5 motive pentru care copiii tăi sunt cei mai buni ŞEFI pe care i-ai avut

De în Familie 26 oct 2015

Dacă şi în ţara noastră oamenii ar sărbători "Ziua Şefului", atunci cu siguranţă copiii tăi ar trebui să fie şi ei sărbătoriţi şi felicitaţi. Citeşte în continuare şi află de ce fiul sau fiica ta este cel mai bun şef pe care l-ai avut vreodată.

mama copii

Indiferent dacă lucrezi full time la un birou sau eşti o mamă dedicată, ce stă acasă pentru a-şi creşte copiii, ei bine, ai o mulţime de lucruri de învăţat de la micuţii tăi.

Fiii sau fiicele tale sunt de departe cei mai duri şefi pe care i-ai avut vreodată şi tot ei îţi solicită totă atenţia şi efortul. Deadline-urile micuţilor tăi sun, în general, ceva de genul "Vreau să faci asta acum".

Iar tu, ca mamă, lucrezi peste program în fiecare zi pentru ei, deoarece jobul de mamă este unul care îţi mănâncă tot timpul - 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

Dar adevărul este că micuţii tăi au fost cei mai buni şefi sau superiori cu care te-ai confruntat vreodată. Iată de ce:

1. Noii tăi şefi te inpiră să fii o versiune mai bună a ta, în fiecare zi

Chiar dacă de-a lungul carierei tale ai avut şefi şi superiori incredibili, copiii tăi te schimbă până în străfundul sufletului. Ei necesită un nivel profund de răbdare din partea ta şi un altruism de care nici nu ştiai că eşti capabilă. De asemenea, tu înveţi să fii mai relaxată, deoarece dacă te consumi pentru lucruri mărunte nu reprezintă o opţiune atunci când ai de-a face cu copiii.

2. Noii tăi şefi îţi reamintesc să te opreşti şi să miroşi trandafirii

Când lucrezi, te grăbeşti să termini tot ce ai de făcut la serviciu şi acasă. Iar acum poţi să apreciezi cu adevărat că, dacă eşti toată ziua cu copiii tăi, această experienţă te-a forţat să încetineşti ritmul în care trăiai până atunci şi să înveţi să găseşti bucuria în cele mai simple lucruri. Aşa că relaxează-te, învaţă de la cei mici să reduci "viteza" şi să te bucuri de aceste momente pe care le petreci alături de ei.

3. Noii tăi şefi îţi oferă întotdeauna un feedback direct

În trecut, poate că ai avut şi tu de-a face cu şefi direcţi sau şefi indirecţi. Şi ai preferat să primeşti un feedback direct şi onest, indiferent că era bun sau nu prea bun. Din fericire, micuţii tăi îţi spun lucrurile exact aşa cum sunt. Copiii îşi arată aprecierea faţă de ajutorul pe care îl primesc de la tine, măcar din când în când. Copiii îţi spun atunci când sunt furioşi sau supăraţi pe tine. Tu ştii exact unde te situezi atunci când te afli în preajma copiilor tăi, chiar dacă lucrurile nu sunt întotdeauna frumoase.

4. Noii tăi şefi pun în faţa ta o oglindă, întreaga zi, pentru ca tu să reflectezi constant la imaginea ta de mamă

La birou, nu aveai întotdeauna prea mult timp pentru a reflecta la persoana ta, cu toate că ţi-ai fi dorit asta. Copiii reflectă tot ceea ce le spui şi fac lucrurile exact aşa cum le faci tu, ca mamă, fie că sunt lucruri bune, fie că sunt rele. Micuţii tăi privesc şi imită în mod constant, lucru care te forţează într-adevăr să îţi aloci mai mult timp de gândire, să îţi alegi cu mai multă atenţie cuvintele şi acţiunile. Aveai nevoie în viaţa ta de astfel de "şefi".

5. Noii tăi şefi te răsplătesc în moduri pline de însemnătate

Da, poate că nu ai un cec lunar. Răsplata de la acest job de mamă îţi aduce fericirea şi satisfacţia pe care un cec sau un salariu nu ţi le poate oferi niciodată. Primeşti nenumărate îmbrăţişări, săruturi, strângeri la piept. Să îţi priveşti copilul cum recită alfabetul sau chiar că învaţă să facă la oliţă îţi oferă un nou sentiment de satisfacţie, pe care nu o credeai posibilă. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 dec