Adevărul despre pisicile cu ochi albaştri

De în Lifestyle 20 mar 2017

Pisicile complet albe cu ochi albaştri pot fi surde. Acesta sunt într-adevăr foarte frumoase şi acaparează atenţia multora, dar ele au de cele mai multe ori probleme cu auzul şi stăpânii au nevoie de această informaţie pentru a şti cum să le îngrijească.

Potrivit medicului veterinar Cat Watch, de la Facultatea de Medicină Veterinară a Universităţii Cornell: "Surzenia ereditară este o problema majoră la pisicile albe, cu atât mai mult cu cât au unul sau ambii ochi albaştri." Pisicile surde au de regulă o viaţă fericită şi sunt sănătoase, dar este mai bine pentru ele să fie ţinute în interior.


"Chiar şi pisicile complet surde din naştere pot fi animale de companie perfecte, atâta timp cât se iau câteva precauţii. Acestea trebuie ţinute pe cât posibil departe de situaţiile în care siguranţa lor depinde de un stimul auditiv. Nu trebuie lăsate să iasă afară, unde ar putea fi rănite sau chiar ucise din cauza faptului că ele nu aud, cum ar fi în proximitatea câinilor mari şi a maşinilor de pe drum." susţine Cat Watch.Cercetările au arătat că între 17% şi 22% dintre pisicile complet albe au probleme de auz, în timp ce până la 40% dintre cele albe cu un ochi albastru sunt surde pe partea respectiva. Aceste statistici ajung la 65-85% dacă ambii ochii au culoarea albastră. Cauza problemelor o reprezintă gena "W", care atunci când se transmite generaţiilor următoare produce acea blană albă şi uneori, dar nu întotdeauna, surzenia parţială sau totală.

Pentru a verifică starea unei pisici se poate efectua testul BAER sau se poate aplauda în jurul ei pentru a vedea dacă se întoarce sau nu la diverşi stimuli.

Galerie foto
Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 iun