armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Te culci cu el de prima data?

De în Tu si El. 20 iul 2009
Mai e oare valabila chestia aia…nu ma culc cu el de prima data, de teama ca o sa ma ia drept femeie usoara? Mai are vreo importanta in ziua de azi cand si cum iti incepi o relatie?

Daca stam sa ne gandim bine, barbatul exact la asta se gandeste: la sex. Da, chiar de prima data. Daca nu se intampla, ramane mofluz. Daca se intampla, macar are o idee cum e, daca merita sau nu sa mearga mai departe.

Oare de asta se tem femeile care refuza sexul de la prima intalnire? Ca nu vor fi suficient de bune in pat? Ca doar asta e mai mult temerea barbatului. In general, femeile sunt fie mai narcisice, fie mai egoiste, si atunci nu prea isi fac probleme din punctul asta de vedere.

Mai degraba e vorba de o incercare de manipulare si control. De o garantie. Daca nu se lasa de prima oara, atunci el trebuie sa mai insiste, sa incerce si o a doua, a treia oara. Asa isi asigura cel putin inca o intalnire…romantica. Macar nu se mai numeste ca e singura. E o promisiune relativ efemera, dar oricum e mai buna decat nimic.

In definitiv, daca zici da de prima oara, aflii si tu cum stai, daca el se ridica la nivelul asteptarilor tale sexuale. Ca se poate intampla ca el sa fie si o mare dezamagire. Si mai merita sa tot amani, ca sa afli in cele din urma ce puteai sa afli de la bun inceput? Ce rost are sa iti irosesti tu timpul, sa investesti intr-o relatie care nu are nici un viitor?

Si femeile si barbatii au cam aceleasi emotii cand vine vorba de…prima oara. Fie ca e sa fie de la prima intalnire, fie ca e sa se intample dupa o perioada oarecare de iesit impreuna, emotiile sunt cam tot alea. Dar daca se intampla de prima data, e mult mai intens. Ca atunci nu ai timp sa iti iei prea multe precautii. Nu e vorba de metode de protectie sau contraceptive. Alea sunt la bunul simt. E vorba de protectia sentimentelor tale. Si pana la urma, si astea sunt la fel de pretioase si merita sa fie protejate in aceeasi masura ca si trupul tau.

Acum depinde si de el. De cat il vezi de interesat de tine. Si nu in ultimul rand, de intentiile tale. Ai chef doar de o aventura de o noapte (sau zi, de ce nu?!?), sau vrei sa incepi o relatie? Pana la urma, tu esti cea care decizi ce faci cu propriul tau trup. Si suflet.

Fireste, daca ai mai multe asteptari de la el, poti sa iti spui: “Pai daca doar asta vrea de la mine, sex, atunci inseamna ca nu ma merita.” Oare chiar asa sa fie?!? Mai e valabila afirmatia asta si in ziua de astazi? Cand sexul nu mai e chiar asa o enigma, o monstruozitate, ceva interzis, un pacat care se transforma in mod miraculos in ceva firesc, doar dupa actul casatoriei?

Ciudat e ca ne dorim, si noi si ei, o relatie, vrem sa facem dragoste, dar alegem tot felul de drumuri, cat mai intortocheate si complicate, prin care sa ajungem unii la altii. Putem da vina pe educatie si cultura, putem spune ca asa ne-au invatat sau transmis parintii, dar nu ne putem scuza propriile decizii si actiuni.

Daca stai de prima oara, nu e bine. Daca nu te duci de prima oara, iar nu e bine. Si atunci cum sa faci?!? Pai in asa fel incat sa iti fie tie bine. Nu ai de ce sa te temi ca il vei pierde. Precum ai spus, daca doar asta vrea de la tine, sex, atunci nu ai ce regreta. Mai ales daca tu nu te rezumi doar la atat. Daca doar atat vrei si tu, atunci ti-e clar ca nu ai de ce sa il amani si sa il pui pe jar aiurea. In concluzie, problema e la fel de simpla ca si solutia ei. Iar rezolvarea ei sta in mainile tale.

Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 10

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

unknown (31.03.2012, 10:27)
Mda..cautam un subiect de genul..observ ca nu s-a mai discutat de mult :).Eu sunt genul care daca imi place de cineva vreau mai mult,vreau o relatie in care sa ''crosetam'' lucruri frumoase si de ce nu sa construim ceva stabil.Am avut doua relatii cu primul iubit 4 ani(dupa 6 luni )iar cel din urma 4 ani jumate ( la 1 luna).Sunt impotriva sexului din prima seara asta pt ca nu iti cunosti partenerul ca igiena(atentie fetelor va puteti alege cu multe vizite la ginecolog si asta presupune ani de recuperare,ciudat ca nimeni nu pune problema si pe aceasta tema)..si sunt de parere ca nu trebuie sa astepti 2 ani,1 an,7-8-9 luni...cine spune ca nu e decent sa o faci fie si dupa 3-4 saptamani??daca esti norocoasa ramai cu el iar daca nu asta este,nu ai pierdut decat 3-4 saptamani.In plus daca vrea sa faca doar sex si nu oferi din prima seara sau a doua nu te va mai cauta,insa daca vrei si tu doar sex ok asuma-ti responsabilitatile ulterioare.Fetelor barbatii se vor schimba ca si noi delatfel..din start increderea si respectul trebuie castigat prin decenta primului inceput.Va pup si sa aveti grija de sufletul vostru,voi sunteti mai importante decat ''cainii in calduri''.Ieri tocmai am pierdut pe cineva din cauza ca nu am facut-o,asta este,mergem mai departe,sa-l ia 'dracu',daca o faceam nu mai vedeam limpede lucrurile.Bafta fetelor!!
Răspunde-i
Maria (29.11.2011, 21:55)
fetelor, daca barbatul te atrage in mod deosebit si nu ai mai avut relatii sexuale de muuulta vreme, pariez ca cedam din prima seara, daca lucrurile stau diferit, adica suntem mult prea moraliste si cu niste principii cat de cat solide , eu cred ca tot noi suntem cele care avem de pierdut. la o adica pentru ce ne pastram sau ce vrem sa demonstram, stim cu totii ca si o femeie se gandeste la sex si la cat de bine s-ar simti cu un tip de care e atrasa. sincer nu cred ca solutia unei realtii e "nu te culca din prima seara", oricum barbatii se gandesc doar la sex, iar daca ei pot sa o faca de cate ori doresc si prin asta isi maresc si faima, noi de ce suntem considerate curve ca ne culcam cu 4 5 baieti tota viata, si aia lista lunga, sincer, sunt satula de diferentele astea si de principiile de 2 lei. Sfatul meu, daca vrei fa-o si nu te uita in urma, carpe diem si lasa gura lumii sa se plictiseasca barfind, la o adica tu trebuie sa stii cel mai bine ce si cati vrei sa-ti treaca prin pat
Răspunde-i
hmmmm (06.08.2010, 07:15)
adevarul este ca nu va reusi vreo femeie sa ascunda cu adevarat cu cati s-a culcat ,mai devreme sau mai tarziu lucrurile astea se afla....cel care o vrea asa este optiunea lui,dar celui care i s-au ascuns aceste detalii si afla mai tarziu cand relatia a avansat(casatorie etc) repercursiunile vor fi mult mai grave si dure de aceea este bine sa se stie de la bun inceput cum stau treburile pt ca fiecare sa decida in cunostiinta de cauza ,altfel vor aparea frustrari si sentimente de ura care vor macina relatia pana la distrugerea ei...fiti mai atente /ti inainte de a va darui cuiva si cu ce frecventa pt ca altfel nu veti fi doar niste obiecte sexuale cu multi km la bord pe care nu vom fi dispusi cu totii sa le acceptam!!
Răspunde-i
deeeaa (18.08.2009, 10:48)
este o mare tampenie sa te culci cu el de prima data,cel putin este parerea mea ...eu nu cred nici in dragoste la prima vedere.....deci no away
Răspunde-i
anonim (26.07.2009, 00:19)
Ne cunosteam de mai mult timp,el era amicul unei colege de serviciu.El imi mai facea unele avansuri,dar eu eram implicata intr-o relatie cu un tip foarte gelos.*EL*un tip cu capul pe umeri ma lamurea in privinta relatiei mele cu super gelosul meu partener.In cateva saptamani s-a si sfarsit povestea noastra de iubire-cu gelozie,batai si infidelitate.Cu *EL*m-am intalnit dupa cateva luni la o alta colega care dadu-se o petrecere si-l invitase si pe el.Acolo am aflat ca ma cautase cateva zile pe la servici,ca sa mergem impreuna la petrecere,afland ca rupsesem relatia anterioara.A stat foarte putin,iar la plecare mi-a soptit ca la ora 22 vine sa ma ia la discoteca.Am stiut din prima clipa cum va decurge seara iar apoi noaptea.Am stat cam doua ore la discoteca,pe urma fiind singur acasa am plecat la el.Am simtit din prima clipa ceva anume,ceva ce nu traiesti de multe ori in viata.Am facut dragoste toata noaptea,savurandu-ne si explorandu-ne in totalitate.Chiar daca s-ar fii terminat totul dupa acea noapte nu mi-ar fii parut rau.Anul acesta am implinit 10 ani de casnicie,avem doi copii frumosi si sanatosi,o casa cum ne-am visat.
Răspunde-i
CRISTINA iacob (23.07.2009, 14:34)
Buna,cred ca depinde de ce vrei defapt. O relatie sexuala si atunci merge sexul la prima intalnire sau vrei sa-l cunosti mai bine ,apoi vezi ce poate in pat:)...
DEPINDE DE AMANDOI! VA PUP ..
Răspunde-i
bia-bia (21.07.2009, 12:52)
Ce chestie!exact la asta ma gandeam ieri .Eu am avut o mare iubire in adolescenta ,o iubire ce nu se poate descrie in cuvinte.A tinut mult,mult timp.Cu certuri cu impacari ,doar eram copii la 16 ,17ani.Am fost impreuna vreo 3 ani si ceva ,dar nu m-am culcat cu el decat dupa 2 ani si ceva,inainte de a implini 18 ani.Ce mai ,tineam la onoarea mea!Si bine am facut deoarece din punct de vedere sexual nu ne-am potrivit de nici o culoare.Si ne-am despartit.Il iubeam cu sufletul asa tare si uite ce ne-a despartit.Cu sotul meu m-am culcat din prima seara pentru ca vroiam o aventura de o noapte .Si uite ce a iesit .Suntem impreuna de 8 ani si totul e perfect.Ce chestie!
Răspunde-i
mihaela (21.07.2009, 09:58)
Daca este sa fie ceva serios este cu sau fara sex de la prima intalnire.
Am avut relatii asa-zis selective, cu mai multe intalniri inainte de sex, dar dupa ce am ajuns amandoi in pat nu m-a mai cautat.
Insa cu sotul m-am culcat de la prima intalnire, m-a cautat a doua si a treia zi, samd, apoi mi-a cerut sa ma mut la el. Avem acum si un copil.
Nu conteaza de la a cata intalnire faci sex. Daca e sa fie al tau este pur si simplu al tau. Va pup pe toate si sa fiti iubite mult, mult.
Răspunde-i
Victoria (20.07.2009, 16:59)
si asa ajunge o femeie sa aiba un kilometraj serios la bord...
Niciodata nu am facut sex din prima seara, deoarece nu m-as simti suficient de relaxata, dimineata ar fi destul de bizar...mai exista si exceptii, dar nu am simtit niciodata ca as fi gata sa fac sex de la prima intilnire

Si chiar daca esti foarte buna sexual, nu ai o garantie ca relatia va dura, de aia si prefer sa fiu mai selectiva
Răspunde-i
Elena B (20.07.2009, 16:45)
Nu sunt adepta sexului la prima intalnire,intradevar barbatii se gandesc la asta din primul moment,e ca un fel de test prin care treci,asta daca barbatul respectiv vrea o relatie si nu doar o partida de sex.Daca ai picat testul in mod sigur in sufletul lui va ramane o urma de suspiciune si se va intreba „„Daca l-a mine a picat din prima asa o face si cu altul?„Se stie ca femeile se ataseaza mult mai repede decat barbatii si probabil din cauza asta vrem sa cunoastem mai bine barbatul pana la a ajunge in pat cu el.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr