10 schimbări care au loc în organism după o DESPĂRŢIRE

De în Dragoste & Sex 15 iun 2016

Despărţirea de persoana iubită, indiferent de motiv, provoacă suferinţă şi la nivel fizic nu numai psihic şi emoţional - Iată ce schimbări se produc în organism după ce te desparţi de partener!

Simţi dureri fizice pe care înainte nu le simţeai - nivelul de dompamină, de serotonină şi de oxitocină, care este ridicat atunci când eşti îndrăgostit, scade considerabil. Prima consecinţă a acestui fapt sunt durerile fizice, care apar cu sau fără motiv.

Greutatea ţi se schimbă - fie că te îngraşi, fie că slăbeşti, întotdeauna o despărţire este urmată de schimbarea greutăţii.

Ai insomnii - gândurile nu te lasă să dormi imediat după o despărţire aşa că insomniile vor faqce parte din viaţa ta până când începi să îţi revii.

Chipul ţi se transformă - studiile de specialitate au scosa la iveală faptul că durerile provocate de o despărţire amoroasă ne schimbă expresia feţei. Emoţiile negative ni se vd pe chip şi devenim încrâncenate.

Nu mai ştii cine eşti - schimbările ce vin la pachet cu o despărţire ne fac să devenim confuzi în ceea ce priveşte propria identitate.

Apetitul sexual scade - dacă eşti tentată să crezi că îţi poţi reveni mai uşor după o despărţire având aventuri de-o noapte, te înşeli amarnic pentru că apetitul tău sexual va scădea considerabil.

Depresia pune stăpânire pe tine - nu mai dormi, nu mai mănânci şi ai gânduri negre pentru o perioadă ce depăşeşte câteva zile? Fă-ţi o programare la medic pentru că e posibil să suferi de depresie.

Ai dureri puternice în piept - durerile puternice în piept, asemănătoare cu cele provocate cu un infarct, apar în urma unei despărţiri.

Tensiunea creşte - după o despărţire poţi constata că ai palpitaţii şi că tensiunea arterială creşte.

Cortizolul, hormonul stresului, este eliberat în cantităţi mari - după o despărţire, glandele suprarenale eliberează cantităţi mai mari de cortizol, ceea ce ne face să fim încordaţi, anxioşi şi poate declanşa chiar şi atacuri de panică.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep