chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Semnificatia incaperilor

Sufrageria, living-ul

Este locul oficial al casei, partea pe care tu o prezinti celorlalti, locul in care aduni si asezi suveniruri, simboluri, colectii. Este camera in care tu le arati celorlalti cum ai vrea tu ca ei sa te vada si ce sa stie despre tine. Este de asemenea spatiul in care iti petreci timpul cu famili, prietenii, vecinii apropiati.

Cand locul in care te afli in vis este sufrageria, observa ce se afla in jurul tau, obiecte, mobila, cine se afla cu tine si care este relatia reala intre voi. Este aceasta relatie similara cu realitatea sau din contra, diferita? Felul in care este in vis te nelinisteste sau te face sa te simti in siguranta? Ai vrea sa fie altfel in vis sau in realitate?

Semineu

Semnifica linistea domestica, apropierea, caldura familiei. Sa aprinzi flacara poate simboliza aducerea la suprafata a potentialului ascuns, deschidere catre dezvoltare.

Camera

Daca este intunecata, luminata, dezordonala sau aranjata, ea spune ceva despre felul tau de a fi, despre temeri sau cum ti-ai dori sa fii. Pot aparea colturi intunecoase sau prafuite in care aspecte din personalitatea ta sau din trecutul tau sunt ascunse. Important este sa vezi cum te simti tu stand in acea camera si cum ai dori sa fie de fapt,  ce ai vrea sa schimbi.

Bucatarie

Este locul in care nevoile tale sunt sau nu satisfacute. Poate reprezenta felul in care te simti in relatie cu ceilalti din punct de vedere al principiului matern: daruire, ingrijire, hranire, caldura, atat fizica dar si emotionala.  

Poti fi tu cel care hraneste sau cel hranit, poti resimti tu nevoi legate de principiul matern sau cei din jurul tau. Important este sa vezi care este rolul tau in vis si cum te raportezi tu in relatie cu  ceilalti. Este de asemenea locul in care sunt stimulate simturile si imaginatia.

Baie

Nevoia de curatare, purificare, reinoire - fie ca este forba de latura emotionala, psihologica, sau cea fizica. A fi intr-o baie fara pereti, poate indica o lipsa de intimitate in viata reala sau reprimarea unor emotii sau ganduri care crezi ca ar putea fi judecate daca ar fi exprimate.

Daca te afli in toaleta sexului opus ar putea insemna ca ai trecut unele granite in anumite situatii, ca nu ai tinut cont de limitele celorlalti, fie cu vointa fie din necunoastere.

Atunci cand cauti o baie si nu o gasesti ar putea fi legat de imposibilitatea de a te elibera sau a exprima nevoile, de a solicita ajutorul celorlalti, de a exprima propriile trairi. Intr-un cuvant, lipsa unei cai eficiente de exprimare a nevoilor si afirmare de sine.

Dormitor

Indica aspectele pe care doresti sa le tii asunse de restul lumii si mai poate fi important pentru reflectarea naturii tale sexuale. Ca functie pozitiva, el este locul de odihna si confort, locul cel mai intim al casei.

Daca aceste aspecte apar distorsionate sau bizare, disfunctionale sau contradictorii, inseama ca ceva din viata personala, intima, relationala, trece printr-un dezechilibru, un disconfort fizic si/sau emotional.

Closet

Poate reprezenta aspecte ale naturii tale, care sunt ascunse si de care te jenezi. Uneori in vis closetul poate da pe-afara, le scoate la iveala. Felul in care te simti in aceasta situatie este probabil felul in care traiesti tu jena in realitate, evident un pic mai exagerat in vis.

Debara/camara

Este locul in care sunt pastrate proviziile, obiectele utilizate in gospodarie si la care apelam cand avem nevoie rezerve sau de ustensile pentru a pune lucrurile in ordine. Este locul in care depozitam lucruri de care avem nevoie dar nu le expunem privirilor celorlalti. Aici se afla mecanismele noastre de aparare sau uneltele la care apelam pentru a face fata anumitor situatii. Unele persoane cand sunt mai triste, mai deprimate, iau aspiratorul din debara si fac curatenie, altele iau gem si faina pentru a face clatite cu care sa-si indulceasca ’’viata’’, altele desfac sticla de visinata de la tata, altele mai anxioase aud zgomote suspecte si se duc sa vada ce este.

Atunci cand in vis iti apar imagini legate de o debara, observa care sunt temerile tale, care sunt mecanismele tale de aparare sau strategiile la care apelezi in anumite situatii, devenind constzient de obiectele pe care le gasesti acolo sau le folosesti si care sunt scopurile si functiile lor.

Podul

Este locul in care sunt depozitate lucrurile vechi, de care nu mai avem nevoie dar de care nu ne putem desparti pentru ca ar putea sa ne mai foloseasca (greu de crezut din moment ce le aruncam acolo) sau am putea sa le dam cuiva (daca nu ne mai folosesc noua, cum sa credem sa le va lua altcineva, si mai vechi peste un timp).

Spatiul din pod este umplut de fapt cu amintiri, cu sperante inselate, cu iluzii. Ele ingreuneaza si apasa peste casa, exercita o presiune pana ne debarasam de ele. Este spatiul cel mai superior al casei in care copiii nu urca (sau nu au amintiri) pentru ca sunt prea mici.

Pentru copii, totul se petrece pe jos, aici si acum, in prezent. Sertarele sunt rasturnate, dulapurile golite de gaine, debaraua deschisa si cu toate vulnerabilitatile noastre la vedere. Pentru copii, totul este la vedere, imprastiat pe jos, intr-un ’’haos creativ’’.

Vazandu-ti toate lucrurile afara, te infurie. Insa, daca te-ai putea observa, ai afla si alte lucruri despre tine. Ce te deranjeaza? Sertarele golite pe jos in bucatarie? Hainele frumos impachetate inainte si care acum zac in poziti chinuite si amestecate? De ce tocmai acelea te deranjeaza? Ce spune acest lucru despre tine?

Pentru adulti podul este spatiul gandurilor disfunctionale, dezadaptative, atitudinilor rigide, perceptii prafuite, conceptii invechite, amintiri la care nu renuntam dar cu care nici nu am lucrat pentru a fi asimilate si integrate.

Analizand imaginile din vis, obiectele, simbolurile legate de pod, poti afla care sunt acele atitudini, ganduri, amintiri de care poti si esti pregatit sa scapi pentru a crea mai mult spatiu sau pentru a face loc altora noi.

Poti transforma dintr-un pod cu vechituri, o mansarda cocheta si primitoare in care sa-ti petreci timpul si pe care sa o redecorezi periodic. In acest fel, ai siguranta ca vei avea in permanenta ceva nou si actual ’’la mansarda’’
Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Misterul viselor, descifrat!
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar