chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Zodia ta iti da energia fiecarei zile!

De în Cariera 15 iun 2009
Ca sa poti supravietui acestei perioade destul de grele, atat pentru economie, cat si pentru simplii angajati, nu exista nicio alta solutie: trebuie sa fim proactivi ca sa putem tine capul deasupra apelor involburate in care se scalda economia romaneasca.
Ce zodie esti? Descopera de la specialistul in Resurse Umane, Mihaela Costea, cea mai potrivita abordare prin care te poti energiza si poti deveni cat mai productiv la munca. In ciuda a ceea ce ai putea crede, solutia nu sta in a munci cat mai mult, ci in a invata sa profiti de pauze si de momentele libere cat mai mult pentru a-ti incarca bateriile si a prinde forte proaspete.

Mihaela ne sfatuieste: "Cu cat te relaxezi mai bine, cu atat mai eficienta esti. Asta nu inseamna sa stai si sa "tragi mata de coada" timp de opt ore, pentru ca pe urma "sa te relaxezi". Iti tratezi serviciul cu spirit de raspundere; acelasi simt de raspundere trebuie sa il ai si atunci cand vine vorba de timpul tau liber sau de pauzele obligatorii. "

De ce trebuie sa fim proactivi?

Ne raspunde la aceasta intrebare specialistul in Resurse Umane al companiei Gemisa, Mihaela Costea. "Pentru ca vara e un moment in care trebuie sa suplinim si munca celor care sunt plecati in concedii….pentru ca e vara, soare si gandul ne zboara la mare, la distractie…Nu putem nega: bateriile sunt descarcate dupa un an de munca si singura solutie este sa gasim resurse in noi. Muncind ca roboteii nu vom face fata timp indelungat."

Cum ar trebui sa gandim pentru a face fata acestor situatii si pentru a deveni proactivi? Nu trebuie, spune Mihaela Costea, sa lasam sa ne distraga astfel de ganduri: "aoleu, cat mai e pana la vacanta…", sau sa ne plangem de cat de cald e afara sau de cat de mult de lucru aveam. "Ar trebui sa ne gandim ca este cald, dar ca seara, in drumul spre casa, putem mirosi copacii, sa ne gandim ca e mult de munca si e cald, dar ca e foarte bine ca merge aerul conditionat si ca putem folosi internetul si astfel ne putem termina treaba."

In functie de zodia ta, dar si de ascendent, poti alege care este cel mai potrivit fel de a te energiza si ce simti tu ca ti se potriveste.

Semnele de Foc

Din aceasta categorie fac parte Berbecul, Leul si Sagetatorul. Aceste semne sunt caracterizate de energie, sunt extrem de active si dedicate lucrurilor pe care le intreprind. Au o foarte buna capacitate de a capta atentia celor din jur, sunt pasionate si chiar inflacarate atunci cand fac ceva. Se spune ca isi incarca bateriile prin activitati fizice si prin expunerea la soare. Cum pot face asta la birou si in afara lui?

Berbecul

Se spune ca ei se descurca cel mai bine in activitatile dificile, care ii solicita foarte mult si ca sunt foarte buni antreprenori. Sunt extrem de ambitiosi si cauta sa obtina succesul in orice imprejurare. Nu se descurajeaza usor si sunt foarte increzatori in finalitatea demersurilor lor.

Un Berbec, la fel ca si Mihaela Costea, se va energiza fie mergand o jumatate de ora prin parc cu rolele dupa programul de munca, fie -asa cum a descoperit si ea ca este cel mai bine- profitand de pauza de masa pentru a merge la sala. "Oricat de obosita esti, dupa o ora de aerobic sau de alergat pe banda esti ca nou…te simti alt om."

Exista, spune specialistul in Resurse Umane, foarte putine firme care nu acorda macar jumatate de ora de pauza de masa, asa ca iti poti rupe din acest timp pentru a face putin miscare si a te energiza, pentru a rezista pana seara!

Si, tot din experienta personala a Mihaelei, una din cele mai bune feluri in care se pot energiza este sa isi ia spontan o zi libera si sa profite pentru a fugi, in mijlocul saptamanii, fie la mare, fie in "creierii muntilor".

Leul

Este caracterizat de o doza de ambitie la fel de mare ca si a Berbecului, dar si de autoritate, loialitate, franchete si un praf de orgoliu. Sunt creativi, dinamici si au acest talent, destul de rar, de a-i inspira si pe cei din jurul lor. Se spune ca isi aleg cariera si din punct de vedere al prestigiului si vizibilitatii pe care i-ar putea-o oferi.

Ei sunt, spune Mihaela Costea, cei care nu trebuie sa faca numai munca statica, de birou. De aceea, in timpul pauzei de masa sau in cele 10 minute ramase intre doua intalniri, ar fi bine sa gaseasca o terasa in apropierea locului de munca, unde sa stea la soare (cei din semnele de Foc se incarca si in acest fel).

Sagetatorul

Sunt persoane extrem de joviale, de increzatoare in sine, tonice si pline de vitalitate. Sunt adaptabili dar si imprudenti, cateodata. Au nevoie de locuri de munca care sa ii "tina in priza" si care sa ii solicite. Nu sunt genul de persoane care sa se simta in largul lor daca stau toata ziua numai la birou.

Pentru Sagetatori, unul din cele mai practice feluri de a se energiza ar fi o scurta plimbare cu pas foarte alert in timpul pauzei de masa sau/si o buna modalitate pentru ei de a ajunge, pe jos, fie intr-un loc in care sa poata face unele cumparaturi, fie undeva unde sa isi vada prietenii, pentru ca Sagetatorii au multi prieteni si le place sa fie inconjurati de acestia.
Semnele de Pamant

Cele trei zodii guvernate de acest element astrologic sunt Taurul, Fecioara si Capricornul. Acesti nativi sunt, conform, eAstrolog, caracterizati de simt practic, bun simt, realism si perseverenta, dar si prudenta si conservatorism. Au un dezvoltat spirit organizatoric. Pot fi "banuiti" de materialism si si se afla in armonie cu natura, datorita elementului care ii guverneaza. Se spune ca se reincarca facand ordine, curatenie, organizand lucrurile sau fiind in natura. Cum se pot energiza acestia?

Taurul

Este un semn care apreciaza lucrurile fine ale vietii, un gurmand si, de multe ori, un materialist. Nu le plac riscurile asumate inutil, de aceea ei cantaresc orice decizie pe care o iau. Isi doresc stabilitate la locul de munca si nu ii deranjeaza sa faca ore suplimentare, daca sunt platiti.

Exact asta nu ar trebui sa gandeasca Taurii, spune Mihaela Costea. "Daca ei isi spun "Eu sunt vrednic, stau peste program si fac toata treaba" au de pierdut, pentru ca nu trebuie sa gandeasca asa."

"Din experienta mea, Taurii sunt persoane care se recreaza foarte bine in natura si sunt pasionati de sporturile extreme. Trebuie sa isi faca timp sa iasa la sfarsit de saptamana din oras, sa mearga sa faca mountain bike, bungee-jumping sau orice alt sport gasesc interesant."

Fecioarele

Este semnul analizei, al clasificarii si al metodei. Se spune despre ei ca sunt "tipicari" si destul de critici, in primul rand cu ei insisi si abia apoi cu cei din jur. Sunt foarte competenti si extrem de lucizi. Sunt foarte priceputi ca organizatori. Sunt cei despre care se spune ca lucreaza foarte bine cu oamenii, reusind sa le anticipeze dorintele.

Ei se relaxeaza, la fel ca si Taurii, in natura, incercand tot felul de sporturi extreme sau pur si simplu relaxandu-se. Ei trebuie sa fie foarte atenti, spune Mihaela Costea, sa nu caute perfectiunea lucrului indeplinit. "Sa mergi pe principiul 80-20. Daca ti-ai facut treaba foarte bine in proportie de 80%, nu are sens sa mai cauti "nod in papura" restului de 20%."

In timpul saptamanii ar trebui sa profite de pauze pentru a iesi cu o carte in parc si pentru a se detasa complet.

Capricorn

Sunt foarte disciplinati, metodici, ambitiosi, rabdatori si perseverenti. Sunt foarte buni strategi si organizatori. Sunt rareori in pozitii de subordonati, iar daca se afla in aceste pozitii vor avansa rapid. Au nevoie sa fie solicitati la maxim in cariera.

Una din metodele care i-ar energiza pentru tot restul zilei ar fi sa profite, spune Mihaela Costea, de pauza de pranz pentru a fugi la o sedinta de masaj. E metoda cea mai potrivita pentru a se destresa si pentru a "prinde aripi."
Semnele de Aer

Gemenii, Balanta si Varsatorul, cei trei "aerieni" ai zodiacului, sunt caracterizati de curiozitate, sociabilitate, mobilitate, adaptabilitate. Nu se pot impiedica sa viseze si nici sa fie idealisti. Trebuie sa fie atente sa nu se piarda in detalii sau sa devina superficiale. Se spune ca se reincarca cu ajutorul socializarii si al aerului curat, fie acela de pe o terasa sau cel de la munte. Cum se pot mentine proactivi?

Gemeni

Gemenii sunt extrem de activi, mereu in miscare. Ii caracterizeaza spontaneitatea, comunicarea foarte buna si o foarte mare sociabilitate. Ca sa fie fericiti cu meseria pe care o au, aceasta trebuie sa ii solicite intelectual foarte mult. Au tendinta de a incepe mai multe lucruri, pe care le vor lasa neterminate daca se va ivi altceva mai interesant de facut.

Gemenii, si mai ales nativele din Gemeni, sunt pasionate de cumparaturi si de cosmetice, spune Mihaela. Fie ca dau o fuga in pauza de masa pentru a-si luat niste pantofi, prilej pentru a face "parada modei" atunci cand te intorci, fie ca mergi pur si simplu sa mirosi parfumurile de la un magazin de lux, aceste activitati ii scot din rutina, rutina care nu le place si nici nu le prieste Gemenilor.

Balanta

Este un semn de aer, caracterizat de comunicativitate, adaptabilitate si, in general, de tact si diplomatie. Cel mai bine lucreaza "cu oamenii" sau in domenii legate de comunicarea cu acestia. O alta caracteristica a lor este indecizia. Nu se descurca daca trebuie sa lucreze intr-un mediu dificil.

Balantelor le place sa socializeze si sa isi vada prietenii. Cea mai buna solutie pentru a-si energiza o zi petrecuta la birou si a deveni proactivi este folosirea timpului pentru pauza de masa pentru a se intalni cu o prietena la cafea sau pentru a lua masa impreuna cu aceasta.

Varsatorul

Sunt avangardisti, creativi, originali si imprevizibili. Le plac slujbele care le solicita creativitatea si care sa ii lase sa exploreze teritorii necunoscute sau sa inventeze. Sunt uneori fixisti si rigizi, caz in care pot deveni si dictatoriali.

Varsatorii isi pot incarca bateriile fie socializand si intalnindu-se cu prietenii, fie in aer liber, la sfarsit de saptamana. O solutie buna pentru o pauza de 10 minute intre doua intalniri ar fi, spune Mihaela Costea: "Sa dea drumul la muzica in masina, sa cante si ei, sa se aranjeze putin si vei vedea ca iti fac baietii cu ochiul si deja te simti mai bine si ai uitat de oboseala si de stres."
Semnele de Apa

Racul, Scorpionul si Pestii sunt caracterizati, conform eAstrolog, de emotivitate, sensibilitate, intuitie, magnetism, putere de patrundere. Se pot lasa influentati si uneori pot da dovada de inconstanta. Se spune ca se reincarca prin iesiri, prin dusuri sau prin inot. Cum se pot mentine energici la job?

Racul

Racul este caracterizat de o mare sensibilitate, de o intuitie foarte buna, sunt ambitiosi si tenaci. Isi cunosc bine interesele si gestioneaza toate lucrurile in concordanta cu aceasta. Au o foarte buna imaginatie si sunt, cateodata, indecisi si timizi.

Ei sunt persoane energice, carora nu le place sa stea degeaba. Una din cele mai bune metode pe care o pot folosi pentru a se energiza si pentru a fi proactivi la munca este sa isi faca un abonament la un bazin de inot, unde sa mearga inainte de serviciu.

Scorpionul


Este tenace, ambitios, are o foarte mare putere de munca si poate fi, uneori, manipulator si razbunator. Sunt foarte focusati asupra telurilor pe care si le-au stabilit si nu sunt genul de persoane care sa renunte usor. Se descurca cel mai bine in locuri de munca care le solicita capacitatea de concentrare.

Ei se pot destresa socializand impreuna cu colegii de birou, spune Mihaela Costea. "Daca mergi la birou "la fete", vorbesti cu ele, radeti putin, intrati pe Feminis.ro si vedeti ce s-a mai scris…te vei energiza, nu vei ramane la birou si te vei detasa putin."

Pestii

Sunt extrem de receptivi, de sensibili, visatori, dar se pot dovedi si ezitanti si influentabili. Se spune despre ei ca sunt artisti naturali. De asemenea, ei pot face cariera ocupandu-se de oameni ca medici, asistente sau terapeuti.

Ei ar putea, spune specialistul in Resurse Umane de la Gemisa, sa mearga la un restaurant impreuna cu colegii de munca si sa ia masa sau macar sa iasa in curtea institutiei timp de 20 de minute si sa se detaseze in acest fel.

Nu stiu care este zodia ta dar sunt tare curioasa sa aflu cum reusesti sa iti mentii energia la birou. Povesteste-ne ce iti place sa faci!
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Camelia-Mia Ursu (11.08.2011, 12:09)
Daaaaaaa! Sunt un Berbecut care poate renaste in orice moment...Nu uit nici o clipa de tot ce e frumos si ma bucur cu fiecare particica a mea de fiecare zi, de fiecare raza de soare, de flori, de cer, de gazute, de pasarele, de ploaie, de mersul pe bicicleta....ma fascineaza orice forma a norilor, culorile naturii...totul...Cand si cand ma asez pe o banca intr-un parc si ma contopesc cu...vara...Pupici si..NAMASTE!
Răspunde-i
oana-camelia paun (11.08.2011, 11:29)
asa este
Răspunde-i
alina brusture (11.12.2010, 17:01)
foarte real
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar