Cercetătorii dau VERDICTUL: De ce au femeile ORGASM

De în Dragoste & Sex 2 aug 2016

Există numeroase aspecte legate de orgasmul feminin pe care cercetătorii nu le-au elucidat încă. Deşi dezbaterea cu privire la fenomenul din spatele ejaculării feminine a fost oarecum lămurită, nu s-a aflat câte tipuri de orgasm feminin există, de fapt.

Cea mai mare provocare dintre toate este, însă, cea legată de scopul evoluţionist al orgasmului feminin. Conform unor informaţii publicate în Journal of Experimental Zoology Part B: Molecular and Developmental Evolution, cercetătorii de la Yale University consideră că au găsit răspunsul.

Deşi se credea că acest fenomen a evoluat pentru a acompania orgasmul masculin, în scopul de a spori întărirea legăturii dintre parteneri, cercetătorii au ajuns la concluzia că orgasmul feminin era, la origini, un factor biologic de bază, necesar pentru declanşarea ovulaţiei.

Când femeile au orgasm, în organism sunt eliberaţi doi hormoni, oxitocina şi prolactina. La femelele mamiferelor placentare, acest tip de eliberare hormonală declanşează activ ovulaţia, iar fără acest factor, procrearea nu ar putea avea loc. Practic, orgasmul masculin şi feminin lucrează împreună pentru a declanşa ovulaţia.

Foarte probabil, acelaşi mecanism a evoluat la om, din exact acelaşi motiv. În timp, însă, femeile au căpătat abilitatea de a ovula ciclic, independent de activitatea sexuală masculină. Această funcţie hormonală a fost astfel scoasă din uz, dar a rămas în biologia feminină, graţie rolului secundar de mecanism al plăcerii menit să întărească legătura dintre parteneri.

Tag-uri: , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...din spatele ejaculării feminine a fost oarecum lămurită, nu s-a aflat câte tipuri de orgasm feminin există, de fapt. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 iun