8 alimente minune, care îți țin tensiunea sub control

De în Diete 7 aug 2019

Hipertensiunea reprezintă o amenințare serioasă la adresa vieții, dar sportul practicat cu regularitate și o dietă echilibrată, joacă un rol important.

Dieta este atât de importantă încât National Institutes of Health din SUA a dezvotat un plan alimentar menit să scadă tensiunea prin consumul de alimente bogate în potasiu, magneziu, calciu și sărace în sodiu.

1. Sfeclă roșie

Un singur pahar de suc de sfeclă îți va normaliza valorile tensiunii. Un studiu recent realizat a scos la iveală faptul că tensiunea este mai scăzută la numai 3 ore după consumul unei cantități de 500 ml suc de sfeclă, deoarece nitrații din aceasta legumă ajută organismul să transforme chimicalele în oxid nitric, adică molecula fericirii, care dilată vasele se sânge, ceea ce face ca tensiunea să scadă în mod natural.

2. Ciocolată neagră

Aceasta ajută la producerea de oxid nitric, iar polifenolii ce se găsesc în cacao au antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii. Un studiu realizat pe beneficiile ciocolatei negre și publicat în Journal of Nutrition a scos la iveală faptul că 100 g de ciocolată neagră consumate zilnic timp de 2 săptămâni reduc hipertensiunea.

3. Rodie

Tot ce trebuie să faci este să bei zilnic, timp de un an, 60 ml suc natural de rodie, ca tensiunea să-ți scadă cu 20%, fiindcă cercetările arată că antioxidanții și polifenolii din acest suc readuc la normal valorile tensiunii arteriale.

4. Ovăz

Un bol de ovăz pe zi ține medicul la distanță, iar studiile au arătat că acesta scade și nivelurile colesterolului rău.

5. Pepene

Mai ales vara, folosirea acestui fruct delicios va fi binevenită, deoarece este plin de amino acizi ce cresc producția de oxid nitric din organism. Un studiu recent a subliniat faptul că 2 grame de pepene verde, consumate de câte două ori pe zi timp de șase săptămâni, diminuează valorile tensiunii resimțite de aorte.

6. Usturoi

Usturoiul este de multă vreme văzut ca un super aliment, deoarece limitează producția de hormoni ce îngustează vasele de sânge. Usturoiul pisat eliberează alicină, ce dilată vasele de sânge și oprește formarea de angiostensin II, care este un hormon ce îngusteaza venele. Multe studii au demonstrat că adăugarea usturoiului în mâncare face tensiunea să scadă.

7. Semințe de in

Semințele de in sunt pline de nutrienți, inclusiv acizi grași omega-3 și magneziu. O singură linguriță din aceste semințe reprezintă 10% din necesarul zilnic de magneziu.

8. Afine

Afinele sunt pline de antioxidanți necesari inimii și încurajează eliberarea oxidului nitric. Cercetătorii au demonstrat că o cană de afine pe zi, consumată timp de 8 săptămâni, scade valorile înregistrate pentru tensiune cu 5-6%.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 oct