Ce semnifica imprejurimile casei

Exemple

Poarta


Este intrarea in curtea casei, spatiul de trecere intre exteriorul ei, ce reprezinta societatea, si spatiul intim, personal, al casei. Curtea este spatiul interpersonal, cel in care ii intalnim pe ceilalti mai aproape si pe care ii lasam initial sa intre pe poarta.

Daca poarta este incuiata sau descuiata, intredeschisa sau larg deschisa, ori lipseste, poate semnifica gradul de descidere catre exterior, cat de mult sau putin ii lasi pe ceilalti sa se apropie de tine, cat de mult iti respecta ei spatiul personal sau din contra sunt abuzivi.
Gard

Poate reprezenta un obstacol in calea libertatii, ingradire, limitate, lipsa unei strategii de evadare, de iesire dintr-o situatie dificila, aspect ce poate sa coincida cu ceva din realitate (ex. ingradirea intr-o relatie de cuplu, de prieteni, se service, de familie). Insa, mai poate insemna si nevoia de izolare, retragere, intimitate. Depinde de cum te simti in vis.

Daca sari un gard sau un obstacol asemanator, poate semnifica incalcarea limitelor cuiva dar si fuga cu orice pret de ceva sau de cineva.

Atunci cand te afli pe un gard si cazi, ar putea  insemna instabilitate, nesiguranta in ceea ce faci. Important este sa afli care este motivul pentru care te afli acolo, ce anume te-a facut sa-ti pierzi echilibrul, cum te simti acolo unde cazi, ce faci mai departe. Incearca sa ´faci o legatura cu ceva din realitate.

Sa vezi pe cineva sau un animal sarind peste un gard, catre interior ar putea fi datorat sentimentului ca iti sunt incalcate granitele in relitate. In functie de ce reprezinta pentru tine persona sau animalul din vis, poti sa-ti dai seama de ce, cine, cum, etc, iti sunt sau nu-ti sunt respectate limitele.

Daca din contra gardul este sarit dinspre interior catre exterior, ar putea fi asociat cu pierderea suportului cuiva.

Gradina

IIndiferent ca este o gradina de legume sau o livada cu fructe, ea poate semnifica rodirea, abundenta, reusita proiectelor tale, crestere interioara, fie ca sunt intocmai cu realitatea fie ca este doar o dorinta care se satisface prin vis legat de actiune tale.

Florile din gradina pot semnifica nevoi legate de confort, liniste interioara, calm. Daca nevoile tale nu sunt implinite, fie din neglijenta ta, fie din nepasarea sau nestiinta celorlalti, visul poate pune in scena aces aspect prin buruieni care umbresc gradina sau prin simplul fapt ca nu este ingrijita, gradina nu da roade.

Prin gradinarit omul isi asigura satisfacerea nevoilor fizice dar in egala masura si a nevoilor sufletesti.

Usa

Semnifica noi oportunitati, care apar in fata ta, intrarea intr-o noua etapa de viata si trecerea de la un nivel de constiinta la altul. O usa care se deschide in afara, semnifica nevoia de a te deschide catre ceilalti iar o usa care se deschide in interior, poate fi o dorinta de explorare si descoperire de sine.

O lumina care se vede prin usa deschisa sugereaza spiritualitate, iluminare. O usa inchisa sau incuiata, poate semnifica oportunitati ratate, aspecte pe care le negi, le respingi.

Daca te afli in afara usii incuiate, poate sugera tendinta de a incalca limitele celorlalti iar daca te afli in interiorul usii incuiate, ceva te blocheaza, te tine captiv, te opreste sa inaintezi sau sa accesezi ieasirea.

Daca tu esti cel care incuie usa, ar putea semnifica faptul ca te retragi din fata celorlalti sau te inchizi in tine. Daca cineva iti tranteste usa in nas, poate ca in realitate te-ai simtit exclus, dat la o parte, ignorat. Daca esti pus in situatia de a alege intre mai multe usi, ceva din realitate te-a constrans sau te constrange sa faci o alegere ale carei consecinte nu le cunosti.

Galerie

Este o trecere subterana intre doua locatii, ca o scurtatura sau un drum secret, un drum ocolit, un drum inaccesibit tuturor. Pentru vis, el poate sa aiba semnificatia unei initieri sau a unui proces de trecere de la o etapa la alta.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Misterul viselor, descifrat!
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 sep