9 lucruri pe care le faci aproape în fiecare zi fără să te gândești

De în Casa & Gradina 17 sep 2020

După ce ai învățat ceva într-un fel, rareori te mai gândești la alte variante, dar unele dintre obiceiurile căpătate de la părinți sunt de fapt mituri.

Este normal ca uneori să te îndoiești de de anumite informații, pentru că așa-ți dictează intuiția, de aceea am demontat câteva mituri pentru tine.

1. Apa se fierbe o singură dată

Multă lume consideră că apa trebuie fiartă doar o dată, pentru că altfel dezvoltă compuși carcinogeni, eliberând deuterium, care duce la îmbătrânire prematură, însă cercetătorii au demontat acest mit. Apa în sine conține anumite particule de fluoride, nitrați și deuterium, dar aceste cantități sunt prea mici pentru a provoca vreun rău. Singurul lucru la care ar trebui să fii atentă când fierbi apa de mai multe ori e calcarul care se depune pe ibric.

2. Masajul cu peria uscată te scapă de celulită

De fapt, masajul cu peria pe pielea uscată are mai multe contraindicații și nu te scapă de celulită. În cel mai bun caz, obții doar un scrub bun, dar e imposibil să spargi în acest fel celulele de grăsime ci chiar riști să înrăutățești aspectul celulitei dacă te freci în fiecare zi, pentru că astfel pielea își pierde elasticitatea și devine mult prea uscată. Dacă vrei să scapi de celulită mai bine optezi pentru metodele tradiționale de masaj.

3. Trebuie să ridici telefonul în aer pentru a îmbunătăți recepția

Când conexiunea la internet sau semnalul de telefonie mobilă sunt slabe, ai automat tendința să ridici mâinile cât mai sus, dar ideea este că nivelul conexiunii este relativ egal în tot orașul. Factorii care influențează tăria recepției sunt însă nivelul de remote al stației de unde se transmite și alte clădiri care pot fi în drum, așa că ridicarea mâinilor nu te va ajuta prea mult ci mai degrabă ar trebui să te îndepărtezi de locul în care ești.

4. Ar trebui să faci stretching înainte de un antrenament

Există două tipuri de stretching: static și dinamic. Cercetătorii l-au studiat mai mult pe primul și au ajuns la concluzia că nu este o metodă foarte bună de a te încălzi înainte să faci sport, acesta crescând riscul traumatismelor și slăbind rezistența mușchilor, ceea ce duce la un antrenament mai scurt, mai ales când vine vorba despre alergare.

5. Nu e bine să înoți imediat după ce mănânci

Înainte se credea că trebuie să aștepți cel puțin 30 de minute după ce ai mâncat, dar această preconcepție se bazează pe ideea că mâncarea grea accelerează circulația sângelui către tractul digestiv, mâinile, picioarele și plămânii fiind astfel lipsiți de o cantitate importantă de sânge și aer. Cu toate acestea, există destul sânge în organism încât să circule peste tot.

6. Nu poți face baie în cadă când ești la menstruație

Fetele nu fac baie când sunt la menstruație pentru că se tem de apa caldă, care le-ar putea face să sângereze mai mult sau de sângele care s-ar scurge în apă, dar nu s-a dovedit nici un efect negativ al băii. De fapt, apa caldă ajută în relaxarea mușchilor și face durerile menstruale să dispară.

7. Peticele cu hydrogel îndepărtează ridurile

Hidrogelul diminuează cercurile negre de sub ochi și are un efect răcoritor, dar este inutil în lupta cu ridurile, deoarece ingredientele active din acele petice sunt prea mari și nu pot pătrunde în adâncimea pielii. În plus, dermatologii atenționează în privința efectelor de scurtă durată ale acestor remedii.

8. N-ar trebui să bei apă în timpul meselor

Oamenii cred că apa impactează în mod negativ digestia, diluând sucul gastric. În primul rând, lichidul din stomac se absoarbe destul de repede. În al doilea rând, organismul produce mereu suficient suc gastric și ia toți factorii în calcul, precum volumul și consistența mâncării. În al treilea rând, prezența apei în stomac este normală.

9. Este în regulă să speli carnea de pui înainte de a o găti

Conform cercetărilor, când speli carne crudă, împrăștii peste tot bacteriile de pe ea, cum ar fi salmonella și campylobacterul. Aceste bacterii nu mor de la apă, dar îți pot sări în ochi și rămân pe suprafețe precum prosoape, vase și chiar mâncare, ceea ce face riscul infecțiilor să crească. Mai degrabă optezi direct pentru a găti carnea în profunzime la temperaturi ridicate, acest procedeu fiind suficient pentru a omorî toate bacteriile.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
31 oct