zodii

Horoscop weekend 22-24 ianuarie. O zodie primește o veste...

Citeste mai mult»
relatie de cuplu

Cinci greșeli pe care trebuie să eviți să le faci în...

Citeste mai mult»
ceai de dafin

Cum să slăbești rapid, cu ajutorul unui ceai. Remediul...

Citeste mai mult»
Dorian Popa

Câți bani câștigă Dorian Popa din Youtube: ”Dacă mai ai...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish a lansat o piesă cântată cu Rosalia, parte...

Citeste mai mult»
mancare de gutui cu pui

Cum faci cea mai bună mâncare de gutui cu pui

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 2021. Care sunt zodiile care vor trece prin...

Citeste mai mult»
Toni Grecu

Toni Grecu, internat după ce a fost diagnosticat cu...

Citeste mai mult»
zodii

Top trei zodii care au noroc de bani în 2021

Citeste mai mult»
smochine

Cel mai bun laxativ natural. Dr. Mihaela Bilic: ”Recunosc...

Citeste mai mult»

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci alimente...

Citeste mai mult»
vitamina b12

Cum îți dai seama că ai deficit de vitamina B12....

Citeste mai mult»
cuplu

Încetează să le mai faci! Obiceiurile care îți pot...

Citeste mai mult»

Ce trebuie să știi despre noua tulpină a coronavirusului....

Citeste mai mult»
lupin

Un serial francez dedicat personajului Arsene Lupin, pe...

Citeste mai mult»
Andreea Antonescu

Andreea Antonescu, adevărul despre relația cu fiica ei:...

Citeste mai mult»
culorile anului 2021

Care sunt culorile anului 2021, alese de celebrul...

Citeste mai mult»
coronavirus

O nouă descoperire despre coronavirus. Cât durează, de...

Citeste mai mult»
Emily Burghelea

Emily Burghelea a aflat sexul bebelușului: ”Mi-aș dori să...

Citeste mai mult»

Horoscop Chinezesc pentru 2021 - Zodiile nici NU VISEAZĂ...

Citeste mai mult»
ce sa mananci cand ai diaree

Ce să mănânci când te deranjezi la stomac: Acest fruct...

Citeste mai mult»

Cum iţi influenţează banalul paracetamol comportamentul

Citeste mai mult»

Poftă de PIPER? Ce înseamnă, de fapt, când organismul...

Citeste mai mult»

Există o explicaţie ştiinţifică pentru credinţa în Dumnezeu

Citeste mai mult»

Există o legătură surprinzătoare între fericire şi...

Citeste mai mult»
La ce sunt bune alunele de padure

De ce să consumi mai des ALUNE de pădure dacă ai diabet,...

Citeste mai mult»
De ce au cămilele cocoaşă?

Şi tu credeai asta despre CĂMILE? La ce foloseşte, de...

Citeste mai mult»

Adevărul despre dieta actriţei Rebel Wilson: A slăbit 20...

Citeste mai mult»

Arderea grăsimilor din corp este, de fapt, declanşată de...

Citeste mai mult»

Horoscop 2020 - Un an EXCELENT pentru LEI, SĂGETĂTORI şi...

Citeste mai mult»

Câte calorii au, de fapt, nucile

Citeste mai mult»

Legătură surprinzătoare între CAFEA, diabet şi obezitate

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

15 greșeli pe care le faci când prepari mâncare

De în Casa & Gradina 27 mar 2020

Poate crezi că dacă adaugi ulei în apă când fierbi pastele acesta le va împiedica să se lipească, dar el va face pastele să nu se combine cum trebuie cu sosul și rezultatul o să te dezamăgească.

Pentru a fi sigură că-ți iese cum trebuie o mâncare, iată ce greșeli trebuie să eviți de acum înainte:

1. Adăugarea uleiului în apă când fierbi paste

Unii oameni adaugă puțin ulei în apa în care fierb pastele, fie pentru a preveni lipirea acestora fie pentru a împiedica apa să dea pe dinafară, dar acest truc este o ideea greșită dacă ai de gând să faci paste cu sos, pentru că uleiul creează o peliculă ce rămâne pe paste și le împiedică să preia aromele sosului.

2. Strecori pastele și le treci pe sub un jet de apă

Când pastele sunt gata, majoritatea oamenilor le scurg apa în exces, dar păstrarea acelei ape dă de fapt mai multă aromă preparatului, iar dacă faci paste cu sos, apa va ajuta aceste două ingrediente să fie mai consistente. În plus, spălarea pastelor și adăugarea uleiului sunt exact motivele pentru care sosul nu rămâne pe ele.

3. Aștepți prea mult până să amesteci pastele

Este important să amesteci pastele imediat, deoarece la început se lipesc cel mai tare, din cauza faptului că atunci iese la suprafață amidonul din ele.

4. Prepari carnea prea repede

Ar trebui să scoți carnea din frigider, ca să se dezghețe complet și să ajungă la temperatura camerei înainte de a o găti, pentru că altfel, carnea rece se gătește inegal, iar la suprafață se arde și în interior rămâne crudă.

5. Tai carnea prea repede

Când gătești carne, majoritatea sucurilor sunt în interior, deci e mai bine să aștepți un pic înainte de a o tăia, pentru ca sucurile să se poată întinde și să mai gătească bucata de carne din interior spre exterior.

6. Amesteci orezul

Dacă nu faci risotto, e mai bine să nu amesteci orezul, deoarece altfel îi activezi amidonul, care face ca orezul să fie lipicios.

7. Ridici capacul când gătești orez

Dacă gătești orez într-o cratiță cu capac, abține-te de la a ridica capacul pentru a verifica conținutul, deoarece când faci acest lucru, eliberezi căldura și partea de la suprafață va fi mai puțin făcută decât cea de jos. De asemenea, se va crea un dezechilibru între proporțiile de orez și apă, iar orezul va ieși prea uscat.

8. Prăjești în ulei de măsline extra virgin

Acest tip de ulei arde rapid și dacă gătești ceva la temperaturi ridicate, cum ar fi o friptură, va degaja un miros neplăcut și va elibera chimicale toxice.

9. Gătești peștele încă umed

Dacă peștele este ud și îl pui în tigaie așa, mai degrabă se va face la abur decât să se prăjească și nu va avea acea crustă galbenă la sfârșit.

10. Faci legume sote

După ce ai spălat legumele, asigură-te că le usuci, altfel apa din ele va produce aburi și legumele vor fi prea moi după gătire, pierzându-și gustul și calitățile nutriționale.

11. Adaugi unt rece și smântână în piure

Adăugarea acestor ingrediente reci le va împiedica să fie absorbite corespunzător de către amidon, deci e mai bine să încălzești untul înainte și să adaugi smântâna la final, ca abia apoi să le combini cu piureul.

12. Pui prea mult într-o singură cratiță

Când faci mâncare pentru mai multe persoane, este mai ușor să pui totul într-o singură cratiță, dar dacă e prea multă mâncare, vei ajunge să ai un preparat prea uscat, deoarece căldura trebuie redusă și în special carnea, își va pierde sucurile interioare.

13. Adaugi prea curând usturoiul

Usturoiul se arde rapid, deci dacă încerci să-l prăjești mai întâi, de fapt vei strica aromele. Adaugă-l la final și totul va fi bine.

14. Nu preîncălzești tigaia

Ar trebui să încălzești un pic tigaia, cratița sau tava înainte de a adăuga ceva în ele, deoarece altfel carnea sau peștele se vor găti neuniform.

15. Nu prepari cartofii înainte de a-i băga la cuptor

Dacă bagi la cuptor cartofi cruzi, s-ar putea să se ardă la suprafață și să nu se gătească în interior. Pentru a evita acest lucru, fierbe mai întâi parțial cartofii și abia apoi pune-i în tavă la cuptor.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 ian