Gwyneth Paltrow

Actriţa Gwyneth Paltrow afirmă că a fost lovită din spate...

Citeste mai mult»
Andrew Lloyd Webber

Fiul cel mare al compozitorului Andrew Lloyd Webber a...

Citeste mai mult»
roger waters s-a căsătorit

Roger Waters critică autorităţile oraşului Frankfurt după...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 28 martie 2023: Taurii pot avea un eșec,...

Citeste mai mult»
Harry

Prinţul Harry a sosit în Regatul Unit pentru o audiere în...

Citeste mai mult»
Jennifer Aniston

Jennifer Aniston, despre "Murder Mystery 2": "Lumea are...

Citeste mai mult»
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a devenit tată pentru a treia oară

Citeste mai mult»
salata verde

În ce condiții este periculoasă pentru sănătate salata...

Citeste mai mult»
nuci

De ce este bine să consumi alimente bogate în magneziu

Citeste mai mult»

Alimentele bogate în grăsimi şi zahăr influenţează...

Citeste mai mult»
lindsay

Lindsay Lohan şi Jake Paul, cercetaţi în Statele Unite...

Citeste mai mult»
infectie

O infecție fungică mortală se răspândește într-un ritm...

Citeste mai mult»
bilic

Ce dietă ține Mihaela Bilic. Alimentele care se regăsesc...

Citeste mai mult»
Stromae

Cântăreţul Stromae şi-a anulat trei concerte în Franţa...

Citeste mai mult»
bad bunny

Superstarul pop Bad Bunny, dat în judecată de către fosta...

Citeste mai mult»

Un nou înveliş mineral ajută probioticele să...

Citeste mai mult»
Martina Navratilova

Martina Navratilova, diagnosticată în ianuarie cu cancer...

Citeste mai mult»
bruce

Demi Moore a publicat imagini de la aniversarea lui Bruce...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat turneul şi patru cântece inedite

Citeste mai mult»
lentile

Vrei să scapi de ochelari? Iată 3 soluții

Citeste mai mult»
colagen

11 surse de colagen pe care trebuie să le știi și tu

Citeste mai mult»

Cum îndepărtezi rimelul rezistent la apă. Trucul la care...

Citeste mai mult»
covid

În curând, COVID-19 nu va fi mai periculos decât gripa...

Citeste mai mult»
Brian May

Chitaristul trupei Queen, Brian May, a fost înnobilat de...

Citeste mai mult»
Shakira

Shakira a doborât 14 recorduri mondiale cu melodia în...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 15 martie 2023: Racii pot lua decizii drastice,...

Citeste mai mult»
Mark

Mark Zuckerberg anunţă încă 10.000 de concedieri la Meta

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a scris o carte pentru copii. A fost...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Mihaela Bilic, despre dieta vegetariană: ”Grăbește...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 14 martie 2023: Berbecii trebuie să ia decizii...

Citeste mai mult»
Michelle Yeoh

Michelle Yeoh a câştigat premiul pentru cea mai bună...

Citeste mai mult»
oscar

„Everything Everywhere All at Once” a dominat gala Oscar...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 11 martie 2023: Taurii au noroc de bani,...

Citeste mai mult»
versace

Versace pune în scenă un show strălucitor pe acoperişul...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea i-a acordat titlul de Duce de...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 10 martie 2023: Berbecii au probleme financiare,...

Citeste mai mult»
suc de mere

De ce este bine să bei suc de mere

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Fiica lui Harry şi Meghan, numită pentru prima dată...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 9 martie 2023: Nativii Balanță pot intra în...

Citeste mai mult»
show

Louis Vuitton a pus în scenă un show jucăuş, în stil...

Citeste mai mult»

TOP 5 promisiuni pentru 2016, pe care să le facă întreaga familie

De în Familie 1 ian 2016

Sfârşitul anului 2015 şi începutul unui nou an reprezintă un moment în care tuturor ne place să stabilim obiective, să schimbăm obiceiurile proaste şi să facem rezoluţii sau pentru a ne îmbunătăţi pe noi, ca persoane. 

familie

Iată mai jos 5 lucruri pe care ţi le sugerăm să le încerci împreună cu familia ta în Noul An.

1. Mâncaţi mai des în familie

Să luaţi masa de seară ca o familie înseamnă să petreceţi timp împreună şi să vorbiţi despre zilele voastre, să vă relaxaţi înaintea oricăror activităţi de seară. Studiile au arătat că există multe beneficii în ceea ce priveşte prepararea meselor, dar şi când mâncaţi împreună, în familie.

  • Când familiile mănâncă împreună la masă în mod regulat, copiii au mai puţine şanse de a dezvolta comportamente riscante, cum ar fi folosirea substanţelor interzise şi violenţei fizice, atunci când devin adolescenţi. Mesele în familie, totodată, contribuie la crearea unui sentiment de apropiere şi înseamnă o comunicare mai deschisă în rândul membrilor familiei.
  • Luând cu regularitate mesele în familie atunci când copilul tău este adolescent, acest lucru va contribui la crearea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase când acesta va ajunge adult.
  • Atunci când îţi implici copiii în prepararea meselor, tu îi ajuţi de fapt să îşi construiască o serie de abilităţi esenţiale în viaţă şi îi înveţi multe lucruri despre nutriţie. S-a constatat că, de fapt, copiii care ajută la prepararea meselor în familie mănâncă alimente mult mai nutritive, mai hrănitoare.

Dar atenţie: cercetările au arătat că dacă vă uitaţi la televizor în timpul meselor în familie, această activitate poate anula multe dintre aceste beneficii. În loc să porniţi televizorul, folosiţi masa de seară ca o modalitate de a relaţiona unii cu ceilalţi.

familie

2. Fiţi mai activi

Poate în acest moment ţi se pare un clişeu. Oamenii fac rezoluţii de anul nou şi îşi promit că vor face exerciţii fizice şi că vor fi în formă pentru Noul An, doar ca să ajungă din nou pe canapea, în faţa televizorului, până la sfârşitul lunii ianuarie. Însă în loc să îţi stabileşti obiective greu de atins, încearcă să faci mici schimbări în viaţa ta de zi cu zi şi să adaugi activitatea fizică în rutina ta cu care te-ai obişnuit deja. Cercetările arată că atunci când începi cu obiective mici, dar uşor de atins, vei avea mai multe şanse să reuşeşti în noul an.

Atunci când eşti mamă şi încerci să îi determini pe copiii tăi să fie mai activi, comportamentul părinţilor şi al familiei poate avea o influenţă puternică. Cu cât eşti tu mai activă, cu atât mai mari vor fi şansele ca micuţii tăi să fie activi, la fel ca tine.

  • Mersul pe jos

Un raport din 2013 realizat de Active Health Kids Canada vorbeşte despre faptul că părinţii şi copiii au pierdut "arta" de a merge pe jos până la şcoală. Dacă şcoala la care învaţă copilul tău sse află la o distanţă rezonabilă de locuinţa voastră, mersul pe jos până la şcoală poate fi una dintre cele mai uşoare modalităţi de a include activitatea fizică în vieţile copiilor tăi. Dacă timpul este o problemă, încearcă să împarţi această responsabilitate cu alţi părinţi.

De asemenea, dacă vă faceţi un obicei din a vă plimba în familie după masa de seară, de câteva ori pe săptămână, acesta este un mod excelent de a determina pe toată lumea din familie să fie activă şi vei încuraja relaţiile dintre membri.

  • Încurajează joaca

Cine spune că perioadele de activitate fizică trebuie să fie o povară? Prin includerea unor sporturi sau altor activităţi distractive în viaţa copilului tău, acestea te vor ajuta să te asiguri că micuţul vede că activitatea fizică este un lucru distractiv şi nu o muncă.

Atunci când este posibil, încurajează-ţi copiii să iasă afară, în aer liber, şi să exploreze. Acest lucru nu doar că îi va menţine activi pe parcursul zilei, dar în acelaşi timp îi va face să aprecieze natura.

3. Reduceţi timpul petrecut în faţa ecranului

Pe măsură ce vieţile noastre devin mai dependente de tehnologie, este din ce în ce mai important să fim conştienţi de timpul pe care îl petrecem în faţa unor ecrane. Acest timp – pe care canadienii îl numesc "screen time" – este orice timp petrecut în faţa unui dispozitiv, cum ar fi un telefon inteligent, un calculator, un televizor, o tabletă sau o consolă de jocuri. Iar în prezent, prea puţini copii întrunesc recomandările specialiştilor în ceea ce priveşte comportamentul sedentar – şi anume să petreacă mai puţin de 2 ore pe zi în faţa unui ecran.

Pe lângă faptul că încurajează sedentarismul, timpul din ce în ce mai îndelungat petrecut în faţa ecranelor scade ataşamentul faţă de părinţi şi prieteni sau colegi. Studiile recente au mi arătat că timpul îndelungat pe care cei mici îl petrec în faţa unui ecran este legat de un stres psihologic crescut la copii.

Deşi atracţia pentru televizor şi jocuri video este puternică, încurajează-ţi copiii să participe şi să se implice în activităţi precum desenatul, cititul sau să se joace un joc de tip board game. Aceste activităţi ajută la construirea creativităţii micuţului, iar copilul le poate face de unul singur sau le puteţi face în familie.

familie

4. Comunicaţi mai bine în familie

Cercetările arată că o comunicare pozitivă şi deschisă în familie care începe de la o vârstă fragedă poate avea beneficii majore pe termen lung. Adolescenţii care comunică bine cu părinţii lor sunt mai puţin predispuşi să fie rebeli şi, de asemenea, vor avea abilităţi mai bune de rezolvare a conflictelor atunci când ajung la vârsta adultă. Ce pot face părinţii pentru a păstra liniile de comunicare deschise?

Pe lângă mesele luate cu regularitate la care participă toţi cei din familie, un timp de relaxare în familie poate, totodată, să ducă la o mai bună comunicare. Timpul recreaţional al familiei poate oferi un cadru informal în care membrii vorbesc unii cu ceilalţi – de pildă, vă puteţi plimba prin parc, vă puteţi juca un joc de cărţi sau puteţi sta pe verandă atunci când mergeţi la ţară, la bunici.

De asemenea, acest timp petrecut în familie sporeşte sentimentele de ataşament şi vă ajută să construiţi abilităţi de rezolvare a problemelor şi să vă adaptaţi mai uşor la schimbările din familie care pot apărea în timp.

5. Mai puţină structură

În zilele noastre, când toată lumea este atât de ocupată, este uşor să cazi în capcana de a exagera cu planificarea activităţilor. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe studii arată că între orele de la şcoală şi orele de masă, lecţii de pian şi teme, este important ca micuţii tăi să aibă timp pentru ei înşişi, pentru a se juca şi a avea parte de activităţi neplanificate şi nestructurate de un adult.

În acest timp, copiii se pot juca de-a v-aţi ascunselea, pot construi o căsuţă din beţe dacă sunt la ţară, la bunici, sau se pot întinde pe jos, pe iarbă, pentru a se uita la nori.

Permiţându-le copiilor tăi să aibă un timp nestructurat, pe care să îl folosească pentru a se distr singuri, îi ajută să îşi dezvolte independenţa, abilităţile sociale, creativitatea şi imaginaţia. Timpul de joacă nestructurat le oferă celor mici o pauză de la responsabilităţile lor, astfel încât să aibă timp să se relaxeze. (Via.)

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar