Pisica te ignoră complet? O dresezi uşor dacă faci ASTA!

De în Casa & Gradina 12 ian 2017

Unul dintre cele mai interesante moduri în care pisicile interacţionează cu oamenii este cel cu privire la atracţia inexplicabilă faţă de persoanele care nu se arată interesate de prezenţa lor.

Când unui individ nu îi plac pisicile, va face tot posibilul să evite contactul cu animalul, începând cu privirea şi până la apropierea în vederea mângâierii. Din perspectiva unei pisici, agresiunea începe cu un contact vizual prelungit, motiv pentru care evitarea privirii şi a contactului brusc se traduce prin absenţa unei ameninţări.

Aşa începe o prietenie cu o pisică

Fiindcă a face pe inaccesibilul îi va atrage cu siguranţă atenţia. Cercetătorii au analizat comportamentul indivizilor cărora nu le plac pisicile şi au constatat că de îndată ce animalul se apropie de om, acesta din urmă îi oferă cel mult o mângâiere reticentă, după care se retrage.

Poţi folosi această tactică pentru a face o pisică să îţi acorde atenţie. De îndată ce te-a observat şi se apropie, oferă-i o singură mângâiere ce începe în creştetul capului şi continuă până în vârful cozii. Fă-o o singură dată, iar apoi lasă anticiparea creată să îi atragă atenţia şi să ceară încă o mângâiere. Poţi repeta gestul după câteva minute, însă scopul este să întrerupi mângâierea atunci când pisica se aşteaptă la mai mult.

A doua oară când întâlneşti pisica, lasă capul puţin în jos, oferă-i mâna spre a fi mirosită, după care oferă-i o mângâiere întreruptă.

Ultimul pas în a face o pisică să te placă este privirea atent studiată. Priveşte-o până când vi se intersectează privirile, iar în momentul în care acest lucru se întâmplă, trebuie să clipeşti prelung. Vei observa că pisica are tendinţa de a-ţi imita comportamentul. Traducerea acestui gest, potrivit specialiştilor, este "Am suficientă încredere în tine încât să închid ochii în prezenţa ta."

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 mai