10 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să fii cu adevărat fericită

De în Dezvoltare personala 20 aug 2018

Toată lumea este câteodată tristă, iar cercetările sugerează că există mai multe motive ce cauzează depresia și nefericirea, printre care se numără un dezechilibru chimic, un eveniment nefericit, vulnerabilitate genetică și tratamente medicamentoase. Unele dintre acestea nu pot fi controlate fără ajutorul unor specialiști, dar cu siguranță poate fi controlat nivelul de stres din viața cuiva.

Câteodată, pentru a te simți mai bine, trebuie să renunți la anumite lucruri din jur și să-ți păstrezi calmul, fără a te sabota singură. Iată deci la ce trebuie să fii mai atentă.

1. Critica de sine și judecata altora

Dacă ești extrem de pretențioasă cu propria persoană îți faci singură rău. Dr. Roland Alexander suține că critica de sine împiedică pe cineva să-și atingă propriul potențial și are puteri destructive. Nu te mai concentra pe părțile tale negative și dezvoltă-ți punctele forte. La început, pare că nu este nici o legătură între a-i judeca pe alții și fericirea proprie, dar judecata este o reflecție a lumii interioare și prin criticarea altora atragi în mod inutil negativismul în propria viață. Este în regulă să nu fii de accord cu cineva, dar trebuie să ții minte că acești oameni nu trebuie să-ți ceară ție permisiunea de a face ceva cu viața lor.

2. Vina, regretele și trecutul

Toată lumea face greșeli, dar nu lăsa aceste greșeli să-ți influențeze trecutul. Singurul lucru pe care îl poți face este să înveți din acestea și să devii o persoană mai bună. Dacă ai impresia că ai făcut pe cineva să se simtă prost, cere-ți scuze și treci peste. Nu lăsa vina și regretele din trecut să-ți distrugă fericirea.

3. Frica de necunoscut

Să-ți faci grijă în legătură cu ceva sau cineva pe care nu-l cunoști este în regulă, dar ține minte că lucrurile bune vin atunci când ieși din zona ta de confort. Dacă ai vrut de multă vreme să încerci ceva legal, moral și etic, dar ți-a fost frică până acum, atunci ia-ți inima în dinți și fă-o, te vei simți eliberată.

4. Crezi că lumea e doar în alb și negru

Să te gândești doar la extreme este ceva ce te împiedică să fii fericită. Nimic nu pare la fel din perspectiva altor oameni, pentru că toată lumea se mai înșeală uneori și mereu avem câte ceva nou de învățat. Nimeni nu deține adevărul absolut și trebuie să accepți acest lucru. Încearcă să privești partea pozitivă chiar și când pare că lumea e pe cale de a se destrăma.

5. Gelozie

Să fii geloasă pe succesul sau fericirea cuiva te face pe tine nefericită. Nu te compara cu nimeni, deoarece viețile voastre sunt diferite. Singura persoană cu care ar trebui să te compari ești tu. Ține minte că dacă viața cuiva pare perfectă, acest lucru poate fi fals. Încearcă să te bucuri pentru cei din jurul tău și găsește-ți inspirația în poveștile lor.

6. Control

Dorința de a controla totul duce la un nivel ridicat de stres, deoarece viața este destul de spontană și nu o poți controla mereu, așa că deleagă unele dintre sarcinile tale și încearcă să te relaxezi. Pentru a fi fericită trebuie să renunți și la a încerca să-i controlezi pe alții, deoarece acest lucru îți distruge prieteniile. Dacă vrei să demonstrezi tuturor că numai tu ai dreptate mereu, te vei afla într-o luptă continuă, așa că mai bine acceptă diferențele dintre oameni și că ceilalți au dreptul să nu fie de accord cu tine.

7. Social media

Sindromul social media este boala secolului 21, deoarece primul lucru pe care îl fac mai toți oamenii când se trezesc este să-și verifice conturile de pe diverse rețele de socializare, care au tendința să le acapareze mintea și să nu-i mai lase să se gândească la lucrurile cu adevărat importante. Pentru a opri această nebunie și a te putea bucura de prezent trebuie să-ți oprești notificările și să limitezi timpul petrecut logată. Găsește-ți un hobby offline, în viața reală, și petrece mai mult timp cu prietenii și familia.

8. Perfecțiunea

O calitate excelentă este să încerci mereu să te îmbunătățești, dar nu trebuie să te stresezi în ideea de a ajunge perfectă, pentru că nu există partener perfect, corp perfect, loc de muncă perfect sau viață perfectă. Visează cu ochii deschiși și lucrează din greu pentru a obține ceea ce-ți dorești, dar nu fii obsedată de perfecțiune. Câteodată, social media înrăutățește anxietatea și trebuie să ții minte că viețile aparent minunate ale oamenilor sunt doar părți pe care aceștia aleg să le împărtășească. În realitate, toată lumea are parte de suișuri și coborâșuri.

9. Ridicarea la așteptările altora

La fel ca în cazul realizării faptului că nu trebuie să fii perfectă, nu trebuie nici să te ridici la așteptările altora. Trăiește-ți viața așa cum crezi tu că este bine pentru tine. Evident că poți asculta ce au de zis prietenii și familia, dar trebuie să iei propriile decizii, deoarece dacă te stresezi să primești aprobarea celor din jur, acest lucru te va face cu adevărat nefericită.

10. Relații toxice

Câteodată este greu să accepți că trebuie să renunți la anumite relații, dar oamenii din jurul tău ar trebui să-ți aducă fericire nu să te facă să te simți prost sau să te trateze ca pe o persoană de cea mai joasă speță. Încearcă să limitezi comunicarea cu oamenii toxici din viața ta și concentrează-te pe cei care chiar te apreciază.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 noi