9 motive mai puţin evidente care dovedesc că trezitul devreme este o idee bună

De în Sanatate 18 iun 2018

Richard Branson, fondatorul Virgin Group, se trezește în fiecare dimineață înaintea oricui și mulți oameni de succes respectă această rutină.

Știința spune că trezitul devreme are efecte pozitive asupra productivității și a stării emoționale, dar iată și alte motive bune pentru adoptarea acestui obicei.

1. Ai destul timp cât să te trezești complet

Chiar dacă faci un duș rece și bei o mare cană de cafea imediat după ce te-ai trezit, tot nu te poți trezi cum trebuie, indiferent cât de bine te simți după ritualurile zilnice. Acest lucru se întâmplă deoarece inerția somnului durează între 2-4 ore după trezire și în acest timp, atenția, memoria și recția sunt scăzute, drept pentru care au nevoie de timp să ajungă la potențial maxim.

2. Vei dormi mai bine

Cercetătorii au descoperit că cine se trezește devreme are parte de un somn mai odihnitor, iar cei cărora le place să doarmă până târziu suferă de diverse afecțiuni, deoarece organismul nu primește suficient timp să se refacă, chiar dacă stă mai mult în pat.

3. Nu vei suferi când te trezești

Este mai bine să te antrenezi să te trezești la primul semnal sonor al alarmei și să nu mai amâni, deoarece de fapt nu dormi mai mult ci doar îți întrerupi ciclul de somn. În final vei ajunge să te simți și mai obosită și vei fi somnoroasă toată ziua.

4. Vei arăta mai bine

Obiceiul de a reseta alarma nu numai că îți strică somnul ci îți influențează și metabolismul, ceea ce duce la obezitate. Cea mai bună motivație de a te trezi dimineața este să te ridici din pat pentru a arăta mai bine.

5. Trimite lenea la plimbare

Studiile au arătat că cei mai mulți oameni care lenevesc fac ceea ce trebuie abia după-amiaza, dar cei care se trezesc devreme și își rezervă nopțile doar pentru somn, își petrec dimineața rezolvând lucrurile importante și au restul zilei liber. Obișnuiește-te să te trezești devreme, ca să scapi de stres.

6. Vei fi mai motivată

Cei care se trezesc devreme au mai multă motivație de a face cât mai multe dintre lucrurile importante. Prin trezirea în fiecare dimineață la aceeași oră ai destul timp să te pregătești pentru muncă, să-ți stabilești obiectivele și să înțelegi ce ai de făcut în viitorul apropiat și cel îndepărtat.

7. Este mai ușor să înveți

Cine se trezește devreme are rezultate mai bune la învățătură și oamenii de știință explică acest lucru prin faptul că este mai ușor să ajungi la timp la școală sau muncă. Petreci mai puţin timp făcându-ţi griji din cauza lipsei de timp şi te poți concentra mai ușor asupra noilor informații.

8. Duce la obiceiuri mai bune

Studiile au arătat că trezitul târziu este cauzat de diverse alte obiceiuri dăunătoare. Trezitul de dimineață te împiedică să fii activă și noaptea, iar tentațiile stau departe de tine în acest mod. Vei reuşi astfel să adopţi obiceiuri mai sănătoase.

9. Vei fi mai fericită

Starea psihologică și fericirea în general depind de momentul în care începe ziua unei persoane. Conform unor studii, oamenii care se trezesc mai devreme sunt mai stabili emoțional decât cei care se duc la culcare târziu. Aceştia din urmă suferă de depresie și schimbări frecvente ale dispoziției.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 aug