Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

Ce pacate culinare poti comite cand practici sport?

De în Sport 3 feb 2009
Sportul este o activitate sanatoasa si revigoranta in orice moment al zilei l-ai practica. Pentru rezultate maxime si un corp pe masura dorintelor tale, trebuie sa tii cont si de alimentatia ta zilnica. Daca faci sport nu inseamna ca poti manca absolut orice. O oarecare dieta alimentara tot trebuie sa urmezi. Insa, suntem oameni si suntem supusi greselilor, poftelor si placerilor pamantesti, de aceea ne-am gandit sa iti prezentam cateva "pacate" culinare, pe care le poti comite atunci cand practici sport.

Sportul este o activitate bine definita, care, desi nu vrem sa acceptam are cateva reguli bine stabilite si extrem de necesare pentru rezultate maxime. Trebuie sa ai grija sa ai echipamentul adecvat, sa il practici frecvent, sa executi exercitiile corect si de asemenea, sa acorzi si atentie alimentatiei tale. Poate ca nu tii o dieta, nu vrei sau nu poti, si nimeni nu te poate ajuta, dar sa ai un pic grija de alimentatia ta in timp ce practici sport mi se pare de bun simt.

Oricum, toti specialistii sustin si recomanda sportul in "alianta" cu dieta pentru efecte maxime si de lunga durata, insa daca scopul nu este acela de a slabi foarte mult sau ai un corp care nu este predispus ingrasarii (adica esti o norocoasa), tot trebuie sa fii atenta la ceea ce mananci. Pana si eu, care sunt o gurmanda desavarsita, cand mergeam la aerobic, imi construisem un program alimentar mult mai "light" ca de obicei; nu pot sa zic ca era o dieta in toata regula, dar oricum eliminasem multe dintre alimentele cu grasimi si bogat calorice din alimentatie.

Ei bine, m-am hotarat sa vorbesc cu un specialist in domeniu despre aceste mici scapari si importanta lor asupra organismului nostru. Asa ca am pus mana pe telefon si am sunat-o pe Cori Gramescu, instructor pilates la Getfit Gym si am intrebat-o ce reguli trebuie sa respectam in alimentatie atunci cand sportul face parte din viata noastra.

(Ce) mancam inainte de a practica sport?

Da, este recomandat sa vii la sala sau sa te apuci de antrenamentul tau periodic mancata, si nu cu stomacul gol. Cori Gramescu sustine ca inainte cu 1 ora, 1 ora si jumatate inainte de sport este recomandat sa mancam proteine si carbohidrati cu absorbtie lenta. Ce inseamna acest lucru? Inseamna legume, carne, oua si branzeturi, evident gatite intr-o maniera cat mai naturala si mai sanatoasa.

(Ce) mancam dupa antrenament?

Am auzit in treacat, intr-o discutie despre sport, la o masa cu prietenii, ca daca mananci imediat dupa sala, te ingrasi, iar daca stai nemancata o ora sau doua slabesti. Nu am bagat de seama atunci aceasta informatie, dar acum a venit timpul sa o verific direct la sursa. Cori sustine ca alimentatia de dupa sala depinde de antrenamentul pe care il practici:

- daca faci cardio, tae bo sau aerobic, atunci recomandarea este sa nu mananci nimic dupa sala timp de o ora

- daca practici pilates sau fitness (antrenament cu greuatati), atunci poti sa mananci imediat dupa sala, iar sfatul este sa consumi un fruct (orice fel de fruct), pentru a evita catabolismul (adica pentru a se evita arderea muschilor in loc de cea a grasimii, una dintre cele mai frecvente greseli ale practicantilor de sport).

Am aflat care sunt "legile" alimentatiei inainte si dupa antrenamentele sportive, iar dupa am vrut sa ating punctul cel mai sensibil al femeilor, si al oamenilor in general. Am vrut sa vad cum vede Cori, un specialist, acest aspect al "pacatelor" culinare la care suntem supuse vrem nu vrem. Tin sa va precizez inca de la inceput ca instructorul nostru nu vede cu ochi tocmai buni aceste scapari alimentare, nici nu le interzice complet, dar explica consecintele, pentru o mai buna intelegere a acestui refuz categoric de a te abate de la dieta stricta:

- Cori sustine ca alimentatia in sport depinde foarte mult de obiectivele pe care le ai si de drumul pe care vrei sa il parcurgi pentru a-ti atinge acest obiectiv: de exemplu, daca vrei cu tot dinadinsul sa slabesti si sa nu ai nici un pic de celulita, atunci nu iti permiti nici o abatere de la dieta prestabilita

- Nu iti interzice nimeni sa nu gusti un cartof prajit, o lingurita de prajitura, o bucata de ciocolata (desi specialistul nu este de acord cu ideea conform careia exista femei care sa se opreasca la o singura lingurita de prajitura si spune ca nici una dintre clientele ei nu a reusit aceasta "performanta"), atunci cand esti constienta de efectele pe care le creeaza asupra ta: o prajitura savurata lasa urme,  pe corpul tau, mai ales sub forma de celulita;

- Si pornind de la ultima afirmatie de mai sus, se pare ca adevarata problema in practicarea sportului nu este sa slabesti, spune Cori, ci cum sa mentii; iar cealalta problema extrem de importanta este celulita – aceasta este cea mai "pacatoasa" consecinta a consumului unor alimente nesanatoase (dulciuri, grasimi, prajeli, etc). Ea sustine ca tu, ca practicant al unui sport, ai un avantaj in fata altor femei care mananca astfel de alimente interzise si nu practica sport, in sensul in care reusesti intr-un final sa slabesti (desi grasimea odata depusa necesita mult mai mult timp sa fie data jos), dar alimentatia este "sireata", si te tradeaza in partile cele mai importante, prin aparitia unei probleme de care vrem sa scapam prin orice metode: celulita. Este important sa intelegem ca fiecare exces de acest fel are consecinte,

Si atunci ce facem?


Pai eu zic sa ne abtinem cat putem de mult! E greu, nu? Ok, asa i-am spus si eu, si cel mai bun exemplu pe care mi l-a dat a fost propria persoana: Cori a adoptat o filosofie a  omului care involuntar, "pacatuieste" culinar. Si ea recunoaste ca, odata la cateva saptamani, mananca fie o ciocolata, fie o prajitura, adica face un exces de zel. Dar, ceea ce mi-a spus este ca prefera sa consume astfel de alimente, dar din locatii de lux, si la preturi foarte mari, asigurandu-se ca sunt cu adevarat naturale.

Una este sa mananci ciocolata obisnuita, din comert, ne spune Cori, care are o sumedenie de chimicale si altceva este sa consumi o ciocolata de buna calitate, ferindu-te astfel de efectele nocive ale chimicalelor comerciale: adica celulita si aspectul deteriorat al pielii. Ceea ce vrea sa spuna specialistul nostru este ca mai bine alegem raul cel mai mic, cu efecte nocive minime.

Sfideaza dulciurile banle, pline de chimicale din comert si ofera-i rasfatului un tratament veritabil, de lux! Daca tot te razvratesti impotriva dietei, fa-o intr-un mod sanatos si delicios!

Tu "pacatuiesti" culinar atunci cand faci sport? Spune-mi mai multe pe forum.
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar