armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Cata iubire putem darui...sa daruiesti si sa nu astepti nimic in schimb...

Ei, iata, cum ne apropiem si de sfarsitul lui septembrie. Cand trece atat de repede timpul si unde se duce oare? Am atat de multe lucruri sa va povestesc, am avut o luna plina de evenimente, unele pe care le-am organizat eu, altele la care am fost invitata si, din pacate, n-am putut ajunge, altele…dar, sa le iau pe rand. 

Cum sa fac sa imi ajunga timpul? ma intreb… o sa incep cu Campania “AVON – 125 FEMEI PENTRU SCHIMBARE” din care am facut si eu parte, va multumesc tuturor pentru voturi si like-uri, pentru mail-urile si scrisorile voastre, am cunoscut destine splendide, femei frumoase, talentate si foarte puternice, sper sa tin legatura cu toate aceste minunate doamne si le felicit pentru uriasele lor inimi. Daca veti citi despre carierele acestor 125 de femei, veti vedea ca avem atat de multe valori in jurul nostru, din toate domeniile, ce merita cunoscute, de la fiecare avem ceva de invatat, indiferent de varstele pe care le au. A fost si GALA AVON 125, unde, din pacate, n-am putut onoara invitatia, a trebuit sa fiu in alta parte, dar am auzit ca a fost foarte frumos si felicit intreaga echipa pentru tot ce a facut pentru noi, sper sa mai fie si alte campanii, cu drag le voi sustine si voi fi alaturi.

Apoi au fost cateva spectacole speciale marca IRINA SARBU  unde iar n-am putut ajunge (dar, o sa ajung eu!), spectacole extraordinare cu iz interbelic unde va invit cu mare drag sa mergeti, am fost la un targ de carte, cateva lecturi publice si, desigur, m-am mai intalnit cu publicul. 
 

Am inceput o serie de noi Ateliere Lucrative intitulate “maini dibace” pentru copii talentati, cat si pentru copiii si adolescentii cu dizabilitati, este extraordinar sa ii vezi cat de seriosi si implicati sunt atunci cand lucreaza, cata pasiune si darnicie au in ei. Ma asezam la fiecare masa de lucru in parte si ii priveam in ochi: fiecare lucra cum putea, important era…zambetul. Atat de fericiti pareau si se simteau atat de utili, era extraordinar  pentru ei ca faceau parte dintr-un proiect si, mai mult de atat, aveau si un scop: in timpul atelierelor micutii artisti si-au si vandut obiectele confectionate chiar de ei (bratarile prieteniei, vaze, borcanase, margelute, felicitari, s.a.). Ce credeti ca au facut cu banutii? Cele doua fundatii (de unde apartin copii) si cu care am colaborat atat de bine i-au ajutat pe copii sa le cumpere rechizite si tot ce le trebuia pentru inceputul anului scolar. Multumesc Fundatiei “Impreuna”, Asociatiei Filantropice “Sf.Antonie cel Mare” si Fundatia “Inima de copil” pentru buna colaborare in proiectele de pana acum.
 

Asa cum v-am obisnuit, incerc sa dedic ziua de joi proiectului meu  intitulat “Joia de Poveste” – in aceasta luna am avut tema “Adolescentul de azi intre carte si kitsh”. De data aceasta am colaborat cu o instructoare de dans si canto (si solista) la CCSG d-ra Andreea IGNAT, cu care am pus la cale cateva simulari, proiectul nostru fiind unul educational. M-am intalnit cu adolescentii la Libraria “Humanitas” din Galati, acolo ei au avut ocazia sa inteleaga ce inseamna o librarie si cum sa te comporti acolo, cum sa cauti o carte si…cat de importanta este cartea in viata noastra. Am discutat despre carte versus internet, adolescentii s-au “jucat” putin, imaginandu-si ca sunt jurnalisti si le-au pus intrebari cititorilor aflati in librarie. Multumesc echipei de la cafeneaua literara pentru faptul ca este atat de deschisa proiectelor culturale.
 

Inca o idée mi-a venit atunci cand o scoala galateana mi-a propus colaborarea pentru un proiect intitulat “Masca decorativa – in imaginatia copiilor”. Nu mica mi-a fost mirarea cand o echipa de copilasi de la Scoala nr.7 mi-a adus 22 de masti traditionale (pe diferite teme) unele mai frumoase ca altele, astfel, s-a nascut o adevarata expozitie ce va fi deschisa pana la finele anului la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati. La deschiderea expozitiei, micutii talentati au demonstrat cat de mult iubesc traditiile romanesti spunand ghicitori, cantecele, poezii si dansuri din diferite zone ale tarii.
 

Am terminat de realizat  si o noua expozitie de fotografie inedita intitulata “Spectacole si evenimente la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati”, editia a III-a, in care ii putem vedea “la lucru” pe copiii si adolescentii care merg la cursurile de canto, pian, acordeon, dansuri, balet si multe altele, expozitia fiind realizata impreuna cu echipa de la Departamentul Cultural Artistic de la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati.  Ce poate fi mai frumos sa-I vezi pe acesti inimosi care muncesc din rasputeri, pe langa scoala, sa faca ceva frumos si constructiv.
 

A venit toamna si trebuia sa ma ocup de o noua colecta de carte, de data aceasta am intitulat-o “Pretuieste cartea…si ea te iubeste”, sunt uimita cata lume sprijina aceste campanii, zilnic vin oameni care intreaba ce fel de carti sa stranga, unde sa le aduca, unde va ajunge cartea, mesajul meu este inteles atat de bine si suntem fericiti ca putem sa aducem un zambet copiilor care au nevoie de carti. Campania noastra se extinde acum si in scolile din satele si comunele invecinate, iar pe viitor, daca vor fi voluntari  (si cred ca vor fi!) care sa ne ajute, o sa organizez si o colecta de calculatoare pentru copiii nevoiasi.
 

Ieri am trait clipe deosebite, cand am putut darui lumii intregi…o ora de Poezie…am fost extrem de onorata sa fiu organizatoarea unor lecturi poetice mondiale…va spun,  am trait o poveste minunata. Am fost si noi, Romania, pentru o  ora, in circuitul international intr-un proiect de exceptie. Chiar pe 24 septembrie, in aceeasi zi au avut loc 874 de lecturi poetice din 540 de orase si 107 tari , sustinand lecturi 100 000 de Poeti ai Schimbarii. Spiritul si bucuria acestei sarbatori le-am adus prin versul celor ce au citit: Angela RIBINCIUC, Vali CRACIUN, Aline Beatrice CHESCA si subsemnata. De fapt, aceasta Miscare Poetica Mondiala (W.P.R.) a fost fondata in Medelin (Columbia) pe 9 iulie 2011 si, in atat de putin timp, in aproape trei luni, a reusit incorporarea a numeroase lecturi, organizatii si festivaluri de poezie.
 Fiecare dintre noi am venit la Libraria "Lumina" cu o particica de viata si vers, am venit cu increderea si credinta ca Poezia ne poate face mai buni, mai blanzi, mai iubitori… A citit si poetul Coriolan PAUNESCU un poem de suflet, iar cativa din public au subliniat importanta organizarii unor asemenea evenimente. Le multumesc tuturor care ne-au fost aproape si, chiar daca nu a fost prezent un public numeros, sper ca poezia, arta si frumosul sa ne pastreze din curatenia sufletului.

Mai am putin si termin un nou manuscris, o sa va povestesc mai tarziu despre ce e vorba..
Pana atunci, aveti grija de voi si sa va bucurati de Clipa...

(in imagine: afisul evenimentului "Lecturi Publice Mondiale" - realizat de "adquest image")

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 5

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

livia (27.09.2011, 07:39)
Mi-as dori mult sa ne cunoastem. Vei gasi adresa mea... pe Reteaua literara. O zi frumoasa iti doresc! O zi frumoasa tuturor cititoarelor!
Răspunde-i
Angela Baciu , scriitor (26.09.2011, 21:06)
vin oricand sunt chemata si la Iasi, felicitari din toata inima, abia astept sa iti citesc cartea!
Răspunde-i
livia (26.09.2011, 08:19)
Felicitari! Tot ceea ce realizezi este superb. Te asteptam si la Iasi.
As vrea sa-ti daruiesc o carte pe care tocmai am lansat-o la Bucuresti si pentru care sunt... foarte bucuroasa. Cu drag!
Răspunde-i
Angela Baciu , scriitor (25.09.2011, 21:10)
Va multumesc foarte mult, Domnule Al.Florin Tene, si Dumneavoastra multa inspiratie in tot ce faceti.
Răspunde-i
Al.Florin ?ENE (25.09.2011, 20:33)
V? felicit pentru tot ce scrie?i.Inclusiv pentru activitatea pe care o desf??ura?i în cadrul Casei de Cultur din Gala?i.Succes.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Blogul Angelei Baciu
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr