CARIERE la BRUXELLES: Eurodeputate social-democrate – în CURSA pentru Europarlamentarul anului 2017

De în Cariera 20 mar 2017

Luna femeii incă nu s-a terminat - și iată că aduce și o veste bună despre euro-alesele noastre - doua deputate europene, ambele de la PSD, au fost remarcate de juriul care acordă premiile Europarlamentarul anului 2017, pentru munca lor in domeniul cercetării, drepturilor femeii si, respectiv, transporturilor. Alături de ele se află și un coleg, nominalizat pentru... susținerea egalitații de gen. Miercuri când aceste distincții se vor decerna la Bruxelles, numele lor s-ar putea afla printre cele ale premianților.

Viorica Dăncilă, care este și lidera delegației PSD la Parlamentul European, este nominalizată la nu mai puțin de două categorii - Cercetare și Inovare și, respectiv, Drepturile Femeii și Egalitate de gen. De altfel, numele său a fost unul dintre cele vehiculate public și la momentul când PSD isi pregătea nominalizarea de prim-ministru.

Eurodeputata a fost recompensată de juriu pentru faptul că a sustinut crearea de locuri de muncă pentru femei, în special pentru cele din mediul rural, dar si pentru semnalele de alarmă trase cu privire la inegalitatea de gen de pe piața muncii. Viorica Dăncilă este, de altfel, europarlamentarul care a propus crearea unei formule de sprijin pentru femeile din mediul rural, pe modelul deja consacrat al Garanției pentru Tineret.

Cea de a doua eurodeputată PSD prezentă pe lista nominalizărilor este Claudia Țapardel, remarcată pentru munca sa in domeniul legislatiei Transporturilor, în special pentru propunerile sale legate de crearea unei rețele de transport pe deplin integrate, precum și pentru preocuparea arătată față de relansarea transportului fluvial, în țările riverane Dunării.

Pe lângă cele două eurodeputate, din grupul PSD în Parlamentul European mai este nominalizat și Emilian Pavel, la categoriile Locuri de muncă și afaceri sociale și Egalitate de gen, pentru apelurile constante la crearea de șanse egale pe piața muncii, în special pentru tineri.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 apr