Vezi ce stat a interzis scoaterea ghearelor de pisică

De în Lifestyle 16 noi 2017

Pisicile au primit de curând o veste minunată: statul Denver, din Statele Unite ale Americii a dat oficial o lege prin care interzice scoaterea ghearelor pisicilor și permite acest lucru doar dacă sunt la mijloc motive medicale. Legea a fost propusă de Aubrey Lavizzo, președintele Paw Project.

Mulți oameni consideră că scoaterea ghearelor presupune doar îndepărtarea ghearei unei pisici care zgârie mobila, dar din nefercire, acest procedeu presupune amputarea a 10 degete separate, de osul terminal și unghia aferentă. Acest lucru, ar însemna la oameni ca fiecare parte superioară a degetelor să fie îndepărtată sub formă de tortură.

Tehnicianul veterinar Kirsten Butler declară că: „Este foarte ciudat și inuman să faci această procedură doar cu anestezie, pe un animal care este încă viu, pe masa din fața ta.

Această operație presupune riscuri pe termen lung și provoacă probleme comportamentale felinelor. În plus, pisicilor le va veni mult mai greu să folosească litiera și vor mușca mai des, pe lângă alte probleme de ordin fizic. Efectele adverse includ dureri în labe, infecții, necroze și dureri de spate. Îndepărtarea permanentă a ghearelor duce la schimbarea modului în care picioarele pisicilor ating pământul, ceea ce cauzează dureri persistente și ascuțite, similare cu purtarea unor pantofi nepotriviți. În plus, se poate ca ghearele să crească la loc, dar pe o traiectorie incorectă, ceea ce ar afecta și structura osoasă.

Cei mai mulți veterinari din Denver deja nu mai practicau această operație, dar acum, că au o lege care chiar le interzice acest lucru, mesajul autorităților este trasnmis în mod egal și clar tuturor, că rănirea pisicilor nu va fi tolerată.

Această lege din Denver, marchează primul oraș din afara Californiei, care interzice scoaterea ghearelor pisicilor, lucru deja interzis în mai multe alte state, precum Los Angeles, San Francisco, Santa Monica, Berkeley, Beverly Hills, Culver City, West Hollywood și Burbank. Pe lângă acestea, există și alte țări din afara Americii, care au deja astfel de legi, printre acestea se numără Anglia, Scoția, Italia, Franța, Germania, Austria, Elveția, Norvegia, Irlanda, Danemarca, Finlanda, Israel, Slovenia, Portugalia, Belgia, Spania, Brazilia, Australia și Noua Zeelandă.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Vizita prezidentiala

17 oct 2018

Ce v-ar placea

12 oct 2018

Doi prieteni maturi

10 oct 2018
Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 oct