Vinul de Saboteur sau ce se întâmplă când întorci armele împotriva ta

Te-ai jucat vreodată jocul "Saboteur"? Pentru cele care nu ştiu, "Saboteur" este un boardgame care are o regulă simplă: jucătorii intră în pielea unor pitici (cu diverse funcţii) şi trebuie să ajungă în posesia unei cantităţi de aur, într-o mină imaginară.

Ei bine, eu îţi spun sigur că joci acest joc în fiecare zi, fără să îţi dai seama, chiar în relaţia ta. Da, ai citit bine: relaţia pe care o ai cu bărbatul iubit. Această relaţie o sabotezi fără să îţi dai seama.

Deşi în jocul "Saboteur" de care am amintit mai sus, piticul-sabotor este cel care câştigă jocul dacă îi sabotează cum trebuie pe ceilalţi jucători (şi intră în posesia aurului găsit de pitici în mină), în viaţa reală tu eşti cea care pierde.

Dacă eşti ca mine şi îţi place să cauţi nod în papură (a se citi în relaţie), cu siguranţă îţi place să te sabotezi singură. Nu voi da nume şi nici exemple, dar aş vrea să te fac să te gândeşti un pic mai bine la ceea ce îţi oferă viaţa în prezent şi să nu mai întorci armele împotriva ta.

Aşa că îţi propun un exerciţiu de imaginaţie, acum, în toiul toamnei, inspirându-mă dintr-o postare mai veche ce îmi poartă semnătura şi pe care o intitulam "Vin de Florentina" (pe care o poţi citi aici: http://www.feminis.ro/vin-de-florentina_46724.html).

În acest exerciţiu de imaginaţie, eu aş face în felul următor: aş reuşi într-un fel sau altul să adun toţi strugurii acri din ultimele nouă luni, aş vrea să îi storc până nu ar mai rămâne niciun strop de suc în ei şi aş îmbutelia un vin de sabotor din care nu aş mai vrea să gust prea curând. Acest vin poate fi pus la păstrare, dar ar fi de preferat (dacă vrei sfatul meu) să nu mai bei din el şi să îţi vezi mai departe de partea plină a paharului din relaţie.

Bineînţeles, vinul de Saboteur poate fi folosit (chiar este indicat) ca o unealtă care te ajută la un moment dat să tragi unele învăţături, să îţi aminteşti lecţiile preţioase şi lucrurile la care până mai ieri erai dispusă să renunţi. Şi îţi venea să renunţi la ele din cauza unor motive pe care doar acreala din acest vin le putea scoate la iveală.

Cum ţii în frâu vinul de "Saboteur"? Ei bine, nu este întotdeauna uşor. Ca sabotori din mamă în fiică, noi, femeile, facem gesturi care pot fi dure, nemiloase (gesturi de scorpii - cum ar spune unii), spunem cuvinte şi fraze pline de acreală, chiar dacă uneori ştim că nu vorbim serios. Iar sabotorii nu lucrează doar cu cuvinte, ci şi cu gesturi. Gesturi care diferă de la o femeie la alta.

Dar dacă deschidem de prea multe ori sticla cu vin de "Saboteur" făcând gesturile pline de răutate, spunând cuvinte încărcate sau nu cu un anumit bagaj emoţional, ajungem într-un final să îndepărtăm persoana cea mai importantă de lângă noi: partenerul. Iar acesta este ultimul lucru pe care ni-l dorim.

Nu uita că vinul de "Saboteur" nu are o reţetă bătută în cuie. Poţi să aduci în ecuaţie câţiva "îndulcitori" şi să înveţi să renunţi treptat la armele îndreptate chiar de tine, cum probabil bănuiai, în direcţia ta.

Şi chiar dacă într-o relaţie vor exista întotdeauna un "sabotor" şi un "sabotat", încearcă să mai îndulceşti cu puţină miere vinul tău de "Saboteur" şi să îi spui, din când în când, omului de lângă tine cât de mult te bucuri că se află acolo.

loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din intrebare intrebatoare
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 ian