărbați este sexul, dar în cartea „The Truth about Cheating”, consilierul marital Gary Neuman spune că 47% dintre clienții lui bărbați care au înșelat pe cineva au spus că motivul principal a fost lipsa intimității emoționale. Situația devine cu atât mai dificilă cu cât bărbaților nu le place să-și exteriorizeze sentimentele și femeile pot să nu observe faptul că partenerii lor au nevoie de sprijin sau văd acest lucru mult prea târziu.

2. Influența societății

Dacă o persoană deja a mai avut experiențe cu înșelatul în relațiile anterioare, există o foarte mare probabilitate să facă din nou așa ceva. Ceea ce este interesant e că oamenii din jur au tendința să infleunțeze pe cineva să înșele. Într-un sondaj anonim, mai mult de 75% dintre bărbații care au comis adulter au mărturisit că și prietenii lor își înșeală partenerele.

3. Relații intime plictisitoare

Lipsa emoțiilor noi în viața sexuală este motivul a 70% dintre bărbați și 49% dintre femeile care înșeală. Trebuie remarcat și faptul că cei care au răspuns la acest sondaj au declarat că, în general, relația lor este una fericită, fără scandaluri majore și alte probleme.

4. Vulnerabilitatea crizei mijlocii

Toate persoanele au un moment în viață când încep să tragă linie și să analizeze rezultatele ultimilor ani. Unii oameni ajung la concluzia că totul este în regulă, pe când alții realizează că au devenit tentați de mai multe lucruri. Cercetările au arătat că acest lucru se întâmplă la 29, 39 sau 49 de ani, chiar înainte de terminarea unui alt deceniu. Așa ceva nu înseamnă că un soț iubitor și un om de familie convins își va înșela brusc soția ci doar că vârsta cuiva este un factor care înrăutățește alte circumstanțe.

5. Interesul crescut pentru social media

În cuplurile în care unul dintre parteneri stă prea mult pe diverse rețele de socializare, riscul infidelității este crescut, deoarece dependenții de internet se pot trezi cu ușurință mai devreme sau se pot duce mai târziu la culcare lăsându-și partenerii singuri în timp ce navighează printre alte profluri. Relațiile virtuale provoacă destule certuri, deoarce au potențialul de a deveni reale foarte repede.

6. Călătoriile de afaceri

Potrivit unui sondaj pe această temă, mai mult de o treime dintre bărbații care înșală sunt oameni de afaceri serioși, care o fac în timpul călătoriilor în interes de serviciu și 13% dintre femei au avut o aventură la locul de muncă. Posibilitatea unei aventuri la serviciu crește între anii 6-9 ai relației, care sunt cei mai fragili și cer mult efort din partea amândurora.

7. Lipsa oxitocinei

Oxitocina este hormonul îmbrățișării și joacă un rol foarte important în creearea și consolidarea încrederii într-o relație. Cercetătorii cred că lipsa acestui hormon împinge pe foartă multă lume la relații extraconjugale. Într-un experiment recent, mai mulți bărbați însurați au fost injectați cu oxitocină și li s-au prezentat mai multe femei atrăgătoare spunându-le că se pot apropia cât de mult vor de ele. Participanții care au primit o doză mai mare au insistat să mențină relațiile cât mai depărtate, iar cei care au primit doar placebo s-au arătat mai dornici de apropiere.

8. Senzația că este singurul drum

Există oameni care pur și simplu nu-și pot imagina viața fără adrenalina provocată de o aventură. În ciuda vârstei, experienței și a altor criterii, aceștia înșeală doar pentru că le place senzația.

Adevăratele motive din cauza cărora cineva înșală sunt foarte greu de identificat, deoarece sunt ascunse adânc în ființa fiecăruia, dar pentru unii este dificil, dacă nu imposibil să rămână monogami.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 ian