Horoscop 2020 - Un an EXCELENT pentru LEI, SĂGETĂTORI şi...

Citeste mai mult»

Câte calorii au, de fapt, nucile

Citeste mai mult»

Lipsa acestor vitamine îți dă dureri de cap

Citeste mai mult»

Legătură surprinzătoare între CAFEA, diabet şi obezitate

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Cele mai bune 6 melodii de Crăciun din 2019

Citeste mai mult»

Cum să realizezi bilanțul de sfârșit de an

Citeste mai mult»

3 idei pentru a trece cu bine peste sărbători

Citeste mai mult»

20 de filme marca Hallmark, speciale pentru perioada...

Citeste mai mult»

Dietă eficientă: A slăbit 49 de kilograme, deşi era...

Citeste mai mult»

Descoperirea mayașă care a cutremurat lumea

Citeste mai mult»

Gest controversat - De ce dau indienii din cap tot timpul

Citeste mai mult»

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de...

Citeste mai mult»

Cei care fac asta regulat au salarii mai mari şi posturi...

Citeste mai mult»

Zodiile şi incompetenţa - Vărsătorii sunt cei mai...

Citeste mai mult»

Slăbeşti DUBLU, fără efort, dacă bei asta zilnic

Citeste mai mult»

Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să...

Citeste mai mult»

Astrologul confirmă: ACESTE 4 zodii au toate şansele de a...

Citeste mai mult»

Află din următoarele rânduri ce se întâmplă cu Pământul

Citeste mai mult»

Reguli pe care să nu le uiţi când iubeşti

Citeste mai mult»

Ce îi intimidează pe bărbaţi la tine, în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Cercetătorii dezvăluie cum să-ţi controlezi visele

Citeste mai mult»

Horoscop: Când ÎNCETEAZĂ fiecare zodie să iubească

Citeste mai mult»

Vezi unde poți găsi cea mai bună sare din lume

Citeste mai mult»

Menstruaţie mai scurtă cu ajutorul unui truc simplu şi...

Citeste mai mult»

8 adevăruri pe care orice cuplu ar trebui să le știe ca...

Citeste mai mult»

9 tipuri de dureri care te induc în eroare

Citeste mai mult»

6 remedii naturale pentru a-ți curăța și dezinfecta limba

Citeste mai mult»

5 alimente care sunt mai GUSTOASE în luna noiembrie

De în Sanatate 12 noi 2015

Îţi prezentăm un top al celor mai bune 5 alimente care au un gust mai bun în luna noiembrie, comparativ cu restul anului. Tu ştii care sunt aceste legume sau fructe? Citeşte în continuare şi vezi care sunt cele mai bune idei pentru noiembrie.

noiembrie

Este noiembrie, ceea ce înseamnă că multe dintre noi vor planifica în curând cine festive cu prietenii, mai ales cu ocazia unor zile de nume.

Dacă şi tu eşti în căutarea unor surse de inspiraţie pentru mesele tale de seară, dincolo de banalul piure de cartofi sau friptură cu sos, ia în considerare unele dintre legumele de sezon de mai jos, recomandate de Tara O'Brady, autoarea unei cărţi intitulate "Seven Spoons: My Favorite Recipes for Any and Every Day".

Iar dacă lista de mai jos te va inspira, asigură-te că vei adăuga aceste fructe şi legume pe lista ta de cumpărături în zilele din noiembrie.

1. Varza de Bruxelles

Noiembrie este o lună ideală pentru legumele din familia verzei, potrivit autoarei Tara O'Brady, iar varza de Bruxelles este extrem de delicioasă deoarece temperaturile scăzute îmblânzesc puţin gustul amar al acestor legume. Dar şi alte legume similare sunt delicioase acum, în noiembrie, de pildă varza albă şi varza furajeră numită şi Kale.

Dacă vrei să te bucuri de gustul bogat al verzei de Bruxelles, ia în considerare să o găteşti în tigaie, cu sos de soia, ulei de susan şi usturoi. Mai poţi face un preparat cremos din frunze de Kale, întocmai cum ai face o mâncare din spanac. În general, ar trebui să alegi luna asta varză albă, varză de Bruxelles şi varză furajeră kale, care sunt legume care au culori vibrante.

2. Morcovii

Morcovii sunt leguma rădăcinoasă a sezonului. Fă-ţi stocul de morcovi şi umple-ţi cămara cu legume precum păstârnacul, napii şi ţelina, care sunt genul de alimente care îşi transformă amidonul în zaharuri după îngheţ (în cazul în care ai şi acum morcovi plantaţi în grădină).

Este destul de uşor să incluzi acest gen de legume rădăcinoase într-o supă cremă sau să le prăjeşti sau să le rumeneşti până capătă o culoare aurie, spune Tara O'Brady.

Încearcă să acorzi mai multă atenţie asezonării - morcovii merg de minune cu un sos picant din ardei iute roşu, paprika şi ulei de măsline, păstârnacul se potriveşte cu mierea şi cu nucile româneşti, iar ţelina este deosebit de bună când este combinată cu cimbru, alune de pădur, chimen şi coriandru, sugerează autoarea citată.

legume

3. Merişoare

Bogate în antioxidanţi şi vitamina C, merişoarele sunt surprinzător de maleabile, adică le poţi folosi în multe feluri, spune Tara O'Brady. În luna noiembrie, merişoarele se pot găsi pe mesele multor oameni, fie ca un sos simplu şi cât mai apos, fie sub formă de sos chutney (făcut din merişoare, oţet din mere, condimente şi zahăr). Dar specialista spune că merişoarele proaspete pot fi utilizate, de asemenea, în prăjituri, blaturi, chips-uri şi în reţete rapide de pâine.

Sau poţi să prăjeşti merişoarele şi să le adaugi apoi în umpluturi diverse pentru legume şi carne, dar pot fi infuzate şi în alcool - vodca şi ginul sunt deosebit de bune în această combinaţie.

4. Prazul

În mod similar cu morcovii, aroma prazului are multe beneficii de pe urma frigului şi îngheţului din luna noiembrie, spune Tara O'Brady. Caută tulpinile de praz care au cea mai mare parte albă  şi cât mai mult verde cu putinţă. Prazul ar trebui să se simtă "crocant" la atingere, să nu fie moale.

Prazul fiert este extrem de gustos cu ouă, iar într-o seară rece de noiembrie, supa de praz cu cartofi este genială. Să nu uităm că există şi ciorbă de praz sau mâncare de praz - două preparate delicioase care îţi vor aminti cu siguranţă de copilăria petrecută la bunici.

ceapa rosie

5. Ceapa

Toamna şi iarna, ceapa este mai robustă decât variantele timpurii de ceapă pe care le găseşti în alte momente ale anului, spune autoarea. În acest sezon, mai ales în noiembrie, ceapa ar trebui să aibă o coajă mai închisă la culoare, mai groasă şi ar trebui să cauţi cepele fără pete.

Mai ferme şi cu un conţinut de apă mai scăzut, soiurile de ceapă de toamnă se descurcă mai bine când sunt gătite mai mult timp. Încearcă să prăjeşti sau să căleşti ceapa tăiată felii, alături de carne, sau să caramelizezi încet ceapa pentru a da un plus de aromă la orice preparat. Sursa.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
30 sep