Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»
oscar

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a...

Citeste mai mult»
avion

Un pilot şi un copilot, suspendaţi după ce au adormit...

Citeste mai mult»
kate

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar...

Citeste mai mult»
adam sandler

Adam Sandler, cel mai bine plătit actor de la Hollywood...

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, s-a...

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Julianne Moore, Jane Fonda şi Emma Thompson se numără...

Citeste mai mult»
oscar

Ce cadouri vor primi vedetele nominalizate la premiile Oscar

Citeste mai mult»
Hannah Gutierrez-Reed

Armuriera filmului ''Rust'', găsită vinovată de omor prin...

Citeste mai mult»
Colin

Cămaşa albă purtată de Colin Firth în "Mândrie şi...

Citeste mai mult»
Karl Lagerfeld

Apartamentul din Paris al lui Karl Lagerfeld va fi scos...

Citeste mai mult»

Rihanna, criticată pentru performanța „leneșă” de la...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Kate Middleton revine la angajamentele oficiale la 8...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Administratorii averii lui Sinéad O'Connor denunţă...

Citeste mai mult»
stela

Stella McCartney atrage atenţia asupra a efectelor nocive...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul Sam...

Citeste mai mult»
iris

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a...

Citeste mai mult»
Victoria Beckham

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham la Paris,...

Citeste mai mult»
furla

Lux în fiecare Detaliu - Descoperiți Frumusețea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Palatul Kensington face o actualizare cu privire la...

Citeste mai mult»
 Elton John

O colecţie a lui Elton John a obţinut peste 20 de...

Citeste mai mult»

Rihanna şi Zuckerberg se află în India, invitaţi la...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer...

Citeste mai mult»
richard

Actorul american Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de...

Citeste mai mult»
anxietate

Ce este anxietatea socială și cum poate fi depășită?

Citeste mai mult»

Ce mananca femeile slabe: 10 gustari diet-friendly

De în Sport 27 mai 2013
Lasa-te inspirata de stilul de viata al femeilor care tin departe kilogramele in plus si invata sa mananci corespunzator.

Cele norocoase, care se pot lauda cu o silueta supla, nu isi datoreaza conditia fizica doar genelor care le permit sa fie slabe fara a depune efort, ci secretul il reprezinta alegerile corecte pe care le fac atunci cand vine vorba de alimentatie.

Sigur, nu se poate nici fara un gram de vointa care sa le motiveze sa aleaga o gustare sanatoasa in locul uneia bogate in calorii si grasimi.

Iata 10 gustari preferate ale femeilor slabe

Migdale

Bogate in vitamina E, magneziu si grasimi monosaturate, nu este de mirare ca femeile slabe au mereu la indemana o punga de migdale din care iau de fiecare data cand simt ca le este foame sau tentatiile culinare le atrag in mreje. Este gustarea ideala pentru birou, in special la ora amiezei, cand riscul de a manca nesanatos este ridicat din cauza nivelului scazut de glucoza.

Poti alege sa mananci migdale crude sau sa le folosesti la gatit, ca ingrediente de baza pentru anumite preparate, precum prajituri sau salate.

Unt de arahide

Este o sursa bogata de grasimi monosaturate si proteine, ceea ce face ca untul de arahide sa fie ideal pentru atunci cand tii dieta si nu numai. Secretul este sa fie consumat cu moderatie si se poate face atat in varianta normala, ca unt sau ca ingredient in diverse deserturi.

Avocado

Este unul dintre cele mai laudate alimente si are toate motivele pentru care sa fie astfel. Este vazut drept principala sursa de grasimi sanatoase, dar acesta nu este singurul sau beneficiu. Contine fibre, potasiu (dublu decat se gaseste in banana), vitamina E, B si acid folic.

Sporeste aportul nutritiv combinand avocado cu alte legume si fructe. Il poti prepara pasta si il poti amesteca cu alte surse de minerale.

Somon

Ar trebui sa fie un ingredient de baza in alimentatia oricarei persoane. Mancand somon iti vei asigura aportul zilnc de proteine fara sa cresti consumul de carbohidrati si calorii. Cel mai simplu si mai sanatos mod de a fi gatit este la cuptor sau pe gratar si nu ar trebui sa te zgarcesti cu condimentele care vor avea rolul de a-i da o savoare cu totul aparte, precum rozmarin, oregano sau cimbru.

Cartofi dulci

Au fost indelung criticati si nutritionistii ne-au recomandat sa ii ocolim din cauza aportului de carbohidrati, dar cartofii pot fi sanatosi. Cartofii dulci sunt bogati in potasiu, ceea ce ajuta la mentinerea presiunii arteriale la un nivel echilibrat, contin fibre, vitamina B, C, dar si carbohidrati buni, acei carbohidrati care sunt folositi drept combustibili pentru arderea caloriilor.

Quinoa

Desi sunt considerate cereale, boabele de quinoa sunt de fapt seminte ale unei legume care se inrudeste cu spanacul si sfecla. Nu este asadar intamplator ca quinoa este un aliment mai mult decat sanatos si diet friendly. Este bogata in proteine, contine o cantitate mai mare decat orezul, mai contine si riboflavina, care are rolul de a reduce migrenele, nu ingrasa, este fara gluten si are scop antiseptic.

O salata cu quinoa este gustarea ideala pentru cina si rapiditatea cu care se pregateste te va salva dupa orele obositoare de munca. Amesteca boabele de quinoa cu alte legume, precum rosii, spanac, salata, masline si branza.

Humus

In zilele in care pur si simplu nu ai energia sau starea necesara pentru a gati, nu iti trebuie decat o cutie cu humus si cateva felii de paine toast. Cea mai simpla si mai delicioasa reteta sau inmoaie in el alte legume, precum telina sau morcovi.

Originar din Orientul Mijlociu, humusul nu este doar delicios, ci are si valori nutritive ridicate. Se face din naut, o planta care nu contine colesterol sau grasimi saturate, este bogata in proteine si este cunoscuta pentru efectul de echilibrare al nivelului de zahar din sange si prevenirea depunerii de colesterol.

Afine

Contine antioxidanti, ceea ce face ca aceste fructe de padure sa fie indispensabile din meniul unei alimentatii sanatoase. Amesteca afinele cu seminte de in si alte legume si fructe si obtii un smoothie ideal pentru a-ti incepe ziua debordand de energie. Afinele pot fi mancate simplu, dar si in salate.

Catechinele care se gasesc in afine au rolul de a stimula genele responsabile cu arderea grasimilor din jurul abdomenului, ceea ce inseamna ca afinele sunt perfecte pentru atunci cand tii dieta, mai contin si vitamina C si E si fitonutrienti naturali care protejeaza creierul de efectul daunator al toxinelor din mediu.

Oua

Un motiv pentru care aceasta sursa de proteine si cu valoare calorica scazuta nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta este versatilitatea. Ouale pot fi gatite in numeroase moduri, fierte, la tigaie, la cuptor etc. Asta iti va permite asadar sa experimentezi pe cat posibil si sa mananci in fiecare zi altceva.

La fel ca in cazul cartofilor, ouale nu au fost privite cu ochi buni din cauza aportului ridicat de colesterol, dar studiile de specialitate au demonstrat ca nu afecteaza colesterolul din sange, ci, dimpotriva, cresc colesterolul bun. Ouale contin antioxidantii responsabili cu sanatatea retinei si reduc riscul de cataracta sau degenerare maculara. Mai contin si amino acizi, vitamine si minerale, iar studiile de specialitate au aratat ca mancand oua reusita de a slabi creste cu 65%.

Spanac

Profita de sezonul cald cand pietele vor abunda in aceasta leguma si asigura-te ca nu va lipsi din meniul tau zilnic. Spanacul isi dubleaza beneficiile sanatoase cand este gatit, asa ca gandeste-te la cat mai multe retete in care sa il adaugi, iar cea mai sanatoasa metoda de a consuma spanac este sub forma de suc. Racoreste-te asadar cu un smoothie cu spanac si multe alte legume. Evita spanacul congelat pentru ca asta ii va reduce din aportul nutritiv.

Contine de doua ori mai multe fibre decat alte verdeturi, asa ca o salata cu spanac este gustarea satioasa ideala, vitamina C si E, fier, potasiu, nu are colesterol sau grasimi.

Spanacul este bun pentru sanatatea sistemului osos si a ochilor, dar si pentru buna functionare a sistemului digestiv, reduce constipatia si stimuleaza eliminarea toxinelor. Aportul ridicat de vitamine si minerale sunt benefice nu doar pentru organism, dar si pentru frumusete si sucul de spanac imbunatateste sanatatea pielii spectaculos. 

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Slabescu (03.07.2013, 13:40)
Spanacul este foarte recomandat pentru slabit, din acest motiv exista si dieta cu spanac.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mar