6 greșeli pe care femeile ar trebui să nu le mai facă, pentru a fi independente financiar

De în Dezvoltare personala 13 dec 2017

Găsești pe internet o grămadă de articole despre starea financiară a bărbaților, dar independența femeilor este deseori neglijată.

Trebuie să dai mai multă atenție cheltuielilor pe care le faci și vieții pe care o duci dacă vrei să nu mai depinzi de bărbatul tău. Iată în continuare ce greșeli trebuie să eviți dacă nu vrei să te expui sărăciei.

Greșeala numărul 1 - Ignorarea situației

Femeile încearcă din greu să-și controleze cheltuielile: își numără banii la cumpărături, țin un tabel cu evidența cheltuielilor și chiar își învinovățesc părinții dacă nu au aceeași grijă ca și ele. Este de admirat dacă o femeie vrea să-și controleze banii, dar ar trebui să facă și o distribuire unifromă a veniturilor, o prioritizare a cheltuielilor. Este mai bine să pui deoparte cel puțin 10% din salariu într-un cont de economii și să cheltui restul banilor conform unui plan. Acest lucru te va ajuta în zilele grele și vei avea mereu siguranța că dacă apare o urgență te poți descurca.

Greșeala numărul 2 - Iluzia bunăstării

Fiecare femeie cunoaște mai multe metode de a economisi, dar nu poți să tai la minimum banii pe care îi aloci anumitor produse, deoarece riști să rămâi dezamăgită. Lucrurile foarte ieftine vor trebui înlocuite sau reparate destul de repede și așa îți vei crea de fapt alte cheltuieli noi, iar dacă stai să le aduni vei vedea că de fapt consumi mai mult. Un alt mod de trai este austeritate severă de la un slariu la celălalt, dar nu poate deveni o strategie pe termen lung, deoarece riști să atingi anumite limite și să cedezi nervos, deci mai bine te gândești cum să câști mai mult ca să investești în produse de calitate.

Greșeala numărul 3 - Tot ce este al meu este și al tău

Un cont de economii comun, un soț care îți dă bani de buzunar și aproape toate abonamentele pe numele lui, aceasta este o viață foarte ușoară, pentru că ești codependentă de familie și de fapt nu mai trăiești cum ar trebui. Economisește și pentru tine, deoarece chiar dacă economiile familiale sunt de bun augur, acestea n-ar trebui puse mai presus de propriile interese.

Greșeala numărul 4 - Sacrificiu constant

Oamenii de știință britanici au fost uimiți de rezultatele cercetărilor conform cărora femeile singure sunt mai bogate decât cele măritate sau într-o relație stabilă, chiar dacă au aceleași venituri. Este trist că cele singure au mai mulți bani de cheltuială, dar, de cele mai multe ori, femeile investesc tot ceea ce au în casele și relațiile lor, uitând adesea să-și cumpere chiar și lucruri mici pentru sine. Acest comportament nu este prezent și la bărbați, care indiferent de faptul că au sau nu pe cineva, mereu pun câte ceva deoparte pentru ei înșiși.

Greșeala numărul 5 - Cheltuieli nesăbuite

Trebuie să realizezi că dacă accepți fiecare invitație la cine știe ce petrecere simandicoasă sau participare la cumpărarea vreunui cadou extrem de scump, la un moment dat, buzunarul tău va avea de suferit. Acest lucru nu înseamnă să n-ai viață socială ci doar să fii cumpătată. În primul rând, vino cu o scuză bună, pe care s-o înțeleagă toată lumea, fără să le explici oamenilor că nu-ți poți deteriora bugetul, dar nici să minți. Este greu de realizat acest echilibru, dar mai bine încerci decât să rămâi falită doar pentru a le face altora pe plac. Nu face cheltuieli pe care nu ți le permiți.

Greșeala numărul 6 - Cumpărături din instinct

Prea multe femei care muncesc își îneacă amarul în cumpărături și fii atentă că s-ar putea să nu observi momentul când o simplă sesiune de cumpărături devine dependență. În timp ce este total permis să te răsfeți cu câte un articol la care ai visat multă vreme, este total inutil să cumperi tot magazinul când te simți deprimată, deoarece vei ajunge acasă cu articole de care nu ai nevoie și unele dintre ele care chiar nici nu sunt numărul tău. Când cumperi pe fond emoțional ești prinsă cu ușurință în capcanele de marketing și calitatea cade pe locul doi.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 sep