20 de site-uri care te fac mai deșteaptă

De în Dezvoltare personala 1 feb 2018

De cele mai multe ori ne pierdem timpul liber pe rețelele sociale postând câte ceva nou sau discutând cu prietenii, dar există modalități mai folositoare.

Uită-te prin această listă de site-uri și descoperă cum te poți dezvolta. Lasă noutatea să-ți invadeze sufletul și mintea.

1. Free Rice

Acesta este un site care donează boabe de orez în schimbul răspunsurilor corecte. El oferă o mare varietate de domenii în care poți fi testată și pentru fiecare răspuns corect donează câte 10 boabe de orez. Poți juca singură sau în grup.

2. Coursera

Coursera este o platformă educațională care oferă cursuri online de la cele mai prestigioase universități și organizații din lume.

3. Udemy

Mai mult de 10 milioane de studenți folosesc acest site, care cuprinde peste 40000 de cursuri.

4. Lumosity

Este un site care te face la propriu mai inteligentă. Pare simplu, dar creează tipare de învățare individualizate, pentru fiecare persoană în parte, drept pentru care merită petrecut timpul pe el.

5. Memorado

Utilizatorii acestei aplicații mai știu programul și sub denumirea de „Brain Training Games”, care conține mai multe nivele prezentate în 600 de puzzle-uri pentru iOS și Android.

6. Duolingo

Este o platformă gratuită pentru învățarea limbilor străine realizată cu ajutorul colaboritorilor din toată lumea. Utilizatorii învață lucruri noi, acumulează cunoștințe apoi ajută la dezvoltarea platformei prin traducerea de site-uri, articole și alte documente.

7. Brainexer

Brainexer este un site cu o mulțime de teste și exerciții pentru îmbunătățirea memoriei, atenției și inteligenței.

8. Memrise

Aceasta este o platformă care folosește cele mai recente tehnici de memorare pentru a ajuta oamenii să obțină și să țină minte mai multe informații, mai rapid.

9. Project Gutenberg

O librărie electronică care conține mai multe opere literare din toată lumea.

10. Curious

E vorba despre un site creat pentru studenți, profesori și oameni talentați din toată lumea, care vor să-și împărtășească cunoștințele și talentele și chiar să fie recompensați pentru acest lucru.

11. Open Culture

Open Culture este un site educațional cu conținut cultural pe care îl poți lua și folosi gratuit.

12. CogniFit Brain Fitness

CogniFit Brain Fitness este de fapt o aplicație unde neuroștiința se îmbină cu jocurile. Potrivit dezvoltatorilor, dacă folosești aplicația pentru cel puțin 20 de minute de 2-3 ori pe săptămână vei fi cu adevărat mai bogată intelectual.

13. Free Brain Trainer

Este o altă aplicație lingvistică, care îți cere doar câteva minute pe zi pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele prin joacă.

14. TED-ED

Acest site le oferă în special profesorilor și studenților un conținut educațional interesant prin resurse video care au mai puțin de 10 minute.

15. Zoonivers

O platformă online care îți permite să participi la diverse proiecte științifice multifuncționale și internaționale.

16. How Stuff Works

Un site despre o multitudine de subiecte, care explică prin articole pe înțelesul tuturor cum funcționează lucrurile în anumite domenii.

17. Unplug the TV

Acesta este un site care oferă mai multe filmulețe educaționale interesante. Formatul simplu te invită să treci de la un film la altul printr-un singur click sau să navighezi prin arhivă ca să găsești ceea ce te interesează de fapt.

18. This American Life

Aici este vorba despre o emisiune radiofonică cu teme specifice, în care oameni normali împărtășesc din experiențele lor de viață sau își dau cu părerea. Poate fi ascultată prin podcast, aplicație pe mobil, la calculator sau chiar pe radio.

19. EIDETIC

Aceasta este o aplicație pentru iOS și Android, dedicată oamenilor pentru care până și memorarea celor mai simple lucruri este o problemă și se bazează pe repetarea lucrurilor.

20. Answerbag

Answerbag este un site care vor să afle diverse curiozități din mai multe domenii. Este un format simplu, pe care găsești răspunsurile la întrebările tale.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 noi