6 semne care te ajută să recunoşti o relaţie toxică încă de la început

De în Dragoste & Sex 3 apr 2018

Dacă te îndrăgostești instantaneu, fără să cunoști neapărat persoana în cauză, dacă te gândești într-una la cineva, dacă starea ta de dispoziție depinde de o singură persoană, înseamnă că ești dependentă emoțional, lucru specific celor care nu au suficientă stimă de sine, drept pentru care au nevoie să caute iubirea în altă parte.

Oamenii dependenți emoțional își pun partenerul pe un piedestal și își construiesc viața în jurul acestuia. Ei încearcă fie să-și controleze complet partenerul fie joacă rolul de victimă și se simt bine în această ipostază.

Darlene Lancer, psihoterapeut de meserie, scrie că dragostea adevărată și dependența emoțională sunt două lucruri complet diferite și este foarte important să înveți să le deosebești, drept pentru care prezintă următoarele semne care să te ajute să identifici o relație nesănătoasă încă de la început.

1. Crezi imediat că ți-ai găsit marea dragostea

Există oameni care se îndrăgostesc foarte repede și simt că au întâlnit persoana potrivită, dar din păcate, acest tip de gândire se dovedește a fi dăunătoare. După ce te-ai întâlnit pentru prima oară cu cineva care te face să simți fluturi în stomac, așteaptă un pic de timp să te calmezi și ia-ți câteva zile libere, pentru a înțelege ce se întâmplă în viața ta, dacă ești îndrăgostită de el sau doar de ideea de a fi într-o relație.

2. Îți idolatrizezi partenerul

La începutul relației este important să asculți atent mai mult decât vorbești. Dacă o persoană recunoaște că este dificilă, înseamnă că te avertizează, dacă menționează ceva fie și în mod superficial trebuie să fii atentă la detalii. Nu mai încerca să te convingi pe tine și să-l convingi pe partenerul tău că totul este în regulă, bagă de seamă aceste semne de avertizare. Dacă cineva încearcă să te schimbe sau să conducă întreaga relație, însamnă că de fapt are impresia că nu ești persoana potrivită cu care ar trebui să fie, așa că lămuriți lucrurile încă de la început.

3. Îți neglijezi prietenii ca să îi fac pe plac partenerului

Nu-ți neglija prietenii pentru orice fel de relație nou începută, chiar dacă începi să te concentrezi și pe altcineva, ar fi bine să simți că-ți dorești să împarți lumea întreagă cu el și că vrei ca toata lumea să vă vadă împreună, deci trebuie să ții cont și de faptul că ai anumiți prieteni care-și doresc să-și petreacă timpul cu tine, fără să audă mereu lucruri despre jumătatea ta. Prietenii tăi pot avea anumite sentimente în legătură cu relația ta, diferite de ale tale, pentru că tu ești implicată emoțional, iar ei sunt mai detașați. Așadar, este mai bine să le faci cunoștință și să aveți un cerc comun de prieteni decât să vă închideți doar voi doi într-o cameră mereu. Poate că prietenii tăi vor observa la el ceva nepotrivit și vor avea curajul să-ți zică, înainte ca tu să te implici cu tot sufletul într-o relație toxică. Dacă el nu vrea să facă cunoștință cu prietenii și familia ta, acesta este un semn de îngrijorare, deoarece nu ia relația voastră în serios.

4. Uiți de hobby-urile tale

Nu uita de activitățile tale preferate, deoarece fiecare persoană are dreptul să-și facă viața mai interesantă prin intermediul hobby-urilor. Un om entuziast și activ, care este interesat de mai multe domenii este mai atrăgător. Nu face din cel iubit centrul universului tău, fiindcă este important să înțelegi cât e acest lucru de nedrept atât pentru tine cât și pentru partenerul tău și de acest lucru depinde fericirea voastră.

5. Ignori semnalele de alarmă

Fii atentă la orice sentiment, îndoială sau suspiciune și dacă te îngrijorează ceva din comportamentul celui cu care-ți împarți viața spune-i acest lucru, nu spera că se va schimba de la sine. Dacă te apreciază, va ține cont de părerea ta din prima și va face un efort să îmbunătățească situația. Nici măcar nu trebuie să simți nevoia de a-i justifica acțiunile prin traumele din copilărie, situația de la muncă sau probleme în familie. Nu trebuie să fii salvatorul lui, dar dacă joci mereu rolul de victimă în relația voastră, este momentul să te gândești serios de ce se întâmplă acest lucru.

6. Crezi fără rezerve în părerile lui

Dacă te trezești brusc făcând ceva ce nu te-ai fi văzut, dar care partenerul tău adoră și o faci doar de dragul lui, acesta este un semn rău. Dacă îți înlocuiești valorile cu cele ale partenerului înseamnă că te pierzi treptat pe tine însăți și trăiești cu, pentru și prin el. Este în regulă să te adaptezi situației și să faci anumite compromisuri, dar nu e bine să fii orbește de acord cu el în orice, pentru că riști să devii umbra lui, ceea ce va duce la serioase probleme de sănătate mentală și chiar fizică, ceea ce, de cele mai multe ori, se traduce prin pierderea interesului său față de tine.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 ian