Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Vise castigatoare luna August

Iata visele castigatoare ale lunii August si interpretarea lor:

marraroby

"Cel mai tensionant si mai realist vis al meu, mi-se repeta cam la o saptamana. Era asa de real incat ma trezeam plangand. Se facea ca eram pe scarile din scoala generala si coboram scarile si la un moment dat acestea dispareau si cadeam in gol intunecos care nu se termina niciodata.

Un altul tot atat de real atat de real incat m-am trezit in mijlocul camerei cu mainile intinse este urmatorul: .Se facea ca baietelul meu era in pat doar cu jumatate de corp si cu capul si mainile atarnate pe marginea patului si eu m-am repezit sa-l prind.
Ce bine ca au fost doar vise !"

Raspuns:

‘‘Ce bine ca a fost doar un vis‘‘, este cea mai intalnita extresie atunci cand avem de a face cu cun cosmar, asa cum este cel de-al doilea vis. Atunci cand actiunea visului este atat de infricosatoare incat sa ne trezeasca, avem certitudinea ca am trait un vis-cosmar.

Eul vigilent ne trezeste dintr-un cosmar ca si cum am fi in realitate in fata unui pericol si trebuie sa luam urgent o decizie. De fapt cosmarul pune in scena sub forma unei metafore, o situatie din relitate, situatie care se cere a fi rezolvata sau poate accentua temeri reale pentru a le depasi.

Avand un copil a carui securitate depinde inca de mama, este normal sa fii mai tematoare si sa te gandesti ca ceva i-s-ar putea intampla copilului. Cat este real din ceea ce credem si cat este doar in mintea noastra, se poate afla prin testarea realitatii prin feed-back-ul primit de la ceilalti. Poate ca in vis copilul nu era in pericol ci doar se juca.

Evident ca este o presupunere care are rolul de a arata si o alta varianta in a percepe lucrurile. Poate ca iti scapa uneori anumite lucruri legate de baiatul tau ori poate ca uneori exagerezi tu in al proteja prea mult. Incearca tu sa analizezi care este relatia ta cu copilul, care sunt nevoile lui si ce faci tu pentru a le implini.

Oricare ar fi varianta  mai aproape de adevar, fie din cele propuse de mine fie din cele gasite de tine, poti sa-mi scrii la ce concluzie ai ajuns sau cum te pot ajuta mai departe.

In ceea ce priveste primul vis, cel care se repeta, poate fi vorba de o anumita stare de anxietate din realitate care se prelungeste in vis. De obicei coborarea si prin excelenta a unor  trepte, poate fi legata de coborarea in inconstientul intunecos si gol, in care te pierzi.

De obicei, celor carora le este teama de adancimi si intuneric, le este teama de propriile spatii intunecate ale inconstientului. Insa, aducerea la lumina a continuturilor inconstiente, ne pot elibera.

Strict legat de visul tau, probabil in scoala generala, anumite evenimente sau trairi au fost mai incarcate din punct de vedere emotional iar in prezent, de cate ori treci printr-o stare sau traire similara, inconstientul face o punte intre situatia prezenta si cea traita in adolescent. Scrie-mi mai multe despre acea perioada si realitatea actuala, pentru a avea mai multe date.

wannahh

"M-am trezit in dimineata asta plangand...am visat ca am murit intr-o explozie...si am simtit fiecare senzatie...M-am trezit plangand cand mi-am dat seama si in vis ca am murit si ca trebuia sa-mi iau ramas-bun de la sotul meu si fiica mea...

Durerea de pe fata lor imi sfasia inima in somn...Primul lucru pe care l-am facut dimineata a fost sa-mi pup sotul pana sa-l trezesc. Nu e prima oara cand imi visez moartea...nu stiu ce inseamna si ma sperie..."

Raspuns:

Moartea in vis nu este acelasi lucru cu moartea fizica deoarece visul este un produs al procesului imaginatiei (un proces psihic) iar moartea fizica este legata de incetarea functiilor fiziologice ale organismului si degradarea lui.

Moartea in vis este legata de moartea unor aspecte ale psihicului si de cele mai multe ori este legata de moartea unor fatele ale Eu-lui. In visul tau, sotul si copilul joaca un rol important, probabil la fel de important si in realitate.

Prezenta lor in viata ta este cu siguranta aducatoare de satisfactii si impliniri. Gandul ca i-ai putea pierde sau ca ei te-ar putea pierde probabil ca produce anxietate, mai mult sau mai putin constientizata dar foarte accentuata in vis.

De regula cand constientizam ca ceva din noi moare, pentru ca nu ne mai este de folos, altceva ii ia locul, in acord cu stadiul de evolutie psihologica la care ne aflam. Acest proces incepe cu mult mai inainte ca noi sa ne dam seama.

Ai putea sa analizezi relatia ta cu sotul si fetita, ce reprezinta ei pentru tine, ce reprezinti tu pentru ei, si de la ce crezi tu ca de fapt ai vrea sa-ti iei ramas bun in vis si ce aspect din tine se stinge in relatia cu ei. Astept detalii.  

Barbie29

"De regula nu imi aduc aminte ce visez, dar am avut un vis care m-a pus pe ganduri. Am visat ca ma indreptam spre o casa foarte mare,nu  stiu de ce ma duceam acol. In curte am vazut masina fostului meu sef care m-a facut sa ma intreb ce caut eu acolo.

La intrare ma intampina un barbat intre doua varste (parea proprietarul vilei)si incepe sa imi spuna (in engleza) ce am eu de facut punandu-mi in brate un teanc de carti noi: ‘’Te uiti in fata, zambesti si la fiecare persoana care vine ii dai cartea cu numele ei!’’;

Mi s-a parut penibil pentru ca nu cunosteam pe nimeni si ma gandeam ca oamenii vin indurerati la inmormantare si eu ii intampin cu carti si ii mai si tin pe loc, nestiind cum ii cheama.

Erau toti straini si primii au venit un cuplu, amundoi aveau in jur de 40-45 de ani,barbatul imi inspira frica, parea sa aiba un caracter puternic chiar violent.

Mi-a spus un nume ciudat pe care nu l-am inteles foarte bine si am inceput sa caut numele in interiorul cartilor (nume care erau scrise foarte mari dar aproape indescirabile),femeia s-a apropiat de mine si mi-a spus ca ma ajuta ea sa gasesc numele lor si chiar a inceput sa caute printre carti.

Visul s-a terminat brusc si poate pare un vis banal dar am simtit ca a fost ca un mesaj important pe care nu il pot descifra cu toate ca am incercat."

Raspuns:

Acest vis, mai in gluma mai in serios, depinde cum iti place, ar putea fi indemnul de a urma psihologia, sau de a face ceva pentru ceea ce inseamna cunoasterea omului.

Fiecare viata traita este o poveste pentru o carte: cartea vietii personale. Noul job in visul tau este acela de a inmana propria carte a vietii, fiecarei persoane care vine la ’’inmormantare’’. Prin comparatie, afla care este rolul tau in vis si care au fost sarcinile tale de-a lungul timpului, din punct de vedere al joburilor.

Fata de sarcina din vis, erau sarcinile anterioare suficient de motivante sau din contra? In vis, ti-se ofera posibilitatea de a intalni oameni straini si diferiti, de a-i cunoastre prin propria intuiti si de a le extrage numele, esenta identitatii din cartea vietii. Insa numele nu reprezinta chiar esenta identitatii, de accea nici nu este foarte usor de citit.

Numele este doar o eticheta, un cod de identificare. Identitatea se exprima prin ’’cine sunt eu’’, dincolo de nume. In vis chiar poti face acest lucru, spunand ca cei doi au 40-45 de ani, el iti inspira frica, fara a face ceva concret in relatie cu tine, mai spui ca are un character puternic, este chiar violent. Iata ca sunt multe alte lucruri pe care le observi la o prima intalnire, fara a le sti numele.

Obisnuim sa spunem ca stii sau cunosti pe cineva daca ii cunosti numele.

Altfel spui ca il cunosti ’’din vedere’’. A cunoaste oamenii inseamna mai mult decat a le sti numele, inseama experienta personala si intuitie, experienta traita in relatie cu ei. In vis ai parte si de un ghid. Ca in orice initiere, este nevoie de un personaj ’’maestru’’ care sa ne introduca in tainele si intelepciunea straveche. Ar fi minunat sa-ti dai seama ce iti doresti de fapt sa faci cu adevarat in viata. 

MonyBl

"Cu o seara in urma am visat ca sunt la propria mea nunta si era totul perfect. Simteam o bucurie de neimaginat. Am vazut in amanunt toate dataliile nuntii mele: rochia, muzica, invitatii, coafura, organizare pana la utimul detaliu.

In seara urmatoare am visat ca m-am mutat impreuna cu "sotul" meu in casa noua si ca prima veste pe care am aflat-o era ca sunt insarcinata..desi nu imi doresc la momentul actual un copil si nici nu am de gand sa ma marit in perioada imediat urmatoare m-a pus pe ganduri faptul ca eram extraordinar de fericita si incantata de ceea ce mi se intampla...m-am trezit tinandu-ma de burta si razand si cu un sentiment protector. Imi plac foarte mult copii si imi doresc unul insa nu acum. Asta sa urmeze oare? :)"

Raspuns:

O nunta ca in povesti cu printul din taramul fermecat, sunt povesti pe care le asculta in special fetitele. Povestile pe care le auzim cand suntem mici sunt esentiale pentru valorile si credintele (gandurile) cu care pornim in vita si in baza carora ne ghidam in viata.

Cele doua vise reprezinta dorinte profunde dar care nu se pot implini deocamdata.’’Imi plac foarte mult copii si imi doresc unul insa nu acum.

Asta sa urmeze oare? :)’’. Candva probabil ca va urma si acest lucru insa momentul ales, depinde de conditiile sau motivele pentru care ai decis ‘’nu acum’’.  Poate ca mai mult decat sa subliniezi motivele pentru care’’nu’’, ar fi mai benefic sa iti pui in ordine gandurile si prioritatile si sa vezi care ar fi cele pentru care ’’da’’... de fapt cand te-ai simti tu pregatita, ce anume iti lipseste, etc. 

fleury
 
"Zburam deasupra unei cimpii verzi plina cu oameni, fiecare cu diferite activitati. In tot acest timp aveam o senzatie de usurare ca pot zbura, ca ma pot departa de pamint, era foarte clara senzatia, constientizam foarte clar ca sunt deasupra tuturor. Ma uit in zare si vad in partea stinga blocuri de gheata, aisberguri, parca in partea aia era Polul Nord dupa care venea pajistea asta verde si frumoasa.

Dupa care cobor lin si nu stiu cum fac dar ajung intr-un gang al unei cladiri, care arata foarte urat, nu mi-am dat seama daca era inchisoare sau alt loc urit, dar era intunecat si rece, si o senzatie de nesiguranta, de straniu si ca ma asteapta ceva rau, teama ca nu stiam unde ma aflu.

Un hol, nu prea lung, luminat slab dintr-o parte (dreapta), avind diferite incaperi pe laterale si nu era nimeni inauntru. Mai departe nu mai stiu, daca am iesit de acolo sau am inaintat pe holul acela, fiindca m-am trezit."

Raspuns:

Acest vis are doua dimensiuni: una spirituala, pusa in evidenta de zbor, posibilitatea de a te ridica deasupra lucrurilor, de a fi deasupra tuturor si a vedea lumea in ansamblul ei, iar cealalta dimensiune este cea palpabila, materiala, prezenta prin cladirile si gangurile reci si intunecate.

De sus, lumea o percepi calda, prietenoasa, clara (blocuri de gheata, pajiste verde), iar jos, atmosfera este rece, inchisa, infricosatoare, stranie, intunecoasa. Acest vis ar putea reprezenta cele doua diectii intre care se desfasoara viata omului, cele doua tendinte opuse dar complementare: spirituala si materiala.

Nu pot fi cu adevarat puse in valoare separate, una fara cealalta ci cunoscandu-le si experimentandu-le pe amandoua. Cu cat mai sus urci, cu atat mai in adanc te scufunzi si cu cat mai profund este intunericul inconstientului cu atat mai stralucitoare va fi lumina spre care doresti sa urci. Nu poti atinge trepte inalte de spiritualitate fara sa cunosti mai intai mizeria si inchisoarea vietii.

Poate ca analizand unde te situezi la momentul actual intre cele doua dimensiuni, vei intelege catre ce directie sa te indrepti mai intai. Ca sa atingi cerul, trebuie mai intai sa te cobori pe pamant. Oare nu asa a facut si IIsus?

Buda a cunosut intai luxul apoi durerea vietii, boala, moartea si abia apoi iluminarea. Uneori, viata de zi cu zi poate fi greu de suportat si avem tendinta de a evada in imaginar, in asa zise experiente spirituale care de cele mai multe ori sunt false. Doar integrand in noi si intelegand lumea materiala, nu respingand-o sau ignorand-o, vom fi capabili sa ne dschidem inimile catre dimensiunea spirituala.  
 
monyoana

"Acum doua saptamani am participat la o scoala de vara pentru jurnalism si chiar daca totul a mers nemaipomenit, mi-am facut foarte multe griji inainte de plecare, iar acestea se pare ca s-au materializat printr-un vis acum doua nopti.

Se facea ca eram cazata intr-o cladire ce semana cu un azil si avea o curte foarte vasta, totalmente lipsita de vegetatie, din care se desprindea o alee ce conducea la o poarta imensa de fier. Banuiala ca ma aflam intr-un azil mi-a fost confirmata prin faptul ca aproape toti locatarii, chiar si colegii mei de camera, erau oameni in varsta.

La un moment dat simteam ca ma sufoc in locul acela imbacsit unde nu puteam deschide nicio fereastra pe motiv ca s-ar fi facut curent si nici nu puteam aprinde lumina pentru ca trebuia sa facem economie.

Asa ca am anuntat ca voi cobori pana in curte dar, de fapt, am inceput sa urc o scara extrem de ingusta in spirala, intunecata si prevazuta din loc in loc cu bare de fier ce te obligau sa te strecori printre ele ca prin niste deschizaturi foarte inguste.

O data ajunsa afara, m-am intalnit cu un grup de colege de varsta mea care m-au frapat prin faptul ca purtau aceleasi costume galbene iar fetele le erau machiate excesiv, facandu-le sa semene cu niste mimi sau cu niste marionete.

Dupa despartirea de ele, m-am apropiat de poarta de fier si le-am vazut stand pe o banca aflata vis-a-vis de azil asa ca mi-am dorit sa ma alatur lor dar atunci a aparut un paznic si mi-a interzis iesirea, iar eu l-am intrebat de ce ele au avut voie sa iasa si eu nu. In acel moment, m-am trezit . . ."

 Raspuns:

Faptul ca tu gasesti o legatura intre prticiparea la scoala de vara si vis, ofera o informatie pretioasa pentru intelegerea visului. Spui ca inainte de plecare ti-ai facut diverse griji care totusi au fost nefondate.

Ai putea sa notezi pe o foaie de hartie care au fost gandurile si grijile pe care ti le-ai facut si care dintre ele are o reflectare in vis. Ce anume din realitate, in perceptia ta asupra lor, ii face pe colegii tai sa para batrani in vis?

Ai avut sentimentul in realitate ca nu poti face ceea ce doresti sau ca esti constransa sa te supui unor reguli aberante si care sunt ele daca da (cum ar fi in vis, sa nu deschizi fereastra ca se face curent)? Ce anume din realitate le face pe colegele tale sa devina marionete?

Ca sa iesi din azil, ar fi conditionat acest fapt de a devein si tu la randul tau marioneta? Unde si cand anume in realitate ai resimtit acest lucru?

Este posibil ca acest curs sa te fi pus in garda ca risti sa devii alteva decat esti? Sunt doar intrebari la care daca vei raspunde vei fi mai aproape de semnificatia visului iar o interpretare de-a mea ar fi poibila dupa ce analizam impreuna raspunsurile tale. Astept sa-mi scrii mai multe.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Misterul viselor, descifrat!
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr